Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrség kiadott egy rövid felvételt, amiből két tanulságot érdemes levonni:

  • aki vasúti váróteremben alszik el, és a farzsebében tartja a telefonját, az inkább háton fekve szundikáljon, mert úgy nehezebb meglopni
  • a vasúti várótermek be vannak kamerázva, ezért, aki ott lop, azt valószínűleg el fogják kapni

  Az augusztusban készült videón kigombolt ingben látható 47 éves gyáli lakos utóbbit valószínűleg egy életre megtanulta. Kifosztással vádolja a rendőrség. (Police.hu)

 • MV5BNzQ0OTkzNGYtZGYxMi00YWVhLTkyOTAtNWNkY2Y2MDM0MzJmXkEyXkFqcGde

  Sem a nézők, sem a kritikusok nem szerették Darren Aronofsky új filmjét, az anyám!-at (mi sem tartozunk a kivételek közé, lásd a kritikánkat), amit egyébként a rendező igazán érett, épeszű felnőtt módjára reagált le, és közölte, hogy akire nem hat a filmje, annak nincs is pulzusa. A sok negatív véleményt azóta már egy valamivel higgadtabb vagy intelligensebb marketinges is kihasználta, és készült egy olyan plakát a filmhez, amelynek egyik oldalán, Jennifer Lawrence arcának sértetlen felén a szuperlatívuszok olvashatóak, a másikon, a sebek mellett meg a negatívabb kritikák részletei, mondván, az legalább biztos, hogy ennél ellentmondásosabb film jó ideje nem volt (ami egyébként egészen biztosan nem igaz).

   De egy igazi nagyágyú is Darren Aronofsky segítségére sietett: a világ ma élő talán leghíresebb képzőművésze, Marina Abramovic közölte a rendezővel, hogy őt érzelmileg nagyon megérintette a film, amelynek hangkulisszája hihetetlenül innovatív volt. (Más kérdés, hogy általában akkor szokás egy film hangját dicsérni, ha az ember tényleg a világon semmi másról nem tud jót mondani, de Abramovic esetében valószínűleg nem ez a helyzet.)

  "A hetvenes években az én összes munkámat is vacaknak tartották. A kritikusok nagyon lehúzták őket, most viszont már történelminek és úttörőnek tartják. (...) Azt hiszem, ha ez a generáció nem is, a következő majd megérti a filmedet. Egy jó műalkotásnak sok élete van" - írta a Facebookon Abramovic, aki egyébként az Indexnek adott interjújában szintén azt mondta: "Ha hallgattam volna akár a rossz, akár a jó kritikákra, most nem lennék sehol."

 • Négy férfi túrázott Anglia legmagasabb hegyén,  a mindössze 978 méteres Scafell Pike-on, ahol a hegyi levegő mellett szívtak egy füves cigit, ami annyira szétültette őket, hogy mentőt kellett hívniuk, mert nem tudtak lábra állni – írja a Guardian.

  "Felhívtak minket azzal, hogy füveztek és fent ragadtak a hegyen. Most emiatt ki kell küldenünk a hegyi mentőket, a légimentést és egy mentőautót is. Erre nincsenek szavak..." – írta ki Facebookra a hegycsúcs közelében lévő illetékes rendőrkapitányság. Végül épségben lehoztak mindenkit a hegyről. A négy férfit kihallgatták, de nem emeltek vádat.

 • Amit korábban a Budapesti Tejipari Vállalat kelet-pesti gyárának hívtak. A Keresztúri úti épület sorsáról egy Urbanista-olvasó, Sándor küldött egy buszból lőtt képeket és pár sort. Az üzem két éve zárt be, s mint írja, tavaly napokon keresztül pakolták ki a gépeket belőle (a pletykák szerint Szlovákiában folytatják a munkát), pár napja pedig nekiestek a falaknak is. 

  Persze szomorú, hogy így ér véget a budapesti tejipar történetének egy emléke, de az talán bíztató, hogy ha bontják, az azt jelenti: valamit építeni akarnak a helyére. Majd meglátjuk.