új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Vannak ezek a takonyszerű gumijátékok, amik tök jó ajándékok  olyan ismerősöknek (ha már közelednek az ünnepek), akik viszonylag sokat stresszelnek. Ezeket lehet szorítani, püfölni vagy akár a falhoz vágni, sem a játéknak, sem a berendezésnek nem lesz baja tőle. Ennek egy továbbfejlesztett változata a Gudetama Vomiting Egg, ami egy... hát... ez: 

    Mindenképp javaslom a videót végignézni, vagy legalább 2:30-tól elkezdeni, engem már a hányinger kerülgetett a játéktól. Viszont ezzel együtt is abszolút el tudom képzelni, hogy ez hatékony stresszoldó, legrosszabb esetben a minket idegesítőeket bosszanthatjuk vele (bár ahogy én láttam, nálunk nem nagyon kapható).

  • Arról már korábban írtunk, hogy Amerikát miként hódította meg egy görögországi migráns, és nagyon úgy tűnik, hogy Giannis Antetokounmpónak még mindig nem szállt a fejébe a dicsőség. Pedig az előző évhez képest még durvább szezonja van, és már potenciális MVP-ként beszélnek róla sokan.

    A kosaras Milwaukee-ban tartott dedikálást egy helyi zöldségesnél, de az egyórásra tervezett program jóval hosszabb lett, mivel több ezer ember volt kíváncsi a görög játékosra, akin látni, hogy még mindig ugyanolyan elkerekedett szemekkel reagál a saját sikerére, mint amikor életében először megérkezett Amerikába.

    Az Uproxx szerint a teljesen megilletődött Giannis olyan komolyan vette a feladatot, hogy több órán át dedikált többek között rendszámtáblára, gitárra, blokkra, sőt, még egy serpenyőre is, hiszen ki a franc ne akarna dedikált serpenyőben rántottát főzni.

  • Emberek vagyunk, hibázhatunk, ahogy ez történt az MTI tudósítójával is, aki a DK a salgótarjáni művelődési központban tartott programbemutatóján azt hitte, hogy az Internacionálé szólt az esemény megkezdése előtt. 

    Az állami hírügynökségen így is került ki először a hír:

    A DK programbemutató rendezvénye előtt az Internacionálé szólt a művelődési központban, az elnök beszéde után a Himnusz csendült fel.

    Azóta természetesen kiadták a javítást, és ahogy látom a kormánybarát sajtóban sem jelent meg olyan cikk, hogy "Gyurcsány kommunista himnuszra vonult be Salgótarjánban", szóval azért nagy baj nem történt. Az már más kérdés, hogy lehet összekeverni ezt:

    ezzel

    (a fotó nem a helyszínen, hanem Gulyás Mártonék szombat délutáni eseményén készült)

  • Enyhén szólva nem voltam megelégedve a Justice League filmmel, és lehet jobban szórakoztam volna, ha Ben Affleck Batmanként nem Aquamant meg Kiborgot kereste volna fel, hanem mondjuk Shaquille O'Nealt, Mariót és Luigit vagy a Tininindzsa teknőcöket. Mint ebben a videóban.

  • Van egy instagram a tükörtojásos reggelik kedvelőinek, ahol semmi más nincs, csak változatos formákban elkészített tojások. De azokból rengeteg. Instagram.com/eggshibit

    tukortojas
  • Hány ország van, ahol a legnagyobb város nem a főváros?

    Negyvennégy.

    Köszönjük a figyelmet.

  • Az ősi kéziratok mellett Elvis Presley bibliáját is megnézhetik a látogatók a szombaton megnyíló washingtoni Bibliamúzeumban. Az 500 millió dollárból létrehozott, nyolcemeletes intézmény az amerikai fővárosban, a Capitoliumtól a Lincoln-emlékműig húzódó nemzeti park, a National Mall szomszédságában nyitja meg a kapuit.

    Az intézmény bejáratánál felállított 11,2 méteres magas rézkapuba a Teremtés könyvének első nyolcvan sorát vésték. A múzeum büszkélkedhet a világ legnagyobb, magánkézben lévő Tóra-gyűjteményével. A látogatók bibliai történetekből kiragadott jeleneteken sétálhatnak keresztül, és egy Jézus korabeli közel-keleti faluba is bepillanthatnak.

    A 40 ezer négyzetméteren elterülő múzeumban digitális idegenvezetés és a Bibliával kapcsolatos kérdéseket megválaszoló interaktív bemutató is várja a látogatókat. Az intézmény tetején kialakított kertben a Bibliában említett növények kaptak helyet. A múzeumba ingyenes a belépés.

    (MTI)

  • A Dolce & Gabbana divatcég dobta piacra, a díszdobozban egy-egy fél kilós zacsi spagetti, penne, mista corta és paccheri figyel, eredeti olasz mind, nyilván, és a csomagolást a legmenőbb divatdiktátorok tervezték, nem mintha attól finomabb lenne a tészta. És ez így, limitált kiadásban, 95 euró, vagyis 30 ezer forint. Nagyon remélem, hogy a Louis Vuitton még karácsony előtt visszavág valami rendes dizájnerszalonnával, amit az igényes fogyasztó kizárólag Armani-kenyérrel burkol be a progresszív és divatos, mégis hagyománytisztelő egészséges táplálkozás jegyében.

    dolce.png

    (A rendelésért erre tessék, mielőtt elfogy, mert csak 5000 darabot gyártanak le a szupertésztából.)

  • A Palota oldalában található Mátyás kútja Budapest talán legszebb és legnépszerűbb vizes szoborcsoportja. A két Alajos (a Várat áttervező Hauszmann és a híres szobrász Stróbl) közös munkája a királyt és több fontos alattvalóját vadászat közben jeleníti meg.

    A szoborcsoporthoz egy csomó érdekesség is kapcsolódik. Ahogy a Köztérkép írja például:

    • A középső vadászkutya elpusztult 1945-ben, és a háború után a korabelinél lényegesen rosszabb minőségben pótolták, ezért a kutya feltűnően különbözik két társától.
    • A háború után elfelejtették a kutyák pórázát helyreállítani.
    • Stróbl "Annyira beleélte magát a daliás időkbe, hogy egy szép nyári éjszakán epreskerti műhelyének fái között a tanítványaival eljátszotta Mátyás vaddisznó-vadászatát, illetve csak a végét, hatalmas máglya parazsán sütve a zsákmányt, azaz egy hentesboltban vásárolt malacot." Idézik ugyanitt Lyka Károlyt.

    Na de most egy szentendrei esemény kapcsán előkerült még egy érdekesség. Ott ugyanis Ezüstkor címmel nyílt új kiállítás a Barcsay Múzeumban, mely a város 1867-1921 közötti időszakával foglalkozik. Ekkoriban élt itt Hauszmann Alajos is, aki 32 évig használta a városkörnyéki Annavölgyben vett birtokát és vele az erdők vadászati jogát.

    A vadhúst rendszeresen a város szegényeinek adományozta.

    A szoborzsákmány mintájául szolgáló agancs is innen származik, a gazdáját viszont nem ő lőtte ki.  Az ugyanis elkobzásból származott: a szarvast Szentendre határában egy vadorzó terítette le, onnan került a trófea Hauszmannhoz, majd Stróblhöz, végül bronzba öntve a Budai Várba, ahol ma is bárki megcsodálhatja. 

  • Az „olasz gasztronómia Disneylandje” nyílt meg a héten Bolognában azzal a céllal, hogy idővel a római Colosseuméhoz hasonló látogatószámot produkáljon. Ez a FICO Eataly World, egy 100 ezer négyzetméteres gasztropark, ahol több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élőállat, egy fedett piac, egy konferenciaközpont, egy színház és mozi várja a látogatókat.

    A park látogatói megkóstolhatják és megvásárolhatják a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az élelmiszergazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival. A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell.

    A park célja, hogy évente hatmillió látogatót – ezen belül legkevesebb kétmillió külföldi turistát – vonzzon, ami meglehetősen ambiciózus, hisz a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

    Az ötletgazda egy Oscar Farinetti nevű vállalkozó, akinek Eataly nevű luxus étteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát. 

    (MTI)

  • Remek hirdetés jött szembe velem a minap, egy eladó lakás a Királyhágó tér és a Böszörményi út sarkán. Már eleve ritka, hogy egy ilyen nagy lakás egyben túlélte a szocializmust (bár ennek annyira különös alakja van eredetileg is, hogy csak bajosan lehetett volna feldarabolni). 

    Viszont ami miatt megakadt rajta a szemem, azok az egykori, 1931-es tervek amikkel hirdetik. Nem csak a lakás, sőt a ház eredeti alaprajza, de egy korabeli ingatlanhirdetés is fel van töltve mellé.

    Lehet, hogy a házak igényesebbek voltak, mint manapság, de az ingatlanhirdetési szövegek pont ugyanolyan blődek voltak akkor is:

    Már csak azért is érdemes megnézni a hirdetést, hogy mi minden változott azóta a házon és a lakáson. Na meg mert nagyon helyre kis ingatlan amúgy.

  • A hím imádkozó sáska valószínűleg a világ egyik legnagyobb lúzere, hiszen egy jó dugás után megeszi a csaja. Jó, ez köztudott, de látta is már, hogyan történik???

    Persze, minderről a sáska a Holló Színháztól is értesülhetett volna:

  • Olvasónk, Gábor, a miskolci Aldinál fotózott egy Mercedest, amelynek nem sikerült tökéletesen beparkolnia. Ha csak ennyit hall, akkor azt gondolja, hogy na megint egy tahó, aki mozgáskorlátozottak helyén áll, vagy több parkolóhelyet is elfoglal, hasonlók. De ezen a képen elsőre semmi ilyesmi nem látszik, nézze csak:

    miskolcipark

    Jó, hát mindkét oldalon ki van centizve, sőt, kicsit ki is lóg, de hát érthető, ha ilyen keskenyre szabják a parkolóhelyeket – korábban is volt már szó arról, hogy néha nem a parkoló tahó, hanem a parkolóhely van elméretezve. Szóval elsőre csak ennyi.

    De ha jobban megnézzük, akkor a tahóparkolónak hitt barátunk mégis csak az: ez a rész ugyanis, ahová beállt, azért olyan szűkös az autónak, mert valójában a gyalogosoknak van fenntartva. Úgyhogy ezért már jár a taps, bravó!