Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • stereo-amnesty felhivas 2

  A STEREO AKT nevű fiatal színházcsinálókból álló társulat és az Amnesty International közös akcióba kezd a társulat új, Védett férfiak című produkciója kapcsán. Az előadás témája a nemek közti egyenlőtlenség, az elnyomás és a szexizmus lesz, ehhez pedig most azt kérik, mindenki küldje el nekik az ilyesmiről szóló történetét, akinek van mit mondania a témáról.

  "A darab írásához olyan valós, személyes történeteket keresünk, amelyeket sokan átélnek nap mint nap, mégis csak akkor vesszük észre, amikor már áldozataivá válunk – de előfordul, hogy akkor sem. Segítsünk együtt, hogy még láthatóbb legyen a nemek közti megkülönböztetés problémája, és árnyaltabb a párbeszéd!" - írják, és például ilyesmikre gondolnak:

  Volt, hogy inkább a fiútól kérték a véleményét?

  Volt, hogy az ötleted helyett a segged nézték?

  Volt, hogy: miért nincs gyereked? miért van gyereked?

  Ha most nincs gyereked, hogy lesz gyereked?"

  A névvel ellátott vagy név nélküli történeteket a tortenet@stereoakt.hu címre várják december 5-ig, de a sztorik Jurányi Ház földszintjén elhelyezett Védett Férfiak vitrinben papíron is bedobhatók egy erre a célra szolgáló postaládába.

  A társulatról korábban mi is írtunk, amikor az új színházi generációt mutattuk be ebben a cikkben.

 • Erre nemcsak, hogy létezik, de még személyesen is láthatom. A zokni, amiből tényleg két pár egy egész. (Komolyan, Facebook-novellát kellene írni ilyen címmel.)

 • Egy kétméteres kékcápa tetemét mosta partra a víz Skóciában. A szerencsétlenül járt, brutálisan sérült állatot egy kutyáját sétáltató férfi találta meg (a férfi által készített képeket ide kattintva nézheti meg).

  Így néz ki egy kékcápa. Ha a képre kattint, azt a példányt is megnézheti, amelyről a hír szól.
  Így néz ki egy kékcápa. Ha a képre kattint, azt a példányt is megnézheti, amelyről a hír szól.
  Fotó: Shutterstock

  Hogy mi végzett a cápával, addig nem derül ki, míg egy szakértő meg nem vizsgálja. A két alap feltevés a motorcsónak és horgászok, de a sérülések alapján az sem kizárt, hogy delfinek végeztek végezte.

  Mi ölte meg a cápát?

  • 189
   Egy motorcsónak.
  • 168
   Delfinek.
  • 71
   Horgászok.

  (Via)

 • Nem mai a fotó, sőt, nem is idei, hanem tavaly júliusi, de csak most küldte be Bea. Hogy miért teszem be mégis? Azért, mert mint mondta, a kiszálló és autóját elhagyó taxis nemcsak elállta keresztben a mozgáskorlátozott helyet, de ráadásul „még kérésre sem állt arrébb, sőt, fenyegetőzni kezdett”. Mondjuk igen, ez így tökéletes.

  tahotaxi