új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ez már a harmadik bolygó- és csillagegyüttállásos posztom - és tényleg nem lesz ráadás -, de Örs képeivel még kivételt teszek, mert ezt írta:

    lehet, hogy a cikk megjelenésével már lecsúsztam a dologról, mégis szeretném megmutatni ezt a három képet, amit a Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tavi területén készítettem.

  • Három teljes órán át éhségsztrájkolt kedden Florin Roman, a román Nemzeti Liberális Párt képviselője, aki a gyulafehérvári Egyesülés emlékmű megépítése érdekében vonta meg magától a táplálékot, írta a Transindex.ro.

    1500999124238998520
    Fotó: pnl.ro

    A csak nevében liberális, valójában jobbközép konzervatív párt képviselője azon borult ki, hogy a román kormány nem volt hajlandó döntést hozni abban a kérdésben, hogy mennyi pénzt különítsenek el a liberálisok által erőltetett emlékműre. Nem tudni, hogy a tiltakozás vagy más hatására-e, de nem sokkal később a kormány közölte, hogy 4 millió euróval támogatják a tervet.

    A történet csak idáig vicces, ugyanis az emlékmű abból az alkalomból készül, hogy Gyulafehérváron 1918-ban kimondták Erdély egyesülését a román királysággal. A 28 méter magas, négy, egymással szembefordított és egymásba folyó keresztet mintázó szobrot 2018. december 1-én szeretnék felavatni.

    Az emlékmű látványterve
    Az emlékmű látványterve
  • A kis ormányos hajnali fél háromkor látta meg a napvilágot Brugelette-ben, a Pairi Daiza Állatkertben. Családjában ő az egyetlen hím, egyelőre öt nőstény figyeli az első lépéseit, amelyeket az állatkert Facebookra feltett videóján ön is megnézhet.

  • Egyenesen az úttest közepén tette le szépséges autóját. A képet beküldő olvasónk, Katalin azt sajnos nem várta ki, mennyi idő múlva ért vissza a helyszínre, így azt sem tudtuk meg, hogy addigra mekkora kocsisor torlódott fel mögötte az egyébként sem túl széles Benczúr utcában.

  • A nemzetközi piacon is életképes belga zenekarokból nincs hiány; napestig sorolhatnánk a példákat a dEUS-tól Django Reinhardton át a Balthazarig. Utóbbihoz a Warhausnak is sok köze van, mivel a frontember, Maarten Devoldere szólóprojektjéről van szó.

    A lemezbemutató koncert a tavaly megjelent We Fucked A Flame Into Being album számaira épül, vagyis nagyjából jazz- és kamarapop-hangulatokra számíthatunk, amit főleg Nick Cave és Leonard Cohen munkássága ihletett.

    A koncert szeptember 21-én, 20:30-kor kezdődik az A38-on.

  • Profi ökölvívónak áll Rio Ferdinand, az angolok 81-szeres válogatott, 2015-ben visszavonult labdarúgója. A korábbi hátvéd kedden a Twitter-oldalán jelentette be, hogy az egyik leghíresebb angol fogadóiroda támogatásával kezd bele új karrierjébe.

    „Kihívásként tekintek erre a dologra. Eddig kupákat nyertem, most egy övért szállok harcba" - nyilatkozta a 38 éves Ferdinand a BBC-nek.

    Az egykori védőt a korábbi WBC-bajnok (Boksz Világtanács) Richie Woodhall edzi majd, aki ez előtt a brit olimpiai csapat felkészülését irányította.

  • Egy pár éve óriási divat a neten, hogy magukat viccesnek gondoló szülők kamerára veszik, ahogy a gyerekük kibontja az ajándékot, de a várva várt játék helyett valami csalódáskeltőt kapnak. És ez vicces, mert valamiért vannak emberek, akik viccesnek gondolják a csalódott gyerekek arckifejezését.

    Amíg Amerikában üres xboxos dobozzal szívatják szerencsétlen kölyköket, a fociőrült őrült olaszok már egészen más szintet képviselnek. Ez a Juventus-drukker kisfiú például kis híján dührohamot kap, amikor a csomagolás egy Inter-mezt rejt.

    Persze a szülők nem teljesen lelketlen szemétládák, hogy tényleg a gyűlölt rivális mezét adják a Juventusszal megfertőzött gyereküknek, és végül az olasz kisfiú megkapja a kedvenc csapata mezét, és mindenki állati boldog.

  • Egy forgalmat figyelő dallasi térfigyelő kamerának köszönhető, hogy lebukott az az 52 éves férfi, aki kirakott egy kutyát az útra, írja az ABC7. A felvételen látszik ahogy a férfi megáll a kocsijával, kinyitja az ajtót és kihúzza a vonakodó kutyát az útra, majd nélküle indul tovább.

    Miután a felvételek bejárták a sajtót, a férfi feladta magát a rendőrségen. Azzal magyarázta a tettét, hogy a kutya a húgáé volt, aki arra panaszkodott, hogy rengeteg baj van vele. A férfi ellen most állatkínzás miatt indul eljárás. Az egyéves kölyökkutyát megmentették és örökbe fogadták.

  • A Zapad-17 elnevezésű, gigantikus hadgyakorlaton valami elromolhatott az egyik Kamov Ka-52-es harci helikopter tűzvezérlő rendszerében, mert az egyik rakétájával pont egy civil megfigyelőállást talált telibe.

    Az esetről még az orosz állami média is beszámolt, de az orosz védelmi minisztérium tagadó üzemmódba kapcsolt, és a hírt kategorikusan cáfolta:

    Ez vagy szándékos provokáció, vagy valakinek a hülyesége.

    Egyes információk szerint két ember megsérült, de senki nem súlyosan. Abban a tudósítások egyetértenek, hogy két autó repült a levegőbe a rakétatalálattól. Azt nem tudni, kik álltak a megfigyelőállásban, a hadgyakorlatokra veteránokat és újságírókat is meg szoktak hívni.

    (The Washington Post)

  • Elkészült ugyanis a CentrArt Egyesület évkönyve, az Opus Mixtum, mely idén blogjuk, az Örökségfigyelő posztjaiból áll össze. A 2013 és 2016 között megjelent bejegyzésekből 83 olvasható az online kiadványban. Az írások mellett a kommentekből is válogattak a szerkesztők, ami remek ötlet, mert egy jól működő blognál azok legalább olyan fontosak lehetnek, mint a posztok - más kérdés, hogy azért rostálhattak volna ezekből kicsit szigorúbban is, na de ez legyen a legnagyobb baj.

    Akár olvastátok annak idején a bejegyzést, akár nem, érdemes újra átpörgetni a munkákat, már csak azért is, mert néhány év nagy idő: sok épület sorsa eldőlt vagy épp más felé fordult. Meg hát ilyen tördelésben jobban kidomborodik, mekkora munkát fektettek bele a szerzők pusztán lelkesedésből az évek alatt.

    A könyvet itt lehet olvasni.

  • Takarítót, kutyasétáltatót, portást vagy fizikatanárt keres? És nem bánja, ha segít valakinek, akinek nemrég sikerült sok év hajléktalanság után vagy nagyon rossz lakókörülmények közül saját lakásba költöznie?

    Akkor akár támogathatja az Adj Munkát! nevű kezdeményezését.

    Az Utcáról Lakásba Egyesület hajléktalan embereknek segít lakásba kerülnie úgy, hogy a leendő lakókkal együtt újítanak fel addig lakhatatlannak minősített önkormányzati bérlakásokat. Viszont ennek fenntartása sokszor nehézséget jelent az új lakóknak, mert annak ellenére, hogy sokuknak van szakmája, képesítése és szeretnének is dolgozni, nem találnak fix, legális munkahelyet, így alkalmi munkákból tartják el magukat. 

    Hogy ezen segítsenek, az egyesület elindította az Adj Munkát! nevű projektjét, amelynek keretében úgy próbálnak a lakásokba beköltözőknek segíteni, hogy az oldalukon kialakított kereshető adatbázissal segítenek nekik munkát találni. Emellett hetente tartott találkozókon adnak tanácsokat és információkat  a program résztvevőinek. 

    Az oldalon munkavállaló és munka szerint is lehet keresni, például látszik, hogy az egyesület ügyfelei közül

    • többen vállalnának takarítást,
    • kertészkedést,
    • vannak, akik szívesen gondoznának időseket vagy gyerekeket,
    • és még fizika, kémia és szolfézs korrepetálásra is lehet jelentkezőt találni. 

    Többen vannak, akik már találtak is munkát a projekt keretében és egyre több munkaadó is érdeklődik a szolgáltatás iránt, de még sokan keresnek állást, hogy a lakhatásuk után az anyagi helyzetük is rendeződhessen. A projektről potenciális munkaadók és munkavállalók az adjmunkat.ule@gmail.com címen kaphatnak több információt.

  • A megfejtések jöhetnek az ugyelet@mail.index.hu-ra.

  • A Linkin Park egykori énekesének felesége nemrég posztolt egy videót Chester Bennington utolsó napjairól azzal az üzenettel, hogy "a depressziónak nincs arca".

    Szóval ez az a videó:

    De mi ez a bogyó, amit mindenki kíváncsian bekap, aztán rosszul lesz tőle? Ez, ha jól láttam, a rövid nevű  Jelly Belly Bean Boozled Spinner Gift Box Game. Ennek a játéknak az a lényege, hogy ki kell pörgetni az egyik drazsét, de itt jön a trükk: az egész olyan, mint a Bogoly Berti-féle mindenízű drazsé, mert ha kipörgetjük a barnát, az lehet csokipudingízű, vagy – ahogy a videón látjuk kutyakajaízű.

    Ami tényleg szörnyű, próbáltam, higgyék el nekem.

    Ezen kívül van még benne többek közt barackos/hányásos bogyó, egy viszonylag ártalmatlan áfonyás/fogkrémes, vagy a legrosszabb verzió, aminek a jobb változatában egy lédús körte ízét érezzük a szánkban elolvadni, a rosszabb változatban meg a takonyét.

    Ezt az édességet néhány helyen itthon is be lehet szerezni, jó játékot!

  • This weeks best caption.. 😉#Vikings @torontosunonline

    Katheryn Winnick (@katherynwinnick) által megosztott bejegyzés,

    "A nem szakállas az."

  • Az Index is elkísérte tavaly a Katona József Színházat Szúcs-bányatelepre, ahol akkor kezdtek hosszú, három évig tartó civil felzárkóztatási programot, hogy a romos házakban szegregáltan élők kevésbé legyenek elzárva a világtól. "A szerteágazó programban - amelyet Végh Ildikó színházpedagógus vezet - gyerekek és felnőttek, szúcsiak, budapestiek, színészek, nézők és diákok egyaránt részt vesznek" - írja most a színház annak apropóján, hogy a Katona Sufnijának előterében

    megnyílt és október 18-áig ingyenesen látogatható Szilágyi Lenke fotókiállítása a programról.

    A látogatásoknak egyébként már a hatása is érezhető, a gyerekek nyitottabbak lettek, könnyebben kommunikálnak egymással. Végh Ildikó azt mondja: "Másfél évvel korábban minden foglalkozás első fél órája azzal telt, hogy sorra jártam a telep házait a gyerekekért. Emlékszem, a kamaszokért a tyúkól mögé kellett mennem, oda bújtak előlem. Ma már szemrehányóan megjegyzik, ha néhány percet kések."

    A közös focizásról, főzésről, játékról egy videót is készített a színház:

  • Még egy bő hónap van halloweenig, és azzal az elkerülhetetlen és végeláthatatlan anyázásokig, hogy kell-e nekünk, a szittya ősmagyarok szilaj gyermekeinek egy ilyen elüzletiesedett amerikai ünnep, mikor van nekünk is rendes busójárásunk. Addig is bemutatjuk az idei beöltözős bulik várható slágerjelmezét:

    fakenews

    Ez bizony maga a fake news, 2016/17 legjellemzőbb jelensége és kifejezése. Beszerezhető rongyos 55 dollárért, innen

    És akinek ez sem elég aktuális, az öltözhet gonosz jedilovag Soros Györgynek.

  • Négy hónappal ezelőtt indították el a közösségi gyűjtést Paulik Móni és Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság című mesekönyvére, ami most végre megjelent a Lakmusz Könyvek kiadásában.   

    A könyv segít a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy könnyebben tudjanak beszélgetni olyan témákról, amik segíthetnek a szexuális visszaélés megelőzésében.

    Mi az a fehérneműszabály? Lehet egy felnőttnek nemet mondani? Rendelkezhet-e egy gyerek a saját teste felett? Hogyan ismerheti fel a fájó titkokat, és hogyan szabadulhat meg tőlük? Ilyen kérdéseket feszeget a számos pszichológus által lektorált könyv, amit hat éven felülieknek ajánlanak. 

  • Hétfőn arra kértem olvasóinkat, hogy ha jobb képet tudnak csinálni az EPA fotósánál a többszörös bolygó- és csillagegyüttállásról, akkor küldjék el nekünk. Ilyen csodás képek érkeztek, gratulálunk!

  • Ez az anyag az utóbbi évtizedek talán legradikálisabb állásfoglalása a zenekartól. A 90-es években megkezdett út folytatása, egyértelmű kiállás olyan dolgok mellett, amelyeket a banda fontosnak tart. Az ország és a világ helyzete azzal az egyéni látásmóddal, amiről elhíresült az együttes az elmúlt 27 évben...

    - nyilatkozta a pécsi Hétköznapi Csalódások punkzenekar a Hammerworldnek a Geciország c. számukkal kapcsolatban, amiben az énekes mellett a rajongók is együtt éneklik a refrént. Ez a refrén pedig igazából csak szimpla gecizés, amihez a rajongók küldtek be tátogós videórészleteket. 

    A Hétköznapi Csalódások nemrég új albumot hozott ki, amin például szerepel egy külön dal Soros Györgyről is, hiszen ma már a hűtőt sem lehet kinyitni a rejtélyes háttérspekuláns neve elhangzása nélkül.

  • Korábban már megírtuk, hogy Kazincbarcika helyett a nyolcadik kerületi Corvin sétányon fog állni a világ első egész alakos Bud Spencer-szobra, mostanra pedig az is kiderült (én például a keddi Blikkben olvasom), hogy Tasnádi Szandra alkotása mintegy 2,4 méter magas lett, a bronzszobrot pedig csaknem 9 millió forintból állítja fel a józsefvárosi önkormányzat. A tervek szerint október 31-én már állni fog a szobor.

    1290681 0716-kep-budspencer
  • A 7541 darabból álló modell, ami egyébként rekord a Lego praxisában, 21 centi magas, 84 centi hosszú ás 54 centi széles, azaz elég nagy hely kell hozzá, hogy az ember kényelmesen össze tudja rakni. Az ára elég elrettentő, 300 000 forint körül van most éppen, szóval Pistikének ne nagyon mutogassuk ezt a posztot, bár szerintem a Lego ezt tényleg nem a gyerekeknek, hanem az ötvenes generációnak rakta össze.

    A Trusted Reviews kipróbálta, és az élményt mesésnek nevezték, a részletgazdagságot részegítőnek, az olyan apróságokat, mint a le-fel nyíló rámpákat pedig könnyfakasztónak. Szóval ha van erre kéthavi fizetésünk eltéve, ne habozzunk. (via)

  • Legalábbis remélem.

  • Képernyőfelvétel (325).png

    Innen ugyanis lehet rendelni háromfélét is. Az angolul nem beszélők kedvéért mondjuk, hogy weblap címe egy szójáték, mert a flip-flop az egyszerre jelent papucsot, és tök ellentétes dolgokat mondó embert is.