Eufrozina, Kende
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megújítja házhozszállítási szolgáltatását a Walmart: a tervek szerint hamarosan úgy is feltölthetik a vásárlók a kamrát, hogy otthon sincsenek az átadás pillanatában.

  A cég egy August Home nevű, okoszárakkal foglalkozó startuppal társult, a közös fejlesztés pedig egy olyan rendszer lesz, aminek a segítségével a futár egy ideiglenes kóddal bejuthat a megrendelő lakásába, és lepakolhatja a cuccot. Közben persze biztonsági kamerákkal valós időben figyelni is lehet majd egy appon keresztül, nehogy meglovasítson valamit.

  A Walmartnak az online bevásárlás térhódítása miatt nagy szüksége van rá, hogy valami vonzó újdonsággal álljon elő, különösen szorító lett a helyzet, mióta a konkurens Amazon a nyáron megvásárolta a Whole Foods-t. Összességében azonban egyelőre kérdéses, mekkora jövője van az online élelmiszerrendelésnek, a felmérések többsége ugyanis azt mutatja, az amerikaiak szívesebben intézik maguk a bevásárlást. Ez lehet szokás kérdése is, mindenesetre a közeli jövőben még nem valószínű, hogy tömegesen el tud terjedni egy ilyen szolgáltatás. 

  (Mashable)

 • A Római-parti mobilgát, azaz a fák kivágása ellen tüntető civilek Legóval mutatják be: hova és miért nem szeretnének gátat, és mi lehetne az alternatíva. 

  lego

  Tömör Miklós, a VaLyo csoport tagja, a Maradjanak a Fák a Rómain egyik aktivistája azt is megemlíti, hogy a parti ingatlanok akkor sem maradnak védelem nélkül, ha feljebb épül gát. Ideiglenes gátat ugyanis a fák kivágása nélkül is lehet építeni, áll Lányi András tanulmányában. A gyerekjátékmentes, viszont részletes tanulmányt itt olvashatja el.

  A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt arról, hogy fakivágással, vagy anélkül építenek gátat a Rómain. Tarlós István korábban bejelentette, hogy népszavazást tartana az ügyben. A felmérések szerint a budapestiek nem szavaznák meg a gátat. A főpolgármester a múlt héten azzal állt elő, hogy nem is akar népszavazást, csakfélreértették a szavait.

 • Tom Galle művész, New Yorkban él, és művészete híresen merész, itt van például a Jézus Fidget Spinner.

  Legújabb munkájában nagy márkák ismert logóiból alkotott fegyvert, így jött létre a Nike-kés és például a Meki-boxer, ami talán a márkák közti harcokat, talán a márkafüggő fogyasztók harcát szimbolizálja, ki tudja. A többi logó-fegyvert itt találja.

 • Ez a poszt nem tud többet, mint amit a címből is sejteni lehetett: egy rövid, érzelmes videó boldog kutyákkal és boldog gyerekekkel. Mert kutyával felnőni jó.