Update Norbi és én is a saját fehér kenyerünket szoktunk vinni Olasz'ba, de itt véget is ér a hasonlóság
Norbi az Update Facebook oldalán harangozta be az új, szeletelt fehér kenyerét, a posztban megemlítve, hogy imádja a mediterrán éttermekben az olívaolajat kenyérrel és a tenger gyümölcseit, ezért
a csomagtartómban mindig van 3-4 csomag a kenyerünkből.
Többen felkiáltottak mellettem a szerkesztőségben, hogy ha ők olasz éttermet vezetnének, valószínűleg a saját serclijével ütnék agyon azt a vendéget, aki beülne hozzájuk tenger gyümölcsézni egy ritikülből elővett veknivel.
Ne ítéljük el őket,
nem mindenki járhat kéthetente Olaszországba ismerheti annyira az olaszok lelkivilágát, hogy tudja: ezt simán meg lehet ott tenni. Sőt a tulaj valószínűleg még érdeklődően le is telepedne az asztalhoz, hogy hangos Oh, Madonn'! felkiáltásokkal elegyedjen szóba a különleges vendéggel.
Ha az vesse az első követ Norbira, aki még nem vitt saját sütésű kenyeret Itáliába, akkor az valószínűleg nem én leszek, mert bevallom: én szoktam. Két oka is van:
- egy ideje rászoktam az otthoni kovászos (azon belül is a lievito madrés) kenyérre
- nem szeretem az olasz péksüteményeket, bár tökéletesek az édességeik és a tésztáik, a kenyereik nekem kemények és unalmasak.
Norbi új kenyerének az összetevői még nem ismertek, ezért egy előző kenyerének, az Update 1 Lowcarb szeletelt toast kenyérnek az összetevőit vetettem össze a saját kovászos kenyeremmel, íme:
Az én kenyerem összetevői: búzaliszt, ivóvíz, tengeri só
Norbi kenyerének összetevői: Sütőipari keverék [vitális búzaglutin, zsírtalanított szójaliszt, növényi rost (cukornád), búzaliszt, étkezési só, tojásfehérjepor, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei, nátrium-sztearoil-2-laktilát), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-acetátok), tartósítószerek (kálium-szorbát, kalcium-propionát), lisztkezelő szer (aszkorbinsav)], Ivóvíz, Búzaliszt, Növényi zsírok és olajok (pálma, repcemag, kókusz, napraforgó változó arányban), Élesztő, Emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), Étkezési só, Aroma