új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hiszen mégis csak egy svéd áruházlánc, és hát tudjuk, hétfő este a svédek ütötték el az olaszokat a vb-szerepléstől, ami akkora pofon az olasz focinak, mintha a magyarok mondjuk egy éven belül Andorrában és Luxemburgban is leégnének. A meccs alatt az olaszok kezdték a svéd cég szívatását, mármint a szurkolók, teleírták a Facebook-falát olyanokkal, hogy ellopjuk az összes ceruzát, átrendezzük a polcokat és minden ágyat kipróbálunk.

    Erre az IKEA kedd este kitette a Facebookra ezt a 89 eurós padot ezzel a megjegyzéssel: „Hogy megbocsássatok nekünk, nektek adjuk Gian Piero padját" (Gian Piero az olasz válogatott szövetségi kapitányának a keresztneve). Nem tudom, mekkora lesz a sikere, de kicsit bánom, hogy nem vert meg minket Costa Rica - bár ezzel is nyertem egy fogadást -, hátha lett volna valami akciós rum utána.

    (Az ikeás pad Olaszországban élő barátom, Péter találata)

  • Antonyina Jermokina 86 éves és éppen szokásos napi edzését tartja a szibériai Divinogorszkban. Hősöm.

  • Jimmy Kimmel késő esti beszélgetős műsorának egyik legismertebb eleme, amikor hírességek, színészek, énekesek olvasnak fel olyan Twitter-üzeneteket, amik róluk szólnak és különösen gorombák. Ez évek óta megy már, néha mi is írtunk erről.

    Most, hogy Kimmel betöltötte az 50-et, a műsorban megünnepelték a szülinapját, aminek keretében a válogatott hírességek most mind a műsorvezetőnek szóló szóló trágár üzeneteket olvastak fel.

  • 14 hónap börtönt kapott az a brit kutyatulaj, aki az egyik kutyája rákját paracetamollal, egy másik állat bőrbetegségét pedig ekcémakrémmel próbálta kezelni ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna őket.

    Szerencsétlen kutyák borzasztó állapotban voltak, mikor az állatvédők kiérkeztek. A rákos Ivy már alig tudott járni, a bőrbetegségben szenvedő Molly szőre pedig nagyrészt kihullott a férfi kezelése miatt. Az állatvédőket egyébként a férfi lánya hívta ki, miután Robinson az egyik beteg kutyát gyomron rúgta, majd kidobta az udvarra, amiért az a szobába hányt.

    Peter Robinson és Ivy
    Peter Robinson és Ivy

    Mindkét kutyát elkobozták a családtól: Molly rendbe jött és máig az állatvédők gondoskodnak róla, Ivyt viszont már nem lehetett megmenteni, így kénytelenek voltak elaltatni. 

    Robinson egyébként sofőrként dolgozott korábban, míg saját hibájából balesetet okozott, elveszítette az állását és három évre eltiltották a vezetéstől. Emiatt pénzügyi gondjai voltak a családnak, aminek a két beteg kutyán kívül volt még két macskája és egy harmadik kutyája is, bár azok jól voltak tartva. Ez azonban nem hatotta meg a bírónőt, a férfit állatkínzás miatt elítélték. 

    Ön szerint megfelelő büntetést kapott az állatkínzó férfi?

    (Via)

  • letöltés

    A Mattel a Glamour hétfői Women of the Year gáláján mutatta be az első hidzsábot viselő Barbie babáját, amelyet a riói olimpián sporttörténelmet író Ibtihaj Muhammadról mintázták. Ő volt az első nő, aki 2016-ban, az amerikai olimpiai csapat tagjaként hidzsábban mutatkozott.

    Muhammad a Twitteren azt írta, hogy egy gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a kislányok mostantól hidzsábos Barbie-kkal is játszhatnak. A muszlim nők hagyományos fejkendőjét viselő baba a 2015-ben indult, Barbie Shero nevű kollekció darabja, amely már Gabby Douglas tornászról és Avy DuVernay filmrendezőről is megemlékezett.

    A hidzsábos babák 2018-ban kerülnek majd a boltok polcaira.

  • Azt hiszem, ehhez fölösleges bármit hozzátenni. (Ha valaki nem tudná, a töredezettségmentesítés a meghajtókon lévő fájlok átrendezése, hogy a meghajtók gyorsabban működjenek.)

  • Október 17-én, vagyis majdnem egy hónapja távozott közös megegyezéssel Bernd Storck a válogatott éléről. Azóta már megbízott kapitány (Szélesi Zoltán), majd végleges (Georges Leekens) is lett a helyére, de az MLSZ honlapján még a német szakember mosolyog vissza ránk, mint a kapitány.

    image.png
  • Hamarosan mozikba kerül az Igazság ligája film, ezért az elkövetkező napokban a színészek végtelen mennyiségű interjút adnak, annak reményében, hogy ezek miatt is többen nézik majd meg a filmet.

    Mikor néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy Ben Affleck lesz az új Batman, akkor úgy nézett ki, hogy a színész évekre lehorgonyoz a karakter mellett és azok után, hogy Zack Snyder filmjében ő alakítja Bruce Wayne-t, elkészíti a saját filmjét is a klasszikus szuperhősről, aminek nemcsak a főszereplője, de írója és rendezője is.

    Azt már egy ideje tudjuk, hogy ez nem fog megvalósulni és miután kiderült, hogy Matt Reeves, az új rendező a forgatókönyvet is átírja, egyre inkább elképzelhetőnek tűnik, hogy Affleck végleg elengedi a karaktert.

    Erre azóta újabb és újabb utalások jöttek, például Affleck öccsétől, Casey-től is. Az Igazság ligája film kapcsán nyilván nem beszélhet erről nyíltan Affleck, de a videós interjúkból eléggé úgy tűnik, hogy elege van ebből az univerzumból és inkább menekülne. Ezek után nehéz elképzelni, hogy ráépítenének egy új trilógiát.

    A témában az egyik legjobban értesült oldal szerint olyan kompromisszumos megoldás születhet, hogy Matt Reeves szabadabb kezet kap, a fiatalabb Bruce Wayne történetét mesélheti el, Afflecket pedig maximum egy új Igazság ligája filmbe hozzák vissza, egy filmre ugyanis még van szerződése, de kevesen számítanak arra, hogy ezután több filmben tűnhet fel Batmanként.

  • Az mindig hír, ha Orbán Viktor új hátizsákkal tűnik fel. A miniszterelnök nyolc évig használta a 2006-os futball-vb emblémás hátizsákjával, amit aztán a 2014-es vb táskájára cserélt le. Egy szakmai konferencián ugyan lefotózták egy reklám hátizsákkal, de ő is megmondta, hogy az csak tartalék lehet. A miniszterelnök tavaly a Facebookján írta meg, hogy abudapesti úszó-vb miatt érik a táskacsere. Azt nem tudjuk, hogy hordta-e azt a zsákot, de most már biztosan lesz helye az úszócuccának. Orbán Wladár Sándorral, a magyar szövetség elnökével találkozott, hogy egyeztessenek a minden gyerek tanuljon meg úszni programról. A találkozóról készült fotó alapján úgy sejtjük, Orbán a válogatottak által is hordott táskából kapott egyet. 

  • Kamion és személyautó ütközött, áll a sor a hídon az Árpád híd budai hídfőjénél.

  • clk

    Nem, egyáltalán nincs, csak valami vicces kedvű ember a Google Maps-en a Turán található Kónya-tavat átnevezte Deszpaszi-tóra

  • És valószínűleg lézeres cápa sem.

    Az Apple csupán azt szeretné, hogy a jövőbeli iPhone hátlapján is legyen egy szenzor, amivel feltérképezhetjük a teret, és ennek hála sokkal pontosabban működjenek a kiterjesztett valóságra épülő alkalmazások.

    A Bloomberg azt írja, hogy ez valószínűleg nem pont ugyanolyan lézeres szenzor lesz, mint amelyik az előlapon van, és a kivetített minta torzulásából számítja az arcvonásainkat. Az új rendszer azt figyeli majd, hogy a lézer mennyi idő után pattan le a távoli felületről, és ebből számolja ki az objektum távolságát.

    Persze ezek csak pletykák, és az sem biztos, hogy megvalósulnak a kiszivárgott tervek.

  • Értelmetlen infografikák című sorozatunkban Kerényi Miklós Gábor pirospacsi értelmezését mutatjuk meg egy kördiagramon:

    A következő részben a frakcióülésen kiabáló fideszeseket dallal csitító Balog emberminiszter következik.

    Az előző részek:

    Tiborcz ingatlanfejlesztő cége

    Tállai és a benzinár

    Fidesz elnökjelöltek

    Lovasi életmű

    Németh Szilárd óvodái

    A Fidesz 1985-ös eredményei

  • DSC 8342
    Fotó: zoobudapest.com

    Sajnos Morzsi, Bodri és Cirmi nem lehet, mert az a hagyomány, hogy ugyanaz lesz a nevének kezdőbetűje, mint az anyjának. Ráadásul  a névnek az őshazájához is kell kapcsolódnia. Így lett a tesója például Asha. Szóval ez az előzsűrizett kínálat:

    • Amar (örök, halhatatlan)
    • Ambar (ég, égbolt)
    • Arun (hajnal, Nap)
    • Arjuna (tiszta, ragyogó, világos, csillogó)
    • Ashok (gondtalan, szomorúság nélküli)

    Aki beleszeretett valamelyikbe, itt szavazhat.

  • Kaptam négy olvasói levelet is a román gázüzemű buszokról szóló posztra, amiket egyrészt ezúton köszönök, másrészt szeretném megosztani a többi olvasóval is, mert roppant érdekesek.

    Így emlékszik vissza Attila: "Úgy hívták ezeket a buszokat, mármint a tartályokat, hogy Elena Gay. Akkoriban volt egy 6 részes amerikai sorozat a tévében az atombomba ledobásáról, aminek az volt a címe, hogy Enola Gay. A B-29-es repülőt nevezték így el a kapitány anyjáról. Tibbets kapitányt Patrick Duffy , azaz Bobby Ewing játszotta. Az Elena meg nyilván Ceausescunéra utal."

    Imola is közvetlen élményeiről számolt be: "Az a helyzet, hogy eszünkbe sem jutott NEM felülni ezekre a buszokra. Kit érdekelt hogy ez a guruló bomba, örültünk, hogy felbukkant egy busz és ha szerencsénk volt, akkor fel is bírtunk rá gyúródni. Más világ volt az. Nemigen gondolkodtunk. Nem volt szabad."

    Tamás pedig néhány technikai részletre hívta fel a figyelmet: "Ha egy mai modern metánbusz (=CNG) szép tetőburkolatát lebontod, ugyanez a látvány fogad, esetleg annyi különbséggel, hogyha modernebb, kompozit tartályos darabról van szó, akkor esetleg ehelyett úgy néz ki a tartály, mintha a szürke ötven árnyalatára készült szíjmelinda-szatyor-kollekcióból varrták volna, hidd el, az sem túl bizalomgerjesztő. Egyébként eszméletlen szigorú előírások vonatkoznak rá, előbb bízom egy ilyenre az életemet, mint egy átfolyós vízmelegítőre."

    Egy másik Attila pedig linket küldött, ezzel a kommentárral: "Ha a román metán megoldástól ráz a hideg, akkor ettől padlót fogsz."

    Elgázosított fával üzemelő busz a XX. század első feléből
    Elgázosított fával üzemelő busz a XX. század első feléből
  • Pénteken délután négy és este tíz között a Modern Gyárak Éjszakáján egy csomó gyárban szerveznek ingyenes gyárlátogatásokat a kormány által támogatott Ipar 4.0 program keretein belül.

    "Reméljük, hogy ez a közvetlen „találkozás” a jövővel segít átírni az iparról alkotott idejétmúlt elképzeléseket, iránymutatást nyújtva a kkv-k döntéshozói számára, karrierlehetőséget és jövőképet mutatva az álláskeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak" - írják az esemény leírásában. Azt, hogy konkrétan melyik gyárakban lesznek látogatások, ide kattintva tudja megnézni.

  • Egy pillantásra olyan, mintha nem is nálunk járnánk, hanem egy mediterrán város főterén. Pedig könnyen lehet, hogy már számtalanszor elsétáltunk ezelőtt az épület előtt, csak nem néztünk fel rá. A ponyva mindenesetre segít eligazodni: a Ferenciek terén vagyunk, a legendás Central kávéház előtt.

    central palace iroda
    Fotó: irodahaz.info

    Eszembe nem jutott volna, hogy ez az épület valójában irodaház (akár csak az Ybl tervezte szomszéd, amiről korábban már írtam), úgyhogy nagyon rácsodálkoztam, mikor szembe jött a hirdetése, amely szerint öt emelete kiadó és a közepén egy fedett udvar van.

    A palotát amúgy Quittner Zsigmond tervezte, akinek a Gresham-palota a fő műve. Igaz, azt a legendássá vált Vágó-testvérekkel közösen jegyzi, akikről nem is olyan rég esett szó az Urbanistán.

  • „Nem kell ahhoz a főcitybe menni, hogy bunkókkal találkozzunk” - írta Pityu in the country edisön tárgyú levelében. „Alig volt hely, szóval kellett neki kettő... ha kicsit előrébb engedi az orrát, meg lehetett volna a négy is” – hívja fel ugyanakkor a figyelmet a kapuvári úrvezető figyelmességére.

  • Már persze csak akkor, ha valóban ön a megfelelő halott. És jelen állapota nem akadályozza abban, hogy félfogadási időben felkeresse iskolánkat. A megfelelő halott kifejezést persze nem úgy értjük, hogy megfelel önnek a halotti lét – ennek eldöntése nem tartozik amúgy sem hatáskörünkbe –, hanem hogy ön az, aki a halotti anyakönyvi bizonyítványát elveszítette (vagy akiét mások elveszítették).

    Hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy ön biztosan nem egy másik halott, kérjük, a születési (halálozási) adatait az okmányon lévővel pontosan megegyezően ismertesse. Ellenkező esetben nincs mód arra, hogy a halotti anyakönyvi bizonyítvány az ön eská kezébe/porhüvelyébe átadásra kerülhessen.

    Avagy: Örkény István él. Stílszerűbben: feltámadt.

    halotti
    Fotó: Olvasónk, András
  • Azt a megállót, ahol leszálltam, még kibírta, utána viszont, ahogy becsukta a sofőr az ajtót, már nem. Kiszakadt egy még nagyobb darab belőle. 

    IMG 20171113 083102

    A 111-es busz amúgy az egyik kedvenc járatom.

  • Pár napja jelent meg Youtube-on ez a videó, amiben egy elégedett vásárló a jövőből érkezett csili-vili szódaautomatájával szenved, és kínjában kommentálja is, hogy milyen küzdelmek árán tud belőle egy pohár vizet előcsalogatni.

    Szoftverhiba után újra kell indítani az egész gépet, amiben aztán egy használhatatlan érintőképernyő menüjében turkálva lehet beállítani, hogy hideg vagy meleg vizet szeretnénk, mennyire szeretnénk hidegen vagy melegen, mennyire pezsegjen és hányszor szűrje át a pohárba kerülő vizet. 

    Én imádom a modern technikát, meg minden, de egy pohár víz elfogyasztásának soha nem lenne szabad ilyen bonyolultnak lennie. Soha.

  • Kilőhetik Ferdinandot, Svédország híres fehér jávorszarvasát, miután az állat megtámadott egy nőt. Minderről az avrikai rendőrség döntött a múlt héten, bár adnak némi időt a vadászoknak, hogy kikergessék az állatot a lakóövezetből. 

    Néhány ember, például az idősebbek, nem mehetnek ki a jávorszarvas miatt, mert nem tudnának tőle elmenekülni, ha túl közel jönne. Ez nem egy háziállat, hiába gondolják azt sokan.

    A döntéssel persze sokan nem értenek egyet, szerintük nem agresszív az állat, ezért még online petíciót is indítottak a jávorszarvas védelmében.

    Ön kilövetné az állítólag veszélyes szarvast?

    (TheLocal)

  • A Nemzet Sportolója, a 96 éves Keleti Ágnes most Budapesten él, de az izraeli tévé kíváncsi volt rá – kettős állampolgár, 56 után ott telepedett le , milyen erőben van. Róth Tamás ezt a fotót küldte el nekik az ötszörös olimpiai bajnok tornászról.

    RTG 1544

    A Testnevelési Egyetemen csarnokában melegített be az 1952-es és 56-os olimpia bajnoka, aki most a legidősebb bajnok is egyben.

  • Ritka, a vadonban már kihalt berber oroszlán (Panthera leo leo) született a csehországi Pilzen állatkertjében november elején, írja az MTI. A hím kisoroszlán a hároméves anyaállat, Neyla első utódja.

    23472728 10155494375253127 7830045442418830977 n
    Fotó: ZOO Plzeň / Facebook

    Neyla a hannoveri állatkertből érkezett testvérével, Tamikával együtt 2015-ben. 2016 szeptemberében Tamika egy nősténynek adott életet, de nem volt elég teje, ezért a gondozóknak kellett hozzátáplálni a kicsit. Szerencsére Neylának van elég teje, és gondoskodik kölykéről.

    A két kis berber oroszlán apukája ugyanaz a hím, Mates, akit az észak-csehországi olomouci állatkertből hoztak.

  • Sőt, nem is a nap, hanem a hónap, az év félreértelmezése. Olvasónk, Péter rendszeresen fotózza az újbudai (kelenföldi) Bikás parkban az ott parkoló autósokat.

    bikaspark

    Tahóparkolók, még ha nem is a szokott módon, nem más autósokat zavarnak, nem mozgáskorlátozottak vagy kisgyerekesek parkolóhelyeit foglalják el, nem is 2-3-4 parkolóhelyet egyetlen autóval. Egyszerűen csak a parkban állnak, a járdán, „a piros suzukis nő rendszeresen, és még leugat, ha szólok neki” – írta levelében.

    bikas2
  • Elgondolkodtató tény:

    • magyarul M betűvel kezdődik a legtöbb ország, pontosan húsz. És Európában ugyanez a helyzet, hat országgal.
    • Ugyanakkor, a legtöbb főváros B betűvel kezdődik, szám szerint huszonöt. És Európában szintén a B betűs a leggyakoribb, hét várossal.

    De csak egyetlen ország-főváros kettős van, amely mindkét csoportban ott van! Nyilván kitalálta, melyik ország büszkélkedhet ezzel a különleges eredménnyel.

  • 2007-ben indult, akkor még az Indexszel félig-meddig rokonságban, a blog.hu felületén a magyar jégkorongsport és hokis közösség mára legnagyobb és legfontosabb felülete a Jégkorongblog, amely alapító atyáinak egyike Gazda Albert korábbi főszerkesztő-helyettesünk.

    A blog.hu-t mint felületet azóta már elhagyta, de a blog szót a nevében megőrizte az oldal (akárcsak fejlécében, hogy Nyilas Misi pakkot kapott), amely a napokban ünnepelte születésnapját. Méghozzá nem is akárhogyan: a hétvégi Négy Nemzet Tornájának zárónapján, a japánok elleni meccsen az oldal két meghatározó front- és háttérembere, Albert és Halász Zoltán dobhatták be a korongot. Igaz, a meccset végül, büntetőkkel, a japánok nyerték, de ki tudja, ha ők ketten meccs közben is a jégen vannak, talán minden egész másképp alakul.

    A 10 éves Jégkorongblog köszöntése az EIHC-tornán, a magyar-japán meccs előtt
    A 10 éves Jégkorongblog köszöntése az EIHC-tornán, a magyar-japán meccs előtt
    Fotó: Mudra László / MJSZ
  • A Vásárhely24 cikke szerint sok helybelit felkavart, hogy egy fiatal gólya nem költözött el társaival Afrikába, hanem a városban maradt. Egy iskolaépület kéményén lévő fészekben ácsorog, vagy a környéken, például az Epreskertben bogarászik.

    Azt már a 444.hu cikke teszi hozzá a sztorihoz, hogy a Magyar Madártani Egyesület vezetője, Orbán Zoltán szerint ez nem unikális eset,

    egy jó évtizede kezdődött tendencia, hogy kimutatható számú, évi 1-2-3 tucatnyi gólya nem költözik el Dél-Afrikába, hanem nálunk telel ki.

    És tegyük hozzá, hogy sikerrel: eddig egyetlen olyan gólyát találtak, amelyik nálunk telelt át és közben elpusztult, de nem azért, mert éhen halt.

    ga
    Fotó: vasarhely24.com

    Orbán szerint

    ezek nem legyengült példányok, hanem kísérletezők, akik kisebbnek ítélik a maradás kockázatát, mint a többezer kilométeres repülését. Így működik az evolúció: ha a klíma felmelegszik, és megéri inkább maradni, egyre több gólya adja majd fel a költözést.

    Viszont fontos hozzátenni, hogy

    NEM SZABAD ETETNI AZ ITT MARADT GÓLYÁKAT,

    mert bár rövid távon jó ötlet lehet, már középtávon kárt okoz a fajnak. Megoldják maguktól télen is, amíg a földet nem borítja vastag hóréteg és a természetes vizek be nem fagynak. Ha pedig ez mégis megtörténik, akkor egyszerűen elrepülnek, 

    lévén röpképes állatokról van szó, elviselhetetlenné váló időjárási hatások esetén az életrevaló madarak akár egyetlen nap alatt is ezer kilométerrel délebbre húzódhatnak.

    Minderről sokkal többet és részletesebben az MME oldalán olvashat. Ha pedig érdekli, hogy ha már a gólyák többsége elrepül Afrikába, miért nem marad ott, akkor ezt a cikkünket olvassa el.

  • Tod Browning 1931-es legendás, ikonikus, műfajteremtő rémfilmjében, a Lugosi Béla főszereplésével készült Drakulában van egy furcsa momentum: Mina Harker ágyánál egy asztali lámpa burájára egy meglehetősen ronda, oda nem illőnek tűnő tépett kartonlap van erősítve, ami több kameraállásból is jól látható, és mai szemmel nézve igencsak zavaró elemnek tűnik. Ihol van:

    Jogos a kérdés: hogy a bánatba került az a kartonlap a filmbe, és főképp miért nem tűnt fel senkinek, hogy belerondít a képbe? A Cinemassacre tízperces, de kellően szórakoztató videójából kiderül!