új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Valószínűleg kevesen gondolnának erre a megoldásra, a kínai Sanghajban található Jáde Buddha Templom esetében azonban éppen ezt tették az elmúlt két hét folyamán.

    Egészen pontosan 30,66 méterrel tolták arrébb és egy méterrel meg is emelték a 135 éves buddhista templom főhelyiségeként szolgáló Mahavira csarnokot, hogy több teret biztosítsanak a látogatóknak.

    A munkások először cementet pumpáltak a talapzatba, majd speciális síneken csúsztatták arrébb a kétezer tonnás csarnokot a benne lévő tárgyakkal együtt, amiket azért becsomagoltak, hogy ne essen bajuk. 

    Az átalakításokra amúgy azért volt szükség, mert évente több mint kétmillió látogatója van a templomnak, ezzel pedig elejét vehetik a tülekedésnek, valamint annak is, hogy a látogatók körében népszerű tömjénégetés tüzet okozzon.

      (MTI)

  • Szóval ne csodálkozzon egy férfitársam se, ha egy együttlét csúcsán a partnere a fülébe dúdolja, hogy

    Szép a pina mer' fekete,
    Mer' az Isten teremtette. 
    Szí'va magot is tett bele, 
    Hogy a bögyörőt bevegye, 
    Hogy a bögyörőt bevegye. 

    hanem menten csatlakozzon hozzá, mert ezek szerint a mag megfogant, mi több, szárba serkent, és Balog Zoltán szerint az a természetes, (és egyelőre még ugyan nem kötelező, de hol van még a hó vége) hogy az apukának is menten énekelnie kell. 

  • Az egyik legtehetségesebb brit komikus, Phoebe Waller-Bridge, nemrég nyilatkozta, hogy egyik Star Wars-filmet sem látta azelőtt, hogy felkérték volna a Han Solo-filmre:

    Nagyon menő dolog, persze, hogy igent mondtam, bár halvány fogalmam sem volt miről szólnak ezek a filmek. Azóta megnéztem őket, jóhogy. Csubakka a kedvencem, élőben is nagyon fasza gyerek.

    A Fleabag című sorozatát (meg a Crashingot is) melegen ajánljuk:

  • Közszolgálati perceink jönnek, levelet kaptunk, segélykérőt:

    Hátha valaki orvosolni tudja a problémámat a szerkesztőségből, valaki, aki végigtévézte a 90-es éveket, vagy a 2000-es évek elejét, ki emlékszik már arra... Szóval a helyzet az, hogy az egyéves kisfiam három dalra hajlandó csak elaludni. A toplista-vezető a kommersz Éliás-Tóbiás, ezt követi a Már minálunk babám, és ha már ezeket megunta, akkor kell egy Iglo halrudacska reklámdalát énekelnem. Ezt anno gyerekként tanultam a tévéből, emlékszem, a reklámban volt szakállas kapitány meg nagy hajó, és a szöveg így szólt: 

    "Déli szél jár, induljunk már, itt jön Iglo kapitány! Sok-sok munka, gyomrunk kordul, mindjárt enni kéne már. Halrudacskák szálka nélkül________" 

    Na igen, az éneket már nem tudom befejezni, kénytelen vagyok mindig hozzákölteni valami aktuálisat. Könyörgöm, mentsetek meg a megőrüléstől! :))  Hogyan folytatódik dal? (A Google és a Youtube is tanácstalanul áll a kérdés előtt, természetesen ott próbálkoztam először.)

    Üdvözlettel,

    Roxána

    Aki tudja a megoldást, jelezze az ugyelet@mail.index.hu címen!

  • Míg Angela Merkel egy fekete répát vetett be jelezvén, hogy most aztán élesbe fordult a kampány (vasárnap szavaznak a németek), addig hívei a híres kéztartást ragasztották ki plakátjaikra, egyértelműen jelezve, hogy kire teszik voksukat. De az is lehet, hogy ennél többről van szó, lehet, hogy ez a jel és most jön az a bizonyosviláguralom?! Meglátjuk. Hátha lesz valami erről is a TV2-ben.

  • Vasárnap lesznek a választások Németországban, a kampány új szintre lépett, az újraválasztásra esélyes kancellár egy fekete répával vadászik a választókra. Nem lennénk most Martin Schulz helyében.

  • Ha levesszük a feltűnési viszketegsége és lázadó korszaka miatt éppen évek óta tartó médiaprostiságát, a csajba több tehetség szorult, mint az egész most felkapott popgenerációba. Tessék már meghallgatni, hogy énekli a Rebel Yellt Billy Idollal, aki végig nagyon évezi a duettet:

    Vagy a Jolene-t egy minimálelőadáson (a gitáros pólójáért bónuszpont jár):

    Így kell úgy feldolgozni valamit, hogy megmaradjon az eredeti mű és a feldolgozó személyisége is. Cyrus jövő héttől a The Voice amerikai verziójában zsűrizik majd.

  • A Magyar Orvosi Kamara hivatalos lapjában külföldi álláshirdetések tömkelege található, írja egyik olvasónk.

    Ez elég furcsa megközelítés. Miközben a magyar egészségügy fontosságát hangoztatja mindenki, a magyar orvosokat képviselő kamara, a látszatra sem figyelve külföldi álláshirdetéseket jelentett meg saját lapjában.

    Lehet, hogy a magyar orvosok érdeke, hogy elhagyják Magyarországot?

  • Francsics László a greenwichi Insight Astronomy Photographer of the Year 2017 nemzetközi asztrofotográfiai pályázaton lett kategóriagyőztes a Hold Tycho-kráteréről készült képével.

    A Tycho egy kopernikuszi korú becsapódásos holdi kráter a Hold felénk eső féltekéjének déli felföldjein. Az alapvetően fiatal képződmény 85 km átmérőjű, ámde több ezer kilométerre kiterjedő sugársáv-rendszer veszi körbe, ami fényes területként jelenik meg a Telihold korongján, emiatt a kráter régiója akár puszta szemmel is megfigyelhető. A kráter geológiájáról bővebben itt olvashat.

    Francsics Lászlónak és a verseny másik magyar díjazottjának, Papp Andrásnak gratulálunk!

  • Decemberig kell várni a nyolcadik Star Wars-filmig, amiről egyelőre elég kevés dolgot sikerült kiszivárogtatni azon kívül, hogy Az utolsó jedi az alcíme. Most Mark Hamill (Luke Skywalker) posztolt arról, hogy érdemes elkerülni az 1981-es, azonos című képregényt, ha valaki meg akarja úszni spoilerek nélkül.

    Azóta Hamill persze annyival kiegészítette a bejegyzését, hogy Rian Johnson rendező nyilván nem egy több, mint 30 éves képregényből fog átemelni történetelemeket. Pláne azért, mert ez a történet egy Jedidiah nevű karakterről szól, akinek Jedi a beceneve, szóval elég átverős a cím. (via CBR)

  • Mi is megírtuk, hogy az elmúlt két napban többszörös bolygó- és csillagegyüttállás volt: a Holddal egyszerre lehetett látni az égen hajnalban a Marsot, a Merkúrt, a Vénuszt és Regulust, az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillagát.

    Szabad szemmel a legvalószínűbben csak az 5 százalékos holdsarló, a mellette világító Regulus és a fölötte ragyogó Vénusz (más néven az Esthajnal csillag) volt látható. Ezt sikerült megörökítenie az EPA fotósának is Ukrajnában: 

    Ha Önnek sikerült ennél több bolygót megörökítenie, kérem, küldje el nekem a képet!

  • A Placcc egy igazán remek kezdeményezés: egy fesztivál Budapest köztereiről rengeteg művészeti alkotással. A rendezvény idején előfordult, hogy a Nyugati téri felüljáró lábaira festettek hatalmas feliratokat (ezek máig ott vannak, s talán már a bontását is megélik), volt, hogy csendautomatát állítottak fel, vagy növénygraffitiztek és számtalan más klassz dolgot csináltak.

    Erzsébet tér
    Fotó: Placc Fesztivál

    Idén, a tizedik alkalommal kicsit csendesebb, összegzősebb eseménysorozatot szerveztek: nem annyira az új alkotásokra, mint a meglevők bemutatására, elemzésére helyezték a hangsúlyt.

    Ilyenek például a Walk&Talk séták, amelyek közül a szeptember 19-i az Erzsébet teret célozza meg. 18 órától Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész vezetésével lehet végigjárni egy csomó ideiglenes, meg állandósult köztéri alkotást. A séta után héttől a Király utca 25. szám alatti, üresen álló bolthelyiségben lesz egy közönségbevonós beszélgetés, ahol a sétavezető, valamint Baróthy Anna, a S39 Hybrid Design Manufacture alapítója és Zetényi Zsófia, MOME-oktató, az Ivócsap Projekt tagja mondje el a véleményét mindenféle köztéri izékről.

    Moderálni meg majd én fogok, mi? Igen, urbanistás színekben. Gyertek!

    Itt van hozzá a FB-esemény egy csomó infóval. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

  • clk

    Egy afrikai állatvédő szervezet (Hirola Conservation Program) osztotta meg ezt az elképesztő videót két fehér zsiráfról:

    A zsiráfok (anya és borja) különlegessége, hogy nem albínók (pedig már az is rendkívüli lenne), hanem egy genetikai hiba – leucizmus – miatt fehérek. A kettő között az a különbség, hogy az albínóknak egyáltalán nincsenek pigmentjeik (melaninok), ezért vörös például a szemük, míg a leucizmus esetében vannak pigmentek, csak azok (nem csak a melanin) nem termelődnek rendesen.

     (Via)

  • Aki kíváncsi, vajon mi lehet az, annak elég  >> ide kattintania.

  • Asbóth József Szombathelyen született 1917-ben, édesapja vasúti hordár volt, a teniszpályára azért ment el a kis Asbóth labdát szedni, hogy kapjon pár pengőt, amivel kiegészítette a családi kasszát.

    Amikor ütögetett a pályán, Fernádi Ferenc orvos fedezte fel a tehetségét, és a saját költségén taníttatta is. 13 egyéni bajnoki címet nyert itthon.

    1947-ben nyerte meg Párizsban a Roland Garrost, egyéniben mindmáig utolsó magyarként.

    Az 56-os forradalom után előbb Belgiumban, majd Németországban élt, 1986-ban halt meg Münchenben.

  • sergsdfgsdlkjé

    Chicken Paprikash, Palatsinta, meg a többiek. Nézzék meg, hogy reagálnak a magyar konyha hagyományos különlegességeire amerikai egyetemisták, akik most látnak életükben először rakott krumplit. Kapásból reggelinek is nézték a kolbászos furcsaságot a tányéron. Miután felboncoltak egy palacsintát, mert nem tudták elképzelni, mi csöpög a tésztából. Hahh.

    Mondjuk én azt is megnéztem volna, milyen fejet vágnak, amikor nem csak ilyen finomkodó ételeket raknak eléjük, hanem valami bundában kirántott, sült véres pacalt, köretnek valami könnyű kis szalonnadarabkákat.

  • Ahogy arról beszámoltunk, a rohadék időjárás miatt elmaradt hétvégén az országos tacskótalálkozó. Ami azért is szomorú, mert a rendezvényen megjelent volna Sziszi is, aki éppen gazdát keres. Sziszi 7 éves, szobatiszta, nagyon kedves és szófogadó. Nem olyan régen került menhelyre, miután gazdái beadták egy gyepmester telepre. Nemrég volt ivartalanítva.

    Ha Ön úgy gondolja, hogy felelős gazdija lenne Sziszinek, akkor vegye fel a kapcsolatot az Eszkuláp Egyesülettel az eszkulap2016@gmail.com címen.

  • Nem sok sikerjáték van a világon, amiről az Index gamer blogjában még egy szót sem írtunk, de a Playerunkown's Battlegrounds pont ilyen. Sajnos. :(

    Mindenesetre most hír, hogy az early access (félkész) módban elérhető játék értékesítése nemrég lépte át a tízmilliós küszöböt Steamen, most pedig megdöntötte minden idők népszerűségi rekordját: 1 348 374-en játszottak vele egyszerre, ezzel letaszította trónról a Dota2-t. 

    Mi lesz itt, ha az év végére el is készül?

  • Vasárnap azt a címet merészeltem adni egy Mindeközben-posztomnak, hogy

    A rohadék eső miatt elmarad a nap legcukibb rendezvénye.

    Ferenc nevű olvasónk azonban figyelmeztetett, hogy sokak érzékeny pontjára tapinthattam ezzel a jelzővel, ugyanis

    ha az a "rohadék eső" nem esne, akkor nem volna kenyér, zöldségféle és sok minden a boltok polcain. Örülök, hogy Isten nem engedte át nekünk az időjárás irányítását, mert nagy összevisszaságot tudnánk csinálni.

    Ferencnek igaza van. Elnézést kérek az esőtől és mindenkitől, akit megbántottam.

  • efgvaedf

    A Virginia Tech kutatói alapos tesztnek vetették alá a kereskedelmi forgalomban kapható népszerűbb drónokat, hogy kiderüljön, mennyire veszélyesek valójában az alattuk mászkáló emberekre. A drónok most sok helyen azért vannak kitiltva tömegeseményekről, mert az emberek fejére esve komoly sérüléseket okozhatnak - tartja a mondás. De mi igaz ebből?

    Arra jutottak, hogy a kisebb drónok - kb. annak a kategóriának a modelljei, mint amilyet a fenti képen is látnak - minimális sérüléseket képesek csak okozni egy emberen, sőt, igazából bármilyen balesetnek csekély az esélye velük. A kockázatok viszont nagyot ugranak, ha egy súlyosabb, például egy 8 rotoros, 24 kilós drónnal csapták el/le a stadionban ücsörgő tesztbábut. Ilyenkor már 70 százalékra nőtt egy komolyabb fejsérülés esélye.

    A kutatók szerint az eredményeik alapján újra lehetne gondolni a hatályos drónszabályozást, és bárhol nyugodtan engedélyezni lehetne a kisméretű drónok reptetését.

    Mondjuk, a mellékelt videó után én minden eddiginél jobban félek, hogy egyszer nekem jön egy drón valahol, de lelkük rajta. 

    *A kutatók nem vizsgálták, okozhatnak-e bőr-vagy szemsérüléseket ezek az ütközések, csak fejsérüléseket vettek számításba.

  • Florida a központja az egészen bizarr bűnügyi híreknek, és nem kivétel a mostani eset sem. Egy 42 éves, egyébként magánnyomozóként dolgozó nőt azért tartoztatott le a rendőrség, mert megütötte a férjét. Ez még így annyira nem durva, de kiderült, hogy a férj miért kapott az arcába.

    A The Grio szerint a pár már egy éve külön szobában lakik, miután elhidegültek egymástól. A férfi hangos nyögdécselést hallott a nő szobájából, és dörömbölni kezdett az ajtón, de semmi választ nem kapott. Miután azt hitte, hogy felesége valami másik férfivel kamatyol, egy csavarhúzóval feszítette fel az ajtót. A szobába belépve viszont csak a feleségét találta egyedül, aki éppen maszturbált az ágyában. A nő dühében elkezdte lökdösni a férfit, majd a végén megütötte. Az egészből akkora üvöltözés lett, hogy végül a nő hívott rendőrt, de neki kell fogdába mennie, amiért először alkalmazott fizikai erőszakot a vitában.