új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mészáros Lőrinc életében először találkozhatott a munkahelyváltás rejtélyes jelenségével, ugyanis amikor a HírTV-n futó Célpont riportere, Oroszi Babett kérdéseket akart feltenni neki, teljesen értetlenül nézett az újságíróra, akit ő még az RTL Klub riportereként ismert meg.

    A párbeszédet leírtuk pontosan, ugyanis videón nehéz követni a felcsúti polgármester pattogó gondolatmenetét.

    - Ugye ez asszem az RTL Klub. Gondolom, nem?
    - Nem, ez már nem az.
    - Ja, már? Ja már! Ja, onnét kitették?
    - Nem. De miért személyeskedik?
    - Hát gondolom, hogy kitették, hát még az RTL-nél volt idáig. És akkor most jelenleg hol dolgozik?
    - Ez miért fontos?
    - Hát, mert akkor mutasson, milyen-milyen, honnét vannak, egyáltalán miért készít felvételt?
    - A HírTV-től.
    - Jaaa, a HírTV-től? Hát akkor, csak azt kell mondanom önnek, hogy akkor önt tulajdonképpen kitették az RTL Klubból, és elment egy rabszolgatartó társadalomhoz, a HírTV-hez. Köszönöm szépen!

    Mi köszönjük!

  • Brigitte Bardot 83. születésnapja alkalmából szobrot emel Saint Tropez városa. A 2,5 méter magas és 700 kilogramm súlyú bronzszobrot a város bejáratánál állítják fel – mondta el kedden a helyi turisztikai hivatal vezetője.

    Brigitte Bardot, aki csütörtökön tölti be 83. évét, 1958-ban telepedett le Saint-Tropez-ban, és jelentősen hozzájárult a Cote d'Azur nyaralóhelyének mítoszához. Bardot levélben köszönte meg a gesztust a városnak, a szobor csütörtöki felavatásán ugyanis nem lesz jelen.

    Bardot visszavonultan él a Saint-Tropez szélén lévő ingatlanán, La Madrague nevű villájában.

  • Legutóbb 1963-ban tört ki az Agung, akkor több, mint ezer embert ölt meg, ezért amikor a kutatók aktív vulkántevékenységet észleltek, a hatóságok azonnal figyelmeztették a lakosságot a veszélyre. A Bali-szigeteki vulkán lehetséges kitörése miatt negyedik napja a legmagasabb fokozatú riadókészültség van érvényben, mintegy ötvenezer ember hagyta el átmenetileg az otthonát.

  • Theresa May brit miniszterelnök ma fogadta Donlad Tuskot az Európai Tanács elnökét, hogy beszélgessenek kicsit a brexitről.

    Valószínűleg egy ideje már várhatták a kézfogást a fotósok a Downing street 10 előtt ácsorogva, mert a Reuters ilyenkor szokásos képei között volt egy bónusz kocka is, ami hosszabb unatkozásra utalt:

  • A legjobb csel a futballban az elengedés. Nem kell mást tenni, csak úgytenni, mintha, aztán megállítani a mozdulatot, és a labda gurul az üres területre, a védő meg megy a másik irányba.

    Elmondva persze egyszerűbb, de James Rodrigueznek a gyakorlatban sem jelent gondot, akkor sem, ha első osztályú, a Schalke az ellenfél. Az alábbi szerénységet ellenük követte el még pénteken, de az ilyesmit soha nem késő, és mindig nagyon jó nézni.

    James destroying Schalke with Crazy Skill

    A két schalkés tényleg egymást törte össze, miközben a labdához közük nem volt.

    (A videó csak tükrözve van meg, de a lényegen semmit sem változtat.)

  • A Margit híd budai hídfője elég zűrös környék bringás szempontból, de most egy problémával kevesebb lesz. A Duna partján hasító bringaútnak itt ugyanis egy olyan jobbkezes kereszteződése van, amit semmi nem indokolt. Ráadásul a lámpák is úgy eresztették rá a kerékpáros forgalmat, hogy az két irányból pont egyszerre ért oda. 

    üres
    Fotó: napi.hu

    A napi.hu megkérdezte az illetékeseket, hogy is van ez, ők pedig azt mondták: "több kerékpáros jelezte már a problémát, így felülvizsgálták a kereszteződés szabályozását és indokoltnak tartják a módosítást". 

    Hurrá, ha így lesz, feltétlenül beszámolunk róla. A részleteket a napi.hu cikkében érdemes elolvasni.

  • jlaw

    Elnézést kérünk a kicsit kattintásvadász címért, annyi történt, hogy Jennifer Lawrence is bekerült Jimmy Kimmel késő esti beszélgetős műsorának egyik szegmensébe, amiben hollywoodi sztárok olyan Twitter-üzeneteket olvasnak fel, amik róluk szólnak és különösen gonoszak.

    Jennifer Lawrence-ről egy ismeretlen azt írta, hogy biztosan minimális lelkesedés mellett szokott kézimunkázni az ágyban. A lényeg pedig a színésznő reakciója. 

    A videóban látható még Alec Baldwin, Emma Watson, Gwyneth Paltrow, Nikolaj Coster-Waldau, Kristen Bell, Michael Keaton, Jim Parsons és a friss Emmy-díjas Elisabeth Moss is.

  • Hétfőn adtunk hírt róla, hogy bontják a Császárkert éttermet az óbudai Pacsirtamező utcában. Bár nem volt műemlék épület, azért sok érdekesség fűződött hozzá: a háború előtt olyan zenei élete volt, hogy a rádió is közvetítette, a rendszerváltás után viszont dzsúdó- és bokszviadalok helyszíneként vált ismertté.

    A posztra Barcsik Géza grafikus (a legendás VHK-lemezborítók tervezője) küldött egy érdekes kiegészítést, amit, azt hiszem, érdemes megosztani, már csak a megemlékezés miatt is:

    „A kilencvenes években ebben az épületben működött Vass »KOLO« Kálmán és Kassay Róbert fotóműterme. Kassay Róbert Cseh Tamás és a Mediawave fotósa és riportfotós volt és fekete-fehér laborálással foglalkozott. Vass »Kolo« Kálmán pedig a kilencvenes években a reklámügynökségek legfoglalkoztatottabb fotósa, rengeteg multi kampányának alkalmazott fotográfusa volt. A honlapja már nem él, pedig sok jól ismert anyagot tartalmazott.  Sajnos a 2008-as válság mindkettőjüket sújtotta, Kálmán meg is betegedett, és fiatalon, 4 gyerekes családapaként elhunyt. Én grafikusként a fotóst és profi műtermet kívánó munkáimat mindig hozzájuk vittem."

  • A Rangers-Celtic (0-2) skót rangadón a hazaiak trénere, a portugál Pedro Caixinha nem állt a legjobb helyen, amikor felborította a játékosa.

    te
  • A Guinness-rekord megdöntésén kívül nem sok értelme volt annak, hogy egyszerre majdnem 600 bordier collie-t egy helyre gyűjtsenek össze az ausztráliai Willastonban, de most, hogy minderre sor került, az egyetlen dolog, amit mondhatunk: megérte.

  • A magyar miniszterelnök szingapúri hivatalos látogatásán benéz a Singapore Botenic Gardens botanikuskertbe, ahol a tiszteletére el fognak keresztelni egy orchideát. A törpe városállam nagy hagyománya, hogy ebben a megtiszteltetésben részesíti az odalátogató magas beosztású vendégeket, köztük kormányfőket.

    Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök (j) kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírásán a szingapúri Isztana elnöki palotában 2017. szeptember 26-án.
    Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök (j) kétoldalú egyezmények ünnepélyes aláírásán a szingapúri Isztana elnöki palotában 2017. szeptember 26-án.
    Fotó: Wallace Woon / MTI / EPA

    Frissítés: 1997-ben egy másik magyar politikusról is elkereszteltek a szingapúri botanikuskertben egy orchideát, amikor az akkori magyar miniszterelnök odalátogatott: azóta virágzik a Dendrobium Gyula Horn.

  • Itthon nem egészen úgy néz ki a rendőrökkel való fényképezkedés, mint például Párizsban: ott, ahol évek óta hatalmas a terrorkészültség, különösen az Eiffel-torony közelében, a rendőrök simán együtt pózolnak a turistákkal, akik közös képet akarnak velük.

    Ha nem egészen tudja, hogy mi is történik, amikor egy magyar rendőrt egyáltalán nem ilyen direkt módon , hanem csak simán egy tüntetés közben fotózunk le, akkor érdemes ezt elolvasnia.

    Aztán utána újra megnéznie, hogy milyen boldogan vigyorog a G36-os gépfegyverrel pózoló rendőr, aki mellett perceken át váltották egymást a fotózkodó turisták.

  • Egy izlandi cég, a Vegamálun egy egyszerű optikai illúzióval próbálja meg biztonságosabbá tenni a közlekedést. A zebrájuk térhatású, olyan, mintha kiemelkednének az aszfaltból a csíkok, még árnyékuk is van.

    3D-zebra-crossing.png

    Ha először lát egy ilyet az autós, tuti, hogy elbizonytalanodik és leveszi a lábát a gázról, tehát jó eséllyel nem csapja el a kamupallókon átsétálókat.

    vegamalun
    Fotó: Vegamálun/Facebook

    Elképzelésem szerint Izlandon azért nincs fene nagy forgalom, de az egyik városban, Ísafjörðurban már el is kezdték tesztelni az újítást. Kíváncsi vagyok, hogy az is lassít-e, aki sokadszorra keresztezi a lebegő zebrát.

  • Neil deGrasse Tyson az egyik legismertebb asztrofizikus a világon. Kozmosz: Történetek a világegyetemről című műsora itthon is látható volt a National Geographicon, illetve a Netflixen továbbra is elérhető.

    De jelen esetben azért érdekes, mert ő az, aki időről időre tudományos szemmel néz a különböző hollywoodi produkciókra, és megmondja, hogy mi az, ami jó, és mi az, ami tévedés bennük. Elsősorban tudományos szempontból. Néhány éve például dicsérte az Interstellart, mert az összes főszereplő mérnököt vagy tudóst játszik, illetve azért is, mert Einstein relativitáselméletét egyetlen másik filmben sem lehetett még így megtapasztalni.

    Most, egy hónappal a Trónok harca hetedik évadának fináléja után a sorozatról is elmondta a véleményét. Pontosabban arról, hogy mit mond a tudomány a sárkányokra. Ebből a szempontból spoilerek következnek, úgyhogy aki nem látta végig a hetedik évadot, inkább ne olvasson tovább.

    A legfontosabb a szárnyak hatalmas fesztávolsága, és ezért dicséretet is kap a sorozat. Ránézésre olyan hatalmasak Drogon szárnyai, ami miatt elképzelhető, hogy fel tudja emelni a saját súlyát. Szintén a tudomány felől megközelítve fontos, hogy a sárkányok testfelépítése hasonlít a madarakéhoz, illetve a denevérekéhez és a mellső lábakból alakultak ki a szárnyaik.

    Nem csak dicséret járt viszont a sorozatnak, ami legutóbbi évadában igen gyakran tette félre a fizika szabályait. Ezek közül egyetlen kapitális bakit emelt ki a fizikus, Viserion tetemének kiemelését a jeges tóból. Sokan azon akadtak fent, hogy honnan vannak a láncok, DeGrasse Tyson viszont nincs megelégedve a formájukkal.

    Egy ilyen súlyos testet csak úgy lehetne kihúzni a vízből, ha egyenes lenne a kötél, nem olyan görbe, ahogy a sorozatban látszódott.

    Az Éjkirály sárkányáról még azt mondta, hogy amennyiben kék lángot fújna, ahogy azt az évad utolsó jelenetében láthattuk, akkor az háromszor forróbb lenne, mint az a hagyományos tűz, amit Daenerys életben lévő sárkányai tudnak fújni.

    Abban viszont nincs egyetértés a rajongók között, hogy a jégsárkány forróbb tüzet, jeget vagy esetleg egyéb mágikus erőt képes a szájából kifújni, ami a falat is lerombolta. Mindenesetre a tűznek tényleg a kék része a legforróbb, ennek a tudományos hátteréről itt lehet bővebben olvasni.

    Neil deGrasse Tyson azzal zárja a sorait, hogy a Trónok harca világában azzal fejezik ki az emberek a hűségüket és tiszteletüket, ha letérdelnek. Ez utalás az Amerikában nagy vihart kavaró tiltakozásokra: az NFL-játékosok letérdelnek a himnusz közben, így tüntetve a rasszizmus ellen, amivel magát az elnököt is sikerült felzaklatni.

  • Jankovics Róbert mérsékelt küzdősport-tapasztalattal, de 42 évvel a háta mögött YouTube-kampányba kezdett, hogy megismételhesse középkorú kollégája tettét, és kiüsse az ír MMA-megasztárt. A férfi a héten már a negyedik videóban noszogatja McGregort, dorongolja le a fanyalgó/gúnyolódó kommentelőket; és most először végre eszébe jutott, lehet, hogy nem magyarul kéne kampányolnia, szóval:

    Mggregor, kámon fájt!

    Az egész ötlet persze olyan sok szinten abszurd, hogy konklúzióként mégiscsak az tapad meg:

    Miért is ne?

    McGregornak egyébként nincs lekötött meccse, de az év végén szeretne bunyózni, valószínűleg a könnyűsúlyú övének megvédéséért. De hát ezt a UFC-nél, sőt az egész MMA-nál mindig egy lépéssel előrébb járó írnél sosem lehet tudni. 

  • Nem is olyan rég írtam az Urbanistán arról, hogy Tatán árulják a híres-nevezetes Cifra-malmot. A felújításra minden engedély és terv megvan, de úgy alakult a tulaj sorsa, hogy el kell adnia az Öreg-tó partján álló épületet. Ennyi volt a hír az ingatlanhirdetés nyomán, de nem sokkal később megkeresett a műemléki felújítást tervező építész, Szalánczi Donát is, aki elküldött egy csomó dokumentációt, alaprajzokat, látványterveket. 

    Szépek, érdemes végigpörgetni őket a fenti galériában, vagy teljes méretben megnézni az irodájuk honlapján.

  • Az Abu-Dzabiban működő Burjeel kórház jelentette be, hogy hétfőn meghalt Eman Abdul Atti, akit a világ legkövérebb nőjeként tartottak számon. A 37 éves egyiptomi nő súlya közel 500 kiló volt, és a halála szív- és veseelégtelenség miatt állt be. 

    A nő gyerekkora óta pajzsmirigy-alulműködéssel küzdött. Családja szerint az elmúlt húsz évben alig hagyta el a szobáját, és ötödik osztály után ki kellett venni az iskolából is, mert nem tudott bejárni az órákra.

    Untitled-1



    Nemrég egy műtétre való felkészülésként 100 kilót fogyott, és minden jel arra mutatott, hogy jól reagál a kezelésekre, de végül összeomlott a szervezete. A műtét az első lett volna egy három és fél éves kezelés során, aminek a végére 100 kiló alá csö
    kkenhetett volna a testsúlya. 

    (via CNN)