Gellért, Mercédesz
10 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy genfi aukción egy 20. századi kínai vázát, amelynek a becsült értéke 500 és 800 frank között volt (ez átszámolva 130-210 ezer forint), de egy amatőr műgyűjtő

  5 millió frankért, azaz 1,34 milliárd forintért vitt el.

  Ami az illetékkel együtt 1,58 milliárd forintjába fog kerülni.

  Ráadásul egy figyelmetlenség miatt: az aukciós tárgyakat bemutató katalógusban jelezték, hogy a váza az előző században készült, de azt is kiemelték, hogy van rajta egy ismeretlen eredetű 18. századi motívum is. Ez a mondat akadhatott be két szövegértésből nem túl erős műgyűjtőnek is, akik addig licitáltak egymásra, ameddig az egekbe nem emelték a 300 évesnek gondolt váza árát. (Telegraph)

 • flatearth

  Valami ilyesmire találták ki, hogy egyesíteni a kellemest a hasznossal: a Redditen álltak elő azzal a mind médiás, mind tudományos értelemben remek ötlettel, hogy ha a lapos föld elméletében hívők annyira biztosak a dolgukban, mármint abban, hogy a bolygónk márpedig nem valami labda az űrben, akkor álljanak a kamerák elé, és egy valóságshow keretein belül keressék meg a Föld szélét - írja a Disclose.tv.

  Azonnal nézném!!!

  Más kérdés, hogy egyes hívők szerint ez sosem jöhetne össze, hiszen tök nyilvánvaló, hogy a föld szélén hatalmas fal áll, amit az emberiség hatalmas hadserege véd. :(

 • clk

  Tulajdonképpen tényleg ciki, ha evés közben fotózzák az embert - illetve tehenet.

 • testrol

  Sajnos Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéhez olyan jó magyar plakát készült, hogy egyik országban sem csináltak belőle valami igazán vicces új értelmezést, pedig nincs is jobb mulatság, mint valamelyik egészen más hozzáállású, tőlünk nagyon távoli filmes kultúra botrányos plakátjait nézegetni. De persze nem ez a lényeg, hanem az az örömhír, hogy egyre több országban mutatják be a filmet, Magyarország hivatalos Oscar-nevezését, úgyhogy a készítői össze is gyűjtöttek jó pár plakátot a világ minden tájáról, a bemutatódátumokkal együtt, hogy az is megnézhesse végre az év egyik legjobb filmjét, aki nem Magyarországon él: