Február végéig is eltarthat a vénasszonyok nyara

2016.02.26. 00:14 Módosítva: 2016-03-03 11:48:31
Nem mindegyikünk viseli könnyen a téli hideget, és, lássuk be, a mínuszokban várni a buszt vagy a villamost csakugyan nem a legkellemesebb elfoglaltságaink egyike. A francia Anais Boileau azokról a középkorú nőkről készített fotósorozatot, akik megengedhetik maguknak, hogy a zimankó és a cidrizés elől délre, az enyhébb időjárás felé meneküljenek.

A 23 éves Anais Boileau a dél-franciországi Nîmes városában született, majd a svájci ECAL-on tanult fotográfiát, és a képzés záróakkordjaként készítette el Plein Soleil című anyagát, amelyben azokat a fakó bőrű, barnulni vágyó hölgyeket örökítette meg, akik a fagyos téli hónapokban a déli országok felé veszik az irányt, ahol aztán bronzos bőrről álmodozva, szemellenzővel a fejükön sütkéreznek. Boileau képei eközben a tengerparti üdülőfalvak- és városok jellegzetes építészetét is bemutatják. A Juxtapoz magazin szerint a fotós munkái egyszerre fényesek és naposak, miközben a különböző színes fürdőruhák és úszósapkák bemutatásával ügyesen játszik az iróniával is.

A női portrékat és ezeket a jellegzetes építészeti jegyeket kevertem, majd ezek egyidejű használatával próbáltam oltárkép-szerű hatást elérni. Így ennek a matriarchális közösségnek a képei valahol a dokumentarista és a fikciós ábrázolás között lebegnek, miközben az egzotikum iránti vágyat is felfedik

– magyarázta munkáit Boileau, aki közben visszaköltözött hazájába, és jelenleg Párizsban dolgozik illusztrátorként és art directorként.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!