új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 1990. augusztus 5-ét írtunk, a berlini fal már leomlott, csak idő kérdése volt a német újraegyesítés. 

    Az NDK-ban is megalakultak a pártok, a később a CDU-val egyesült Demokratikus Ébredésben kezdett politizálni Angela Merkel. Az egyetlen keletnémet szabad választáson 1990 tavaszán a jobboldali győztes pártkoalíció tagjaként a Demokratikus Ébredés csupán 0,9 százalékot ért el, Merkel viszont helyettes kormányszóvivő lett.

    Az ominózus mondat pedig, amivel Merkel bekerült az MTI-be, ez volt: "Nem Lothar de Maiziere [az NDK miniszterelnöke] az NDK-beli CDU első számú jelöltje a brandenburgi tartományi miniszterelnöki posztra."

    Ami azt illeti, tényleg nem ő volt. Peter-Michael Diestelt, az NDK belügyminiszterét indították kevés sikerrel. Brandenburgban azóta is megszakítás nélkül a szociáldemokraták vannak hatalmon.

  • flatearth

    Valami ilyesmire találták ki, hogy egyesíteni a kellemest a hasznossal: a Redditen álltak elő azzal a mind médiás, mind tudományos értelemben remek ötlettel, hogy ha a lapos föld elméletében hívők annyira biztosak a dolgukban, mármint abban, hogy a bolygónk márpedig nem valami labda az űrben, akkor álljanak a kamerák elé, és egy valóságshow keretein belül keressék meg a Föld szélét - írja a Disclose.tv.

    Azonnal nézném!!!

    Más kérdés, hogy egyes hívők szerint ez sosem jöhetne össze, hiszen tök nyilvánvaló, hogy a föld szélén hatalmas fal áll, amit az emberiség hatalmas hadserege véd. :(

  • clk

    Tulajdonképpen tényleg ciki, ha evés közben fotózzák az embert - illetve tehenet.

  • Újbuda kerületi lapjában, az Újbudában készült hatalmas interjú Simicskó István honvédelmi miniszterrel. Még szeptember elején, 6-án jelent meg, én egy ismerősöm Facebook-posztjában láttam, hogy a mindenben alákérdezős interjú közepén egyszer csak váratlanul felteszik Simicskónak a nem várt kérdést, miszerint

    A magyar közéletben nem ön az egyetlen, aki hasonló hangzású vezetéknévvel született. Nem szokták összekeverni Simicska Lajossal?"

    Bumm! Csatt! Kész.

    Hogy mivan?? Engem egy címeres gazemberrel, aki egy ellenzéki pártot csicskáztat, sőt, Soros Györggyel szövetkezik, csak hogy személyes bosszút álljon korábbi barátján, a miniszterelnökön? Hogy engem egy ilyen emberrel összekeverni? - gondolhatta Simicskó. 

    Sajnos a Facebook-posztban csak egyetlen egy dolog nem látszott: A VÁLASZ! Azóta előkerült, nézzük, hogyan vág oda Simicskó, hogyan használja ki a lehetőséget, hogy helyretegye a szemtelen újságírót, miközben főnökénél is jó pontokat szerezhet:

    „Nyilván volt rá példa, hiszen mind a két név nagyon sajátos hangzású, és csupán egy magánhangzó az eltérés közöttük. De a tevékenységünk, az életutunk jelentősen eltér. Simicska Lajos gazdasági szereplője a közéletnek, én pedig a politikai szférában tevékenykedem.

    Amikor miniszterelnök úr két éve felkért arra, hogy honvédelmi miniszterként szolgáljam a hazát, a feladat olyan ismertségbeli változást hozott, hogy azóta döntően már meg tudják különböztetni Magyarországon ezt a két nevet."

    Ennyi? Életutunk jelentősen eltér? Miniszterként végre megismerték a nevem, nem kevernek Simicskával? Aki egy sima üzletember? Nem lesz ez így kevés? A kormány egyik tagjának, egy miniszternek ennyi mondanivalója van Simicska Lajosról, akivel teleplakátolták az országot, mint politikusokat rángató bábjátékos? Remélem, nem volt nagy fejmosás a kormányülésen emiatt a gyengécske válasz miatt!

  • Ehhez nem kell más, csak Fitti, aki csúnyán betépve őrült (nagy) felfedezést tesz: a marihuána a bibliai Élet Fájának a leszármazottja. Nem is kell más, csak néhány tényleg Guy Ritchie-filmeket idéző karakter, mint például a trükkös bróker, a nagystílű üzletember, az orosz maffiózó és az ostoba exlégiós (aki mégsem annyira), és máris kész a Kék. Olvasónapló, 3. rész.

    Nem tudom, Horváth Gábor mit tolt, amikor megírta a Kéket, de elég eszméletlen cucc lehet. Még valamikor a nyár elején kaptam meg a könyvet, sokáig csak odébb-odébb pakolgattam, mindig volt más, sürgősebb, olyan, ami jobban érdekelt. Aztán egyszer félálomban, munkába menet, ezt vettem le a polcról (épp a már említett fiumei helyett), és ha már úgy alakult, elkezdtem olvasni a villamoson. És belefeledkeztem. Nem mondom, hogy olyan míves gondolatokkal lenne teli, mint Nádas Pétertől a Világló részletek, nincs olyan mesteri cselekményvezetése, mint egy Nesbø-kriminek, és persze annyira nem akciódús, mint a már említett film, de hogy tökéletesen szórakoztató egynyári olvasmány, az biztos.

  • Egy helyi rendőr épp egy baleset helyszínére tartott Colorado Springsben, amikor az szélvédőjén egyszer csak megjelent egy mosómedve.

    Szerencsére nem lett újabb baleset a dologból, a rendőr, Chris Frabbiele se kapott szívbajt az elé ugró cukiságtól, és utóbbi is az autón tudott maradni az ablaktörlőbe kapaszkodva, amíg Frabbiele félrehúzodott. Cukiság, happy end, mi kell még vasárnap délutánra?

    Valamiért ez a filmjelenet ugrott be a fenti képről:

  • Még a Severe Weather Europe oldal tapasztalt szerkesztői is keresgélik az állukat a vasárnapi videó láttán, ami a Belgrád–Újvidék autópályán, valahol Karlóca (Sremski Karlovci) környékén készült. Szász Loránd örökítette meg a nem mindennapi ítéletidőt. (Severe Weather Europe / Facebook