új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha nem, vagy csak távolról, most fantasztikus mennyiségű képet posztolt a Skyscrapercity-re Dottore75. Hozzá nem értőként engem meglepett, hogy a Várnegyed több száz milliárd forintos műemléki átépítése során minden betonból készül, amit aztán letakarnak kívülről, de lehet, hogy ez így van rendjén. A csodás fotókat itt tekinthetik meg.

    Frissítés: Vasbetonkirályi palotáról itt olvashatnak a hozzám hasonló tudatlanok érdeklődők.

  • December 10-től életbe lép a MÁV Zrt. új menetrendje, ezért Pécsen tályékoztatták az utasokat arról, hogy ne feledkezzenek el tályékozódni. Mert tályékozódni jó!

    vonat
    Fotó: Olvasónk, Marcell

    Köszönjük a képet Marcellnek. 

  • Ne már, csak lehetne neki keríteni egy másikat. (via)

  • B., ahogy mondani szokás, elfogott egy levelet, és el is küldte nekünk, mert abban igen szigorúan részletezve van, hogy mit szabad egy focimeccsen egy hostessnek csinálnia, és mit nem.

    • Tilos: rágózás, hosszas dumálgatás másokkal nem munkaügyben, ásítozni, káromkodni
    • Szabad: mosolyogni

    A kinézetről pedig álljon itt egy útbaigazító:

  • Oké, láttuk a Twisterben, meg az idióta című Twister bosszújában, mintha a tornádó mint olyan, bosszút állhatna bármiért is, de mindegy, szóval a tornádó, a medvéhez hasonlóan nem játék, és ha jön, akkor el köll menekülni. De gyorsan. Ezért:

  • A szerkesztőség előtt megy el a Flórián téri felüljáró, úgyhogy tökéletes rálátásunk van erre a szakaszra. Most például órák óta nézünk egy kombi BMW-t a külső sávban, és nem értjük, mi történik.

    Az autó valamikor délután parkolt le oda, nem volt semmi csattanás, semmi. A sofőr kiszállt, semmi baja nem volt, legalábbis látszólag. Biztos elromlott az autó, vagy kicsit lekoccolta a korlátot, gondoltuk. A férfi telefonált, nézelődött.

    Aztán jöttek a mentők, és elkezdték hárman vizsgálni a sofőrt. Ez még semmi, de jöttek a rendőrök is, és beálltak az autó mögé, kék villogóval. Képzelhetik, hogy örültek ennek péntek délután az Árpád hídon Budára tartó autósok. Aztán körbefényképezték az autót a rendőrök, és a sofőr is. Utóbbi beszállt a mentőbe, és elhajtottak. Aztán jött egy tréler, beállt az autó elé, de nem vitte el, hanem az is elhajtott. Most az van, hogy a felüljáró közepén áll az autó órák óta, vészvillogóval, mögötte pedig rendőrautó kék fénnyel.

    Vajon mi baja lehet a sofőrnek, amitől simán kiszáll, nézelődik, telefonál, de nem tud egy méterrel sem előrébb menni, le a felüljáróról? Miért viszik el a mentők, az autót otthagyva? Miért nem viszik el a forgalmat akadályozó autót a rendőrök? 

    Megannyi kérdés.

    Megkerestük a BRFK-t, hátha okosabbak leszünk. Ha válasz jön, megírjuk.

    Update: a BRFK válaszolt a megkeresésünkre. A kocsi szalagkorlátnak ütközött és az autómentő megérkezéséig a rendőrség biztosította a helyszínt. BMW olyan szerencsétlenül ment neki a szalagkorlátnak, hogy mozgásképtelen lett. A sofőrt pedig a mentők elvitték CT-re, biztos ami biztos, mert lefejelte az A oszlopot. 

  • A hétvégén, a budapesti Fáklya Klubban, a Járatlan utakon - független világutazók fesztiválján a címbeli kérdésre is választ lehet kapni. A low budget hátizsákos fesztivál bevallott célja ugyanis, hogy bátorítsa a fiatalokat az utazásra, s hogy az előadók példáján keresztül bizonyítsa, hogy nem kell feltétlenül sok pénz ehhez.

    A fesztiválon azok a független magyar utazók tartanak élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes módon utaztak. Van, aki a világot gyalog, lóval, kerékpárral, motorral, kocsival, stoppal, vitorlással, egyedül vagy párban, nőként egyedül, vagy gyerekkel járta be. A fesztivál idei legkülönlegesebb világjárója kerekesszékkel járja a világot. 

  • Az alapötletet a randa karácsonyi pulcsik adták, a megvalósításra panaszunk nem lehet, ennél csúnyább dolgot el sem tudunk képzelni.

    screen-shot-2017-12-07-at-2-13-06-pm
  • Jött válasz! A Mcdonald's válasza: "Hálózatfejlesztés (...) A Deák Ferenc téri egységünket (...) mára kinőttük, bővítésre az épület adottságai miatt nincs lehetőségünk. (...) A most bezáró étterem minden munkatársa a hálózaton belül, más egységeinkben folytatja munkáját.” A közelben az Astoriánál és a Régiposta utcánál működik még üzletük. 

    Mi történhetett? Írtunk a McDonald's magyarországi akármijének. Amint kiderül, mi történt, hatalmas anyagban számolunk be róla. 

    Amit eddig tudni lehet: Dávid észrevette, hogy bezárták a Sütő utcai Mekit, lefotózta, és szerencsére rólunk sem feledkezett meg. 

    IMG 20171208 115553 resized 20171208 024320594
  • Karácsony Gergely csütörtöki ATV-s be nem jelentése után, ami olyan jól sikerült, hogy még a Fidesz spin doctorainak munkája is feleslegessé válhat, jött azért valami vigasztaló azoknak, akik szerint van remény, hogy új alapokról kezdve, összefogással elérhető az összefogás, hogy összefogjanak, hogy új alapokról elkezdjék az összefogást.

    Vagy ha azt nem is, de legalább egy erőteljes, érzelmekre ható kampányfilmmel fellelkesítve úgy érezzék, hogy ... na, szóval jöjjön a kampányfilm, az Élet Iskolája dékánjának legtitkosabb noteszéból előhúzott bölcsességekkel:

    „Mindannyiunknak van egy célja, amely utat mutat egy egész életen át...De mi történik akkor, ha a cél felé vezető úton egyszerre elhagy minden erőnk?

    ...Amikor a leggyengébbnek érezzük magunkat, akkor vagyunk a legerősebbek...Akkor mozgósítjuk a legtöbbet magunkból. Legmélyebb hitünk erejét.”

    Oké, tényleg nem nagyon lehet mást tenni, mint a vert helyzet beismerésével indítani, hiteltelenebb lenne e nélkül. Sőt, a koreográfia talán már túl őszinte is: 

    • az ismeretlen nő egyedül fut, se társak, se ellenfelek,
    • láthatóan önmagáért, önmaga ellen, versenyen kívül,
    • nem tudni, hova, miért.

    Futni viszont tényleg jó dolog, ajánlom mindenkinek.

  • A szerdán, 74 évesen meghalt, francia Elvisnek is becézett zenész temetési menete a párizsi Champs-Elysées-en vonul majd végig szombaton, ahová hatalmas tömeget várnak a hatóságok. A menet után a holttestet a francia Antillákra, Saint-Barthélemy-szigetére szállítják, ahol az elmúlt tíz évben Hallyday ideje jelentős részét töltötte, és ahol örök nyugalomra helyezik majd.

    Ilyen jellegű és méretű búcsúztatásra Joséphine Baker 1975-ben bekövetkezett halála óta nem volt példa, őt több mint négy évtizede 20 ezren búcsúztatták a francia fővárosban. Nagyjából ennyi megemlékezőre számítanak a szervezők szombaton is. Az énekest búcsúztató gyászmenet délben indul el a Diadalívtől a forgalom elől teljesen lezárt Champs-Elysées sugárúton a Concorde-térig a monumentális Madeleine templomba, ahol a gyászmisét tartják. A konvojt mintegy 500-700 motoros fogja kísérni, Johnny ugyanis nagy motoros volt.

    A gyászmise kezdetén Emmanuel Macron államfő, Johnny Hallyday nagy rajongója mond majd beszédet. Johnny Hallyday hazájában az egyik legnépszerűbb sztár volt, csaknem hatvanéves karrier után több mint ezer dalt és világszerte több mint 100 millió eladott lemezt hagyott maga után. A tömegeket vonzó búcsúztatása különleges biztonsági és logisztikai feladatot jelent a francia hatóságoknak. Michel Delpuech párizsi prefektus tájékoztatása szerint mintegy 1500 rendőr és csendőr biztosítja szombaton a helyszíneket, miközben az Eiffel-tornyon péntektől vasárnapig a Merci Johnny (Köszönet, Johnny) felirat lesz olvasható. (MTI)

  • András már nagyon várta a karácsonyt, és egy mákos bejglivel próbálta előrehozni az ünnepet. Vett hát egy rudat egy óbudai lakótelepi pékségben, de az igazi meglepetés otthon érte, amikor felvágta a bejglit:

    24883506 10209976462588922 9000708014764724216 o
    Fotó: András / Olvasónk

    Egyértelmű a helyzet:

    Frissítés: Olvasónk felhívta a figyelmünket, hogy András benézte a dolgot, mert amit vett, az nem beigli, hanem valószínűleg „ünnepi tekercs” vagy esetleg mákos tekercs. A beiglinek ugyanis a szabvány szerint minimum 40% tölteléket kell tartalmaznia, 50% felett pedig már különleges beiglinek is hívható. Úgyhogy kedves András, egye csak meg szépen az ünnepi tekercsét, a maradékot pedig tegye fel az alábbi termékek mellé a polcra:

    • tej reggeli ital
    • kifli rúd
    • tejföl frissföl
    • sajt pizzafeltét
    • sajtkrém szedvicskrém
  • Hajnalban, a sötét, nyirkos és fagyos utcákon befelé jövet arra gondoltam, mennyire igazuk van a költöző madaraknak, hogy itt hagyják ezt a pusztulatot. Ez az időjárás emberiség elleni bűntett!

    Most, hogy megláttam ezt a képet, abszolút igazoltnak látom a tézisemet: ezek a flamingók éppen a ciprusi Larnaca város sós vizű tavában pihennek egyet, mielőtt tovább indulnának Afrikába.

  • Egy csomó gyönyörű fotóval búcsúztunk el a néhány napja bezárt Kossuth téri Néprajzi Múzeumtól. A Hauszmann Alajos tervezte házba néhány éven belül a Kúria költözik, a múzeum pedig egy vadonatúj épületbe kerül a Városliget szélén. Az építést még idén megkezdik, és a tervek szerint 2021-re lesznek teljesen készen.

    A gördeszkapálya alakú lejtőházról már többször is írtunk. Például, hogy mi az, ami tetszik a tervben, és mi az, ami nem, és arról is esett szó, hogy milyen lesz majd az új Néprajzi belülről.

  • Szerdán a Szentlélek térnél veszett el Nini, a nyolcéves whippet. Gazdái szerint a Szépvölgyi út – Szentlélek tér – Flórián tér – Gyógyszergyári lakótelep környékén lehet.

    24775196 1912398018773664 6592391760303998960 n

    Világosszürke színű, de eltűnésekor piros nyakörv és khaki színű kabátka volt rajta. Ha valaki látja, értesítse a gazdáit a 06 20 294 3100 számon!

  • Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő ma ezt a képet tette ki Facebookjára:

    pócsika.PNG

    Mint látható, a képviselő úr azt írta a képhez, egy disznóval kevesebb. Az őrületes minőségi tréfát óriási röhögős szmájlival értékelték követői. (a negatív kommenteket közben törlik)

    Nevessünk hát együtt a középkori debilitás rákot okozó szintjén!

  • unnamed

    A Karitáció Alapítvány 2008 óta működteti a gyógyítást segítő bohócdoktor mozgalmat, de nemcsak betegeket támogatnak, szociális segítő programjaik is sikeresek. A bohócdoktorok idén is Mikulásnak öltöztek, hogy gyerekeknek és sérült embereknek szerezzenek pár vidám pillanatot. A fogyatékosok nappali intézményébe meleg takarót, édességet és egyéb adományt vittek, de ezen túl még több ezer gyermeket és családot tudtak segíteni.

  • Csütörtökön volt 61 éves az utolsó legendák egyike, Larry Bird. Az iránta érzett tiszteletből nézzék meg ezt a videót.

    A többieknek meg helló és viszlát.

  • Félreértés ne essék, a fideszes politikusok legnagyobb megelégedésére történt mindez.

    Hoppál Péter országgyűlési képviselő helyi fideszes arcokkal együtt óvodásoknak próbálja magát eladni ilyen módon. Javaslatára nyolc helyi óvoda és három nyugdíjasotthon kapott karácsonyfát, nyilván, hogy az óvodások ne felejtsék el, hogy kit kell majd szeretni, amikor a jövő évi választásokon be kell húzni az ikszet a megfelelő helyre.  

    Röhejesnek tartja? Mit szól majd akkor jövőre, ha szenteste be is csöngetnek önhöz egy kis vendégeskedésre? Lehet, hogy a hitvesi ágyba is bekérezkednek majd.

    A Szabad Pécs a helyi fidesz-közeli lap alapján azt írta, hogy a pécsi Uránvárosban a 17 emeletes előtti téren felállított karácsonyfát fel is aggatták olyan díszekkel, amin fideszes politikusok gyerekekkel pózolnak. Ezt régen politikai pedofíliának hívták, mára szinte természetesnek tekintik a fideszesek: Tihanyvári Dóra, Decsi István alpolgármester, és Hoppál Péter.

  • A kérgesteknősök alapvetően aranyosak (szerintem), főleg, ha kicsikék. Ez azonban nagyjából addig igaz, míg ki nem nyitják a szájukat: 

    Ezeknek a kinövéseknek egyébként az a feladatuk, hogy megakadályozzák az áldozatot a menekülésben. Amire egyszer a teknős ráharapott, az ott is marad.

  • Nem kellett sokat várni a magyar filmtörténelem talán tíz legjobb filmje közé is odaférő Valami Amerika sorozat legújabb darabjára. Gáspár Győző, Szíj Melinda, Szombathy Gyula szupertrió már eddig is számos felejthetetlen pillanattal ajándékozott meg mindannyiunkat, és most is kacagást, mókát, szellemességet ígér az amúgy igen sivár életünkbe. 

    A trailerben feltűnik egy igazi easter egg, azaz egy meglepetés vendég, akiről már most elárulhatom, belopja magát mindannyiunk szívébe. Tessék, a várva várt filmrészlet.

  • Vele van az Erő és az AutoTune is.

  • Az izraeli Kirjat Jam város polgármestere a Jerusalem Post szerint bejelentette, hogy a városközpontban tervezett új közparkot majd Donald Trumpról nevezik el, ezzel is megemlékezve arról, hogy az amerikai elnök szerdán bejelentette, Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként.

    A látványtervek szerint így nézne ki az egész:

    Untitled-1
    Fotó: jpost
  • A snowflake, azaz hópihe kifejezést eredetileg a Harcosok Klubja vitte be a szlengbe, és olyan embert jelentett, aki egyrészt nagyon különlegesnek és egyéninek gondolja magát, másrészt gyakorlatilag bármin képes megsértődni, ami nem egyezik 100%-ig az ő véleményével (magyarban talán a mimóza áll a legközelebb hozzá). Az amerikai alt-right mozgalom előretörésével aztán a trumpisták oldalán általános szitokszó lett belőle a liberálisokra, akik - szerintük - gyűlöletbűncselekménynek fogják fel azt is, ha valaki megkérdezi tőlük, mennyi az idő.

    Egy brit felmérés most egészen elképesztő eredményre jutott: a megkérdezettek többsége bántónak érzi a hópihe elnevezést, és úgy gondolja, hogy az ilyesfajta gúnyolódás káros hatással van a mentális egészségre, szorongást, stresszt és depressziót okoz.

    (via)