Vendel
5 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Akihito japán császár – az egyetlen ma élő császár a világon – 2019 március végén lemond trónjáról fia, Naruhitó koronaherceg javára. Hasonlóra legutóbb több mint 200 éve volt példa, amikor 1817-ben Kókaku császár mondott le, szintén a fia javára.

  Ez egyébként nem egy egyszerű ügy, ugyanis az uralkodóváltáshoz külön törvényjavaslatot kellett elfogadni, Japánban ugyanis a jelenlegi törvények szerint a császárnak élete végéig uralkodnia kell. Az új törvényt egyébként kifejezetten a 83 éves Akihitóra írták és mindössze három évig lesz érvényben, hogy az utána jövő császárok csak úgy ne mondjanak le a császárságról.

  Akihito 1933. december 23-án született, ő Hirohito császár első fia, a világ egyik legrégibb dinasztiájának képviselője, 1989 óta van hatalmon. Érdekesség vele kapcsolatban (legalábbis számunkra), hogy 2002 júliusában ellátogatott Magyarországra, japán uralkodótól hasonlóra soha azelőtt nem volt példa.

  (MTI)

 • Nem lehet elégszer megnézni azt, ahogy a Phoenix Suns játékosai egyszerre megindulnak egy labdaszerzés után a Portland Trail Blazers elleni meccsen. Abban semmi furcsa nincs, hogy mindenki startol, de ilyen szinkronban lenni még gyakorlással sem nagyon lehet.

  bigoka1.gif
 • Képzelje el a szituációt: Svájcban él, tehát vélhetőleg kényelmes, békés élete van. Épp a garázsban ügyködik valamit, leköti kicsit magát, majd egyszer csak a semmiből azt hallja: 

  Vigyázz, kerék! 

  Ez egy elég szokatlan dolog, így hát kikukkant a garázsból, hogy hát mégis mi a franc történik. Erre szembetalálja magát egy 100 km/órával száguldó, 600 kilogrammos traktorgumival, ami egy kisebb meteorként becsapódik a házába:

  A 73 éves Hans Niederhauserrel ez történt meg nemrég, de az anyagi károkon kívül szerencsére senki nem sérült meg. Azt nem tudni, hogyan jött le a kerék a közelben dolgozó traktorról, de a jármű tulajdonosa vállalta a teljes felelősséget az eset miatt.

  (Via)

 • Természetesen a Smells like teen spiritre gondolok, és azon belül is a refrén egyik sorára, miszerint I feel stupid and contagious, vagyis hülye vagyok és fertőző. Ennek apropóján hallgassuk is meg a kilencvenes évek gigaslágerének legújabb feldolgozását, a Postmodern Jukebox a Voice amerikai verziójának tavalyi nyertesével állt össze, és zseniális, alig pár órája került fel a YouTube-ra: 

  Ha bejött a stílus, itt  van még tőlük egy csomó szám, érdemes a mondjuk a Despacitóval, vagy Seven Nations Armyval kezdeni.