Pesti volt a legnagyobb trükk-király

2016.03.02. 23:59
A világhíres Houdini, a misztérium mestere, a bilincskirály, a szabadulás géniusza, ki ezer halállal szegül szembe. Legyen Ön is része az össznépi illúziónak, csodálja meg nemzetünk újdonatúj büszkeségét: a nagy Harry Houdini, alias Weisz Erik.

Bár Houdini hajlamos volt aktuális üzleti érdekeinek megfelelően átírni a saját életrajzát, és a változó marketingszempontoknak megfelelően szabadon váltogani a születési helyét például Wisconsin és Ausztria között, Magyarországon tényfaktum, hogy minden idők legsikeresebb illúzionistája sehol egyebütt nem született, mint Budapesten.


Minthogy pedig - Weisz Sámuel rabbi, ügyvéd és szappankészítő negyedik gyerekeként - Pesten látta meg a napvilágot, és már négyéves volt, amikor a család kivándorolt Amerikába, napnál is világosabb, hogy a nagy Houdini, ez a vásári mutatványosságot az amerikai showbiznisszel és nemzetközi hírveréssel új szintre emelő korabeli celeblegenda egyúttal a magyar nemzet hosszú dicsőséglistáját gyarapítja. Erre a lehetőségre csapott le a magyar kultúrpolitika, és próbálnak országimázs-kampányt építeni az illúzióra: a magát magyarnak soha nem tekintő Houdiniból nemzeti attrakció lett a milánói világkiállítás magyar pavilonjában, ennek anyaga most éppen az OSZK kiállításán látható.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.