Spéci csokival és tortával ünnepelt a 160 éves Gerbeaud cukrászda
Idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját a Gerbeaud cukrászda, amely ebből az alkalomból új csokoládét és tortát is készített. Az ünnepre ugyanis megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült Gerbeaud 160 torta, táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet-fesztiválon mutattak be.
A 71,9 százalék kakaótartalmú étcsokoládé dél-amerikai és afrikai térségből származó Trinitario kakaóbabok felhasználásával készült.
A kakaóbabok három forrásból érkeztek: Mexikóból, mely az erős kakaó mellett fűszeres és fás jegyeket mutat. A tanzániai kakaóbabban savas és keserű ízek alkotnak harmonikus elegyet. A kubai növényi jegyeket, kifejezetten dohánylevélre emlékeztető aromát mutat
– mondta Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. társ-ügyvezető igazgatója.
A Gerbeaud cukrászda valódi öröksége egyébként a Konyakmeggy, amit maga Gerbeaud Emil honosított meg Magyarországon az 1800-as évek végén, írja az MTI.