Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • élkjélkj

  Ez a szimuláció azt próbálja megmutatni, hogyan alakulna át a bolygónk felszíne, ha szép lassan leeresztenék a világ óceánjait. 

  Már csak az a kérdés, hogy ha a Föld lapos, hogyan lehet üreges is a belseje, ami elnyelné a sok vizet, ha valaki kihúzná a dugót a Mariana-árok mélyén

 • Ha másért nem, a Birodalom visszavágban látott lépegetők, az AT-AT-k miatt ott a helye a legjobb fantasztikus filmek között a Star Warsnak. Félelmetesek és fenségesek egyszerre, kétségkívül a császári hadigépezet csúcsteljesítményei. (Az AT-AT egyébként az "all terrain armored transport", azaz bármilyen terepen helytálló páncélozott csapatszállító rövidítése.) És most, hogy nyakunkon a saga nyolcadik része, Az utolsó jedik, ideje megismerkednünk ezzel itt:

  Fentebb tehát az AT-AT-k továbbfejlesztett változata, az AT-M6 látható. A fanatikus SW-fanok természetesen már elég sok mindent tudnak róla: az All Terrain MegaCaliber Six (AT-M6), más néven Gorilla Walker (merthogy járása a gorillákéhoz hasonlatos) az Első rend támadó harci csapatszállítója, amivel az ellenállás ellenállását szándékoznak letörni. Elődjénél nagyobb, stabilabb (emlékezzünk az ötödik epizódban komikusan könnyen térdre kényszeríthető AT-AT-kra), és nem csak a fején, de a hátán is hordoz lézerágyút – elég nagyot, innen a "megakaliber" a nevében.

  Mindehhez csak annyi kommentárt fűznék, hogy: dam-dam-dam, da-di-damm, da-di-damm.

 • Oké, két évre felfüggesztve, de börtönre, ami a második büntetési kategória (a legenyhébb a fogház, a legsúlyosabb a fegyház). És oké, csak első fokon. No de akkor is: mivel töltötte a büntetés kihirdetésének napját az ország egyik két lábon járó nótafája?

  A Facebookon két privát és egy hivatalos oldala is van, ez utóbbi egy december 3-i adventi köszöntés óta nem frissült. A privát oldalak közül az egyiken november 18-án volt utoljára poszt, a másikon azonban ma is pörgött az élet, mint Best of Zeneexpressz CD-k a Mahasz karácsonyi partiján. (Hogy melyik a valódibb, azt nehezen tudnám megmondani, akárcsak ő, én is Békésből származom, és mindkét oldalán vannak közös ismerősök, az egyiken hat, a másikon kilenc.)

  Szóval ez utóbbin intenzív élet folyt hétfőn is: néhány órája Simicskó István albumát osztotta meg, előtte volt bajai karácsonyfa, karácsonyi nagyárverés, és persze saját zenebutikos műsoruk beharangozása sem maradt. De a legszebb talán mégis az, hogy Árpád nevű ismerőseinek saját dalával kívánt nagyon boldog névnapot – mármint pontosabban az Egy szál harangvirág általa elénekelt változatával.

 • Köszönjük, MTI, most már nyugodtabb lesz az álmunk.

  Továbbra is magas a biztosítók szavatolótőke-feltöltöttsége

  Ha belekattint az ember a hírbe, akkor kiderül, hogy nemcsak hogy magas, de ráadásul

  a szektor szavatolótőke-feltöltöttségi szintje egy év alatt több mint 8 százalékponttal bővült

  is.

  Hurrá, ez minden létező világok satöbbi.