no

Milyen elképesztő egy nap volt ez

2013.09.30. 19:39 Módosítva: 2013.09.30. 20:02

ROGÁN SZERINT NEM CSALTÁK EL A BAJAI VÁLASZTÁST

Kampánycsendsértés történt, emiatt kell megismételni a bajai választást az egyik szavazókörben. Ezt válaszolta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője egy kérdésre. Az újságírók a rezsicsökkentés alkotmányba foglalásáról szóló sajtótájékoztatójába rondítottak bele. Amúgy parlament is volt hétfőn, nálunk a jobboldali kötődésű SISZA kommunikációs intézet ügyvezető igazgatója, Szabó Krisztina és az MSZP-s Szanyi Tibor kommentálta a történéseket.

BAJNAINAK NEM JÖTT BE A SZOBORDÖNTÉS

"A performansz messze van az én ízlésemtől és habitusomtól, de tudomásul kell venni, hogy Orbán Viktor uralkodása a társadalom egyre több csoportjában szít egyre nagyobb indulatokat." – ezt válaszolta a volt miniszterelnök egyebek mellett a kérdésünkre. Orbán Viktor hungarocell-szobrát az Együtt 2014-hez tartozó Szolidaritás döntötte le. A rendezvényen Bajnai Gordon is felszólalt.

A HORVÁT RENDŐRSÉGEN VAN HERNÁDI ZSOLT LETARTÓZTATÁSI KÉRELME

Megkapta a Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató letartóztatására vonatkozó kérelmet a horvát rendőrség igazgatósága – adta hírül hétfőn a Hina horvát hírügynökség. A rendőrségi forrás azt mondta a Hinának, hogy a letartóztatási kérelmet nemzetközi elfogatóparancs követi, amelyet az Interpol oldalán tesznek majd közzé. Hernádit azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában.

MINDEN GYANÚS A CORVINUSON

A rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik a Corvinus Egyetem egyik alapítványának tulajdonában álló könyvkiadó cég tevékenységével kapcsolatban, de rendőrségi ügy lett a hallgatói önkormányzat egyik balatoni bulijából is, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal pedig az egyetem gazdálkodását vizsgálja.

KANDRÁCS CSABA LETT AZ MNB MONETÁRIS TANÁCSÁNAK TAGJA

A Magyar Államkincstár élén korábban négy hónapot eltöltő Kandrács Csabát jelölte új monetáristanács-tagnak a parlament gazdasági bizottságának elnöke, Rogán Antal, a jelöltet este meg is szavazta a parlament. A 32 éves jogász feltűnésével Magyarország monetáris politikájába egy olyan jogász fog beleszólni, akinek szakmailag semmi hasonlóhoz nem volt köze, de magához a közgazdaságtanhoz se igazán. Kandrács 2009 tavaszán pénzügyi osztályvezetőként került az V. kerülethez, ahol tavaly nyárig szolgálta Rogán kerületét.

HOLODA: KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY A PÁRNAGÁZ KITÁRAZÁSA

Ez kérem szépen nem egyéb, mint köztörvényes bűncselekmény... Remélem, minden felelős elnyeri méltó büntetését az ország földgáztárolói kapacitásainak tudatos tönkretételéért... Szégyen, gyalázat!” Így kommentálta Facebook-oldalán Holoda Attila, az Orbán-kormány volt energiaügyi, helyettes államtitkára, hogy a kormány arra készül, hogy 120 millió köbméter párnagázt értékesít, feltehetően az éppen hozzá kerülő E.On tárolóiból. A tározókban tatott párnagáz a nyomásért felel, kitárazásakor nagyon nagy a kockázata annak, hogy a tároló megsemmisül.

POLGÁRŐRÖK SEGÍTIK A FUTBALLHULIGÁNOKAT MEGFÉKEZNI

A Magyar Labdarúgó Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség megállapodása az alacsonyabb osztályú és utánpótlás futballmeccsekre vonatkozik, amelyekből egy hétvégén 1600-at játszanak (ezek több mint a fele felnőtt férfi). A polgárőrök családbaráttá teszik a meccseket, érvel az MLSZ, amely szerint  a polgárőrök segítik a nézők közlekedését, parkolását, figyelőszolgálatot látnak el, közreműködnek a rendbontók beazonosításában, segítséget nyújtanak a rendezvény résztvevőinek, cserébe a szövetség segít a felkészítésükben. Az MLSZ cáfolta, hogy beépülnének szurkolói csoportokba.

SZEXOLDALT REKLÁMOZÓ RONDÍTOTT BELE A MARATON-VILÁGCSÚCSBA

Berlinben világcsúcsot futottak maratoni távon. A kenyai Wilson Kipsang 15 másodpercet javított a korábbi világcsúcson, a befutónál azonban a nézők közül egy férfi beugrott a pályára, és előtte átszakította a célszalagot. A férfi saját szexoldalait reklámozta.

Egy barom belerondított a világcsúcsba

AZ APPLE A VILÁG LEGÉRTÉKESEBB BRANDJE

Az Interbrand kiadta szokásos évi ranglistáját a világ legértékesebb márkaneveiről. A listát az első, 2000-es kiadása óta a Coca-Cola vezette, de most megtörtént a nagy trónfosztás, az első helyre az Apple futott be, megelőzve a Google-t, és az eddigi sokszoros bajnoknak csak a harmadik hely jutott. A top10-ben egy rakás további technológiai cég szerepel, IBM, Microsoft, Intel, Samsung, Toyota, General Electric. A kólagyár mellett egyedül a McDonalds tudott bekerülni az első tízbe más szektorból.

A GOOGLE ALIG FIZET ADÓT

A Google Írországban levő európai központja közzétette az adóhatósághoz frissen benyújtott adatait. Ebből kiderül, hogy a cég Írországba irányítja át szinte az összes nemzetközi kirendeltségétől a bevételeit, ahol egy ügyes trükkel mentesül az adófizetés nagy része alól. A számok szerint a legutóbbi negyedévben az ír leányvállalat 15,5 milliárd eurós bevételt könyvelt el, viszont mindössze 17 milliót fizetett be adóként. Ez alig magasabb mint egyezrelékes adókulcsot jelent. Hasonló trükkökkel sok technológiai cég él.

KISBOLYGÓ SÚROLTA A FÖLDET

Vasárnap éjjel a cseljabinszki meteorithoz hasonló méretű aszteroida száguldott el a Föld közelében. A nagyjából 15 méteres űrszikla 11 300 kilométeres távolságban húzott el mellettünk, ez bőven a geostacionárius pályára állt műholdak pályáján belül van.