új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A magyar internet leghíresebb macskája – generációnk Felixe, a gazdag ember Garfieldja, a pacifista Tom, tehát: – Erzsi párttá alakul.

    Ezt ő maga jelentette be a lassan 60 ezer lájkolója nagy örömére a Facebookon.

    Aki nem ismerné Erzsit, ő a progresszív politika négylábon járó ikonja, többek között támogatta a Pride-ot, befogadná a menekülteket, áfamentessé tenné a tonhalat és pórázt rakna Orbán Viktorra. Itt egy politikai állásfoglalás az Instagramjáról:

    erzsi.png
  • Ha nem hanyagolja a sportolást, de nem is szeretne kilógni a többi apuka sorából a játszótér szélén ücsörögve, akkor ezt az övtáskát kell majd megvásárolnia az interneten, ha elindul a sorozatgyártás:

    Az ötletgazda most keres társakat a vállalkozásához, a dadbod.com-on érdeklődhet, ha beszállna. Ezek a tervbe vett modellek:

  • Szeptember elsején nyílt meg a Közös Ország Mozgalom Agórája a Kossuth tér mellett, ahol a választási rendszerről szóló egyeztetések után politikai, közéleti és kulturális témákról is beszélnének az ellenzéki pártok, egészen október 23-ig. Ehhez képest új szintre emelve az ellenzéki összefogás céljait tegnap délután ez a felirat fogadta a helyszínre látogatókat:

    Új program: Tiltakozunk az eső és viharos szél ellen.

  • Miközben a rothadó nyugat még le van ragadva a kávé + toniknál, a Coca-Cola Japánban meglépte, amit igazából csak a japán piacon lehet meglépni, és nemrég piacra dobta a kávés kólát.

    Persze a kóla + kávé önmagában még annyira talán nem is lenne rémisztő mix, ha mondjuk tikkadt szöcskéből vagy valami kézműves kólából + kézműves cold brew drip fair trade sous vide cibetmacskaszar-kavéból lenne, de a Coca-Cola egyrészt nem a kifinomult ízekről híres, másrészt meg gondolom eleve úgy voltak vele, hogy ha már belemegyünk ebbe a történetbe, akkor nyomjuk fullba a kretént, úgyhogy a saját cukros gumiízű kamukávéjukkal, a Georgia nevű termékkel keverték a kólát.

    Nyilván nem jelent nagy meglepetést ezek után, hogy maga a termék elég rossz.

    • Az illatában a tejeskávé keveredik a kólával, ezért már a doboz felbontásakor elkezdni ingerelni a releváns testrészeket.
    • A szénsavtartalma érezhetően sokkal alacsonyabb, mint a sima kólának, emiatt viszont a korty eleje az asztalon másfél órára kint hagyott, szénsavmentessé vált kóláét idézi.
    • A korty végére viszont átveszi a főszerepet a tejeskávé íz, az utóíz pedig egészen savanykássá válik, de nem a kávésznob savanykás értelemben, hanem csak simán rossz.
    • Az igazán rossz viszont a közepe, amikor ez a kettő találkozik. Próbálhatnék persze vicceseket írni róla, de mire a doboz elfogyott, pont olyan szomorú lettem, hogy már nem tudok.

    Egyébként 100 ml-ben 22 kalória van, tehát gyengébb, mint a sima kóla, cserébe másfélszer annyi benne a koffein. A 190 ml-es dobozban egész pontosan 34 milligramm koffein és 42 kalória van, mindez 130 jenért (kb. 300 forintért).

    (Eredetileg 34 gramm koffein szerepelt a posztban, ami ugye nyilvánvaló baromság, amire többen is figyelmeztettek. Ebből is látszik, hogy hiába a másfélszeres koffeintartalom, az elütésektől a kávés kóla sem véd.)

  • Néhai férje védjegyének megsértése miatt a John Lemon üdítőitalok nevének megváltoztatására kényszerített egy lengyelországi italgyártó céget Yoko Ono, írja az MTI.

    John Lennon özvegye perrel fenyegette meg a katowicei John Lemon vállalatot, ha nem változtatja meg a nevet.

    Képünk illusztráció. / Know Your Meme
    Képünk illusztráció. / Know Your Meme

    Ügyvédei arra figyelmeztették a céget, hogy napi 5000 eurót és eladott palackonként 500 eurót kell fizetnie, ha megsérti a John Lennon védjegyet, amelyet Ono 2016-ban jegyeztetett be.

    Az üdítőitalos cég ügyvédei cáfolták, hogy megsértették volna John Lennon jogait,

    de Ono ügyvédei a John Lemon írországi forgalmazójának Facebook-posztjára hivatkoztak, amelyen megjelenik az ikonikus énekes képe. Sőt más anyagaikon a természetes alapanyagokból készült, magas gyümölcstartalmú, glutén- és tartósítószer-mentes limonádék logója mellett ott van a "let it be" felirat és a jellegzetes kerek lencséjű szemüveg, mindkettő szorosan kötődik John Lennonhoz.

    Karol Chamera, a John Lemon brit forgalmazója a East London Advertiser lapnak arról beszélt, hogy "aki ebben a vállalkozásban részt vesz, mindenki startup cég és nem tudunk szembeszállni valakivel, akinek milliói vannak", ezért a jövőben On Lemon néven forgalmazzák az italt.

  • Augusztus első felében jött a hír, hogy bezár, legalábbis a jelenlegi helyszínén (a Corvin áruház harmadik emeletén) biztosan nem üzemelhet tovább, a Művelődési Szint. Mielőtt azonban végleg lehúznák a rolót, a müszisek még összehoztak egy aukciót, amely során a hely mindenféle ereklyéire lehet licitálni, illetve túravezetővel a harmadik emelet eddig ismeretlen szobáit is meg lehet ismerni. A bulis aukció szerda este lesz, részletek az esemény Facebook-oldalán.

    20622263 1310076222451449 4662493075569298551 n
    Fotó: Müszi
  • Magyar idő szerint hétfő hajnalban osztották ki az amerikai televíziós szakma legnagyobb elismeréseit, az Emmy-díjakat. Az este elég sokszor hangzott el Trump neve, az este házigazdája, Stephen Colbert szerint nem véletlenül, hiszen ő volt az év legnagyobb tévés személyisége.

    alec-baldwin-emmys.gif
  • Az a kéz bizony egy láb, és egy albínó orangutáné. De megtévesztésig hasonlít egy emberi kézre. A borneói orangutánok fennmaradásáért küzdő BOS Alapítvány által 2017. szeptember 20-án közreadott, keltezetlen kép Albáról, az albínó orangutánról készült a Nyaru Menteng Orangután Rehabilitációs központban.

    A korábban helybeliek által fogságban tartott nőstény állatot 2017 áprilisában vette védelmébe az alapítvány. A pigmenthiányos főemlősnek emberi felügyelet nélkül kisebb az esélye a túlélésre a bőrérzékenysége és az egyediségéből adódó sebezhetősége miatt.

  • Egy szóvicc az élet!  A címben szereplő mondat (via Kiricsi) és az elnevezés miatt megérdemelt egy posztot a Szamos új terméke, a Harcipán energiaszelet, ami egy tejsavófehérjével dúsított mandulás, narancsos, esetleg meggyes szelet tejcsokoládéba mártva.

  • Ma is ülésezett a parlament, azonban nem volt túl nagy az érdeklődés. A képen az látható, amint Magyar Levente, a külügy államtitkára felszólal a magyar-lengyel diplomáciai ingatlanok helyzetét rendező megállapodás jegyzőkönyve kihirdetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén. 

    Persze, amikor nem kell szavazni, akkor általában nincsenek bent túl sokan. Csak hát akkor felmerül a kérdés, hogy minek is rendeznek olyan vitákat a törvényjavaslatokról, amelyeken nem vesz részt senki? Pardon, most sem volt üres a terem, 199-ből több mint tízen "részt vettek" a vitában. 

    Az őszi ülésszak egyébként hétfőn indult a képviselők nyári szünete után. 

  • A brit királyi légierő, a RAF egyik Reaper drónja járőrözött az Iszlám Állam területe felett a szíriai Abu Kamalnál, amikor azt látta - illetve onnan 3000 kilométerre Lincolnshire-ben a drón irányítói azt látták -, hogy egy nyilvános kivégzésre gyülekeznek az emberek. Nem mindenki szabad akaratából, sokakat a dzsihadisták fegyverrel kényszerítettek rá. Mit lehet ilyenkor csinálni? Az emberek közé szórni egy rakétát azért kicsit durva lenne, mert civilek is vannak arrafelé, úgyhogy a közeli háztetőn őrködő fegyveresre küldtek rá egy Hellfire rakétát. Emiatt mindenki szétszaladt, a kivégzés elmaradt, a fegyveres harcost kiiktatták.

     Via DailyMail.

    bumm2.gif
  • A Stephen King könyvéből készült Az legújabb változata szeptember legnagyobb sikere. Az egész világ, beleértve az amerikai és a magyar mozizókat, akik odavannak érte. Valószínűleg az idei halloweeni szezonban a szokásosnál is több ijesztő bohóc járja majd az utcákat némi édesség reményében.

    De a jelmezek mellett a konyhába is betört a bohócőrület, JK Denim cukrászművész pedig egy 13 perces videóban mutatja meg, hogyan kell ilyen rettenetesen élethű tortát készíteni.

    Aki esetleg kevésbé félelmetes tortaszobrokat nézegetne, annak ajánljuk a művész Instagramját, ahol elég sok békés alkotást lehet találni.

    I made sooooo many!

    A post shared by JK Denim (@koalipops) on

  • Ami elméletben és a terveken olyan kitűnően néz ki, az a gyakorlatban maga lehet a káosz és a gyötrelem, erre bizonyíték egy iskolás tanuló kedd esti Facebook-posztja, amire alig fél nappal a posztolás után érkezett 7,5 ezer like, meg több ezer megosztás.

    Emőke vidéki középiskolás, és felnőtt fejjel is szinte elképzelhetetlen teherről ír. Nem elég, hogy minden nap fél hatkor kel, hogy időben odaérjen az iskolába, ott van nyolc órája, és mire hazaér, kb fél öt. Akkor eszik, de ezek után a tanárok még elvárják, hogy valamennyit - csak egy órát - foglalkozzon a témával is.

    Tényleg elgondolkodtató, hogy a magyar iskolarendszer működtetői, és itt Emőke hangsúlyozza, hogy nem a tanárokra gondol, mit várnak el a gyerekektől? Ő például, ha fél tízre végez mindennel,

    mit tudok csinálni fél tízkor? Semmit. Sportolhatok? Találkozhatom a barátaimmal? Játszhatok a házi állatommal,akiért felelősséggel tartozom? Nem. A napom ugyanaz minden egyes nap. 

  • https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%

    Egy francia műgyűjtő történetét mutatja be a Mashable: Thomas Sauvin egy kínai útja után összeállt egy férfivel, akinek az a foglalkozása, hogy ezüst nitrát tartalmú szemetet válogat a városi hulladékból - így elég sok röntgen-felvétel, CD és persze fotónegatív megfordul a kezei között. A jó állapotú felvételeket Párizsba küldi, ahol Thomas előhívja és rendszerezi őket.

    Ketten együtt már felépítettek egy 750 ezer képből álló archívumot. Olyasmi ez, mint a kínai Fortepan. Ennyi kép között pedig nem csak közepesen rossz családi fotók, hanem igazi kincsek is lapulnak

    Instagramon is lehet követni őket:

    *****

    * Beijing Silvermine * 北京银矿 * (@beijing_silvermine) által megosztott bejegyzés,

  • No More Nazis a címe az új előzetesnek a hamarosan megjelenő Wolfeinstein2-höz, és nem csak a kőkemény hentelést meg a groteszk poénokat mutatja meg, hanem tele van kikacsintós utalásokkal a mai, Donald Trump-szélsőjobb-szélsőbal korbácsolta amerikai közhangulatra is. Nevettem rajta:

  • Mármint összes ikonikus filmes felébredése. Ennek a minivideónak a készítői akkor éppen önre gondoltak.

  • A Rhode Island-i North Kingstown Quonset repülőtéren kiállították az amerikai elnöki repülő, az Air Force One mását. A gépen elnöki relikviákat is megcsodálhat, aki arra jár. Ha kíváncsi arra, hogy hol tárgyal vagy épp hol alszik az Egyesült Államok elnöke a levegőben, vagy arra, hogy mit szolgáltak fel a gépen Truman elnöknek, nézze meg galériánkat.

  • A Pöttyös termékének Facebook-oldalán lehetett szavazni, hogy korábban gyártott mézeskalácsos, bodzás-citromos és meggyes-mákos ízű Turó Rudik közül melyiket gyártsák újra. A meggyes-mákos nyert, októbertől újra lehet találkozni vele a boltokban. Az íznek innen is gratulálunk a versenyen elért kiváló helyezéshez.

  • Ez a coub annyira tökéletes, hogy nincs is mit hozzátennem.

    Találkozunk vele 2022-ben.

    kunh