új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Török hekkercsapat törhette fel a Dél-alföldi Közlekedési Központ honlapját, a dakk.hu-t. Egyik kollégánk szerint "bármilyen volt előtte, most sokkal jobb, zenél meg minden". És tényleg, az oldalon futó szitárzene és a kántálás egész kedves.

    Itt egy összehasonlítás, hogy nézett ki a honlap a hekkelés előtt és után:

    hh

    Most itt a lehetőség, szavazzon! Önnek melyik dakk.hu tetszik jobban?

    Mit gondol?

  • Idén is megszervezik az Add Tovább nevű kezdeményezést, ami arról szól, hogy összegyűjtik országszerte gyermekotthonokban vagy nehéz körülmények között élő gyerekek karácsonyi kívánságait, amiből készül egy internetes adatbázis, amiből mindenki kiválaszthatja, hogy melyik gyerek karácsonyát szeretné szebbé tenni. A szervezők pedig gondoskodnak róla, hogy az összes ajándék, szépen becsomagolva eljusson a rászorulókhoz.

    Az Add Tovább 4 éve 60 gyerekkel indult, mostanra pedig már eljutottak oda, hogy 500 gyerek kívánságát sikerült közösen teljesíteni.

    Az ajándékokat december harmadikán a Kioskban gyűjtik össze, ahol egy nagy közös csomagoló bulit rendeznek. Az akció részleteiről a honlapon vagy Facebook oldalukon lehet további információkat szerezni.

  • ghfd

    Nem sokat tudunk erről a videóról, csak annyit, hogy a sofőr egy kamionok elől lezárt útra hajtott fel, ahol pont az erős szél miatt  volt kamionstop. A mögötte haladó járműből vették fel, ahogy minden vitorlástehetségét összeszedve próbálja az úton tartani a 4 kerekét. 

  • Szombaton az előrejelzések szerint csak 20 fok lesz Habarovszkban, de az orosz bajnokságban ennek ellenére is megrendezik az SKA Habarovszk és a CSZKA Moszkva mérkőzését. Sőt, a szeles időjárás miatt még a ténylegesnél is néhány fokkal hidegebbnek tűnő időben lépnek majd pályára a játékosok, de mindkét csapat készen áll.

    Hétfőn egyébként az SKA hasonló körülmények között fogadná a Lokomotiv Moszkvát, ami viszont már kérvényezte, hogy helyezzék át a mérkőzést Szocsiba, mert szerintük komolyan veszélyezteti ez a hideg a játékosok egészségét. (Lenta.ru)

  • Nem lennék most a chemtrail hívők helyében, ugyanis az amerikai tengerészgyalogosok pilótái poénból egy hatalmas péniszt rajzoltak az égre Washington államban.

    scrn.png

    A dilis pilótáknak jobb helyeken ilyenkor csendben falaznának, de az amerikai haderő nem ilyen hely, úgyhogy közleményben gyorsan elhatárolódtak a műalkotástól:

    "A Haditengerészet pilótáinak a legmagasabb szintű elvárásoknak kell megfelelniük, ami itt történt, az teljes mértékben elfogadhatatlan,

    nincs semmiféle gyakorlati haszna

    és felelősségre vonjuk a pilótákat."

    (Slate)

  • Medvebűnözés közben járt pórul ez az állat, akit azonnal megtalált a karma, amikor szét akarta tépni a víztartály csöveit egy farmon. A kiszakadó cső pont tökön vágta, a többi pedig itt van a videóban:

  • Hanem azért is, mert fantasztikus alaprajza van, mindhárom szintjén. Alighanem a kettő együtt vezethette a hirdetést  küldő Klárit, hogy úgy ajánlja az Urbanista figyelmébe a házat, hogy:

    ahol a hupikék törpikék laknak.

  • Magyarország az a hely, ahol nincs Valentin nap, csak Bálint nap van (vagy Február 14, igény szerint), mert a szemét fogyasztói társadalom rátelepszik erre a hagyományos ünnepre.

    Nincs halloween, hanem mindenszentek van (vagy Soros-terv), mert nem kéne mindig a nyugatot majmolni.

    De senki, soha, sehol nem mondta még, hogy nincs Black Friday, hanem csak a világ legdrágább áfakulcsával agyonvert, drága bevásárlás van november pirosbetűs péntekein.

    Nincs tanulság.

  • Nehogy valaha is kétség férhessen hozzá, hogy Puskás Ferencnek nagyon határozott elképzelése volt arról, melyik csapat utánpótlását szeretné segíteni a nevével. (Részlet a kispesti televízió 1990-es felvételéből.)

  • Júniusban beszélt arról Kövér László fideszes házelnök, és mint ilyen, közjogi méltóság, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú. Azóta eltelt majdnem fél év, és a Soros-terv mocskos mancsa oda csapott le, ahol a legjobban fáj (na jó, a stadionok és úgy általában a magyar foci után legjobban): erre a világszínvonalra.

    Nézzék, Soros (és a hét éve véget ért elmúlt nyolc év) milyen pusztítást volt képes végezni a magyar egészségügy eme bástyájában. Nem akarom Enved Hodzsa országát megsérteni, de az 1980-as évek Albániája jutott eszembe a kőbányai egészségházól, ami nyilvánvalóan nem a kormányzati egészségpolitika, hanem csak a sorosmigránsbrüsszelista világösszesküvés áldozata. Nem lennék most a helyében. De a kőbányai betegekében sem.

  • - vallja Dave Holland dzsesszzenész, aki nemsokára Magyarországra jön. Szerinte

    a kultúránk különbözik, de az alapvető igazságok, amelyek mindenkit mozgatnak, ugyanazok. Ezek pedig a család, a szeretet, a nevelés, a vágy a valahova tartozásra, és a vágy arra, hogy van remény.

    Dave Holland5
    Fotó: Get Closer Concerts

    Dave Holland, aki Miles Davis nagybőgőseként lett világhírű, december 4-én Obed Calvaire dobossal és Kevin Eubanks gitárossal lép fel a MOMKultban. Legújabb triója a dzsesszes elemektől a rockos hangzásig sok műfajt elegyít muzsikájába, valahogy így:

    Ha Önnek is az a vágya, hogy tartozzon valahová, ne hagyja ki ezt az alkalmat: a dzsessz szeretete a legkülönbözőbb embereket is összehozza, és a koncert végén mindig mosolyognak.

  • elefantborju079 foto Bagosi Zoltan

    Le is zárta a közönségszavazást a Budapesti Állatkert, ahol öt nevet dobtak be a kalapba: Amar, Ambar, Arun, Arjuna, Ashok. 

    A múlt szerdán született kiselefántnak Arun lett a neve, ami egy szanszkrit eredetű szó, az óind mitológiában a napszekér hajtóját hívták így. Arun nem az első ezen a néven, volt már Budapestnek egy Arun nevű elefántja, az 1970-es 80-as években élt nálunk.

    A másfél hetes Arun egyébként szépen fejlődik, délelőtt 10-től délután 2-ig lehet megnézni az állatkertben!

  • Tutanhamon fáraó híres sírboltjából származó, korábban sohasem látott aranydíszeket mutat be egy kiállítás a kairói Egyiptomi Múzeumban. A mintegy 60 aranykincset a fáraó sírkamrájában találták 1922-ben, azóta viszont még egyszer sem láthatta azokat a közönség.

    A nagyjából időszámításunk előtt 1342 és 1324 között élt és fiatalon meghalt Tutanhamon szinte teljesen érintetlen sírboltját Howard Carter brit régész fedezte fel a Királyok Völgyében 1922-ben. Múmiáját egy aranyszarkofágban találták meg. 

    A különleges kincseket a kairói Egyiptomi Múzeumban őrizték 95 éven át anélkül, hogy restaurálták volna vagy tudományos vizsgálatnak vetették volna alá. Emiatt nagyon rossz állapotban voltak, amikor 2014-ben elkezdtek foglalkozni velük .

    Khaled El-Enani egyiptomi régészeti miniszter nyitotta meg a kiállítást a fennállása 115. évfordulóját ünneplő Egyiptomi Múzeumban. A tárlat december végéig lesz látható, ezután a kincseket a Tutanhamon gyűjtemény részeként állítják ki a 2018-ban megnyíló Nagy Egyiptomi Múzeumban.

    (MTI)

  • blackcat
    Fotó: Kovács Bálint / Index

    "Mostantól az eMAG Black Friday végéig, azaz november 24-én éjfélig, ha legalább 5000 lájk és/vagy megosztás érkezik erre a posztra, az eMAG 500.000 forintot ad a Noé Állatotthon Alapítvány-nak! Az eMAG a NOÉ Állatotthonnal közösen szervezi meg a Black Cat Day-t, a fekete állatok örökbefogadó napját idén november 25-én. Ebből az alkalomból te is támogathatod egy lájkkal és/vagy ennek a posztnak a megosztásával az állatotthon lakóit!" - írja posztjában az egyik webáruház.

    Mi pedig tanácstalanok vagyunk: az egyik macskaszemünk nevet, mert szuper, ha egy forprofit cég úgy dönt, hogy a menhelyi  viszonyokhoz képest rengeteg pénzt ad egy jótékonysági alapítványnak, a másik viszont sír, mert ha egyszer - ezek szerint - megvan a pénz és a hajlandóság a támogatásra, akkor minimum fura, ha ezt 4999 lájk esetén mégis inkább megtartják maguknak. Ön mit gondol? 

    (A fenti képen látható macska elhatárolódik minden webáruháztól, kivéve persze azoktól, amelyek frankó kartondobozban küldik a cuccot. De ő is a Noé Állatotthonból származik - bővebben itt.)

    Etikus dolog a lájkok számához kötni egy állatotthon támogatását?

  • Úgy néz ki, lohad az érdeklődés a hatalmas gyémántok iránt, ugyanis senki sem akart rongyos 30 millió dollárt (8 milliárd forint) fizetni a 37,3 karátos ritkaságért, a rekordnagyságú (Fancy Intense Pink) Raj Pinkért. A rózsaszín követ egy genfi aukción próbálták értékesíteni, mindhiába.

    A Sotheby's nevű aukciósháznak nagy reményei voltak, ugyanis az egyik rivális ház 34 millióért adott el kedden egy 163,41 karátos gyémántot, az Art of Grisogonót. A tulajoknak azonban csalódniuk kellett, senki nem akarta a gyémántot, sokan pedig már a gyémántpiac gyengülését látják eme szörnyűségben.

    (Via)

  • gyerek

    Akinek van otthon gyereke, az tudja, hogy milyen különleges vonzalom tud kialakulni az 1-3 éves gyerek és a porszívók között. Gyűlölik, félnek tőle, de tudják megmagyarázhatatlanul szeretni is. Sőt, nem is alszanak el, csak bekapcsolt porszívó mellett, ugye?

    Ez hatványozottan igaz a robotporszívókra, mint ahogy ezt a következő videó is demonstrálja. Ember és gép ritkán találnak így egymásra. Talán csak a filmekben.

  • Egy kicsit olyan, mint a gémeskút előtt elhaladó villamos. Gyerekkoromban volt ilyen nálunk, egy Budapest széli földes utcában. Mindig agyon volt kátrányozva, hogy ne korhadjon, szóval nem volt szabad hozzáérni, és mindig tele volt rajzszögezve hirdetésekkel. Ja, és nagyon szerettem azt a lábra erősített, fogazott kampót, amivel a villanyszerelők felkapaszkodtak rá.

    De hogy a város közepén, a Váci úti irodafolyosó belső végén, a Lehel piac melletti, elég menő irodaház, a V17 mellett látom viszont negyven évvel később, arra nem számítottam. Pedig Miklós fotóján nagyon ott van, még a burkolatba is ízlésesen beillesztették.

    Hát, nem tudom, mennyire tervezték ide tudatosan. Az biztos, hogy mikor a lebontott Lipót Telefonközpont helyére tervezgetni kezdték az irodaházat, még nem szerepelt a látványterveken. Csak a bontásról készült fotókon. Szóval valahogy itt maradt, amolyan város széli emléknek.

  • Silvio Berlusconi egykori olasz miniszterelnök és Veronica Lario 24 évig voltak házasok, 2014-ben szakítottak. Az akkori olasz törvények szerint Berlusconinak olyan életkörülményeket kellett biztosítania volt feleségének, amilyenhez a nő hozzászokott a házasság alatt, ez pedig havi 435 millió forintos (1,4 millió eurós) tartásdíjat jelentett.

    Az új olasz törvények szerint azonban a családfenntartó házastárs nem köteles a korábbival azonos életszínvonalat biztosítani volt hitvesének, csak olyat, ami anyagi függetlenséget biztosít neki. 

    A milánói fellebbviteli bíróság emiatt úgy döntött, hogy az exfeleség nem szorul eltartásra, mert többek között van 16 millió eurója bankban, valamint nála vannak a családi ékszerek is. Így hát Berlusconi visszakövetelhet 60 millió eurónyi tartásdíjat, bár a nőnek még lehetősége van fellebbezni.

    (Via)

  • Elég furcsán jött ki, mikor néhány napja bejelentették: hiába jelennek meg a kritikák szerte az interneten Az Igazság ligájáról, a Rotten Tomatoes nevű oldal, aminek a lényege, hogy egy helyre gyűjti az értékeléseket, csak hosszú átfutás után mutatja majd meg, hogyan teljesített a film a kritikusoknál.

    A filmet a Warner készíti, nekik van részesedésük az oldalt birtokló cégben, így gyanús volt, hogy esetleg megmozgattak néhány szálat, hogy a negatív fogadtatás ne riassza el az embereket a filmtől. A stúdiónak ugyanis fixa ideája, hogy a kritikusok buktatják meg a filmjeiket. 

    Ha felmegyünk az oldalra, ott továbbra sem látszik a kritikai konszenzus, ahhoz meg kell nézni egy tízperces műsort, hogy kiderüljön a végleges százalék.

    43 százalékot állapított meg az oldal, ami azt jelenti, hogy elég sokan gyűlölték, de ez még így is egész jó teljesítmény Az igazság hajnala 27 százalékához képest.

    Az Indexnek az átlagnál egy picit kevésbé tetszett a film, mi 4 pontra értékeltük a 10-ből.

  • Tessék csak, nézzék!