Ilyen a rovarvacsora, ha egy menő séf csinálja: sült hangyával hintett garnélarák, fűszeres vizipoloska, agávékukaccal felszolgált halfalatok
Joseph Yoon dél-koreai-amerikai szakács tízfogásos rovarvacsorát készített vendégeinek a New York-i Brooklyn Kitchen nevű éttermében. A menübe került többek között sáska, kukac, poloska, darázs, skorpió, tücsök, szöcske, és lisztbogár lárvája is. Hogy mit gondoltak a vendégek, miután megkóstolták a vacsorát, azt nem tudjuk, de mindenesetre a tálalás gyönyörű lett:
Mint azt már többször megírtuk, a túlnépesedés miatt egyre inkább fenntarthatatlanabb az az élelmezési rendszer, amit eddig megszoktunk. Az állattenyésztés alacsony hatékonyságú, a víz egyre fogy, a problémára pedig az egyik megoldás a rovarfogyasztás lehet.
De nem az egyetlen! Ha felfordult a gyomra a képektől, akkor ebben a cikkünkben még sok alternatívát talál a jövő élelmezési problémáira az állat nélküli hústól a hús nélküli húson át az étel nélküli táplálkozásig.
A rovarból főzést egyébként az Index is kipróbálta, kétségtelenül nem lett olyan ínycsiklandó a végeredmény, mint a New York-i séfé: