no

Alig volt ma minek örülni

2013.10.02. 18:57

ÖSSZEBALHÉZTUNK A HORVÁTOKKAL AZ INA MIATT

A nemzetközi és az európai elfogatóparancsot is kiadták Hernádi Zsolt Mol-vezér ellen, felkerült az Interpol listájára is. Nem jelent meg a horvát bíróságon, a magyar kormány kemény hangú közleményben állt ki védelmében. Közölték, a horvát eljárás elfogadhatatlan. Martonyi János lemondja horvát látogatását, a kormány pedig felkérte a Mol menedzsmentjét, hogy készítse elő az INA-részvények eladását. Polgári és büntetőjogi lépéseket is fontolgatnak, hogy orvosolják a Mol és Magyarország sérelmeit. Hogy milyen sors vár Hernádira, azt egy képben próbáltuk összefoglalni:

MEGHALT ŐZ ZSOLT, A VIDÁMPARK ÉNEKESE

Kedd éjszaka elhunyt Őz Zsolt, a kilencvenes évek egyik kultikus figurája, az Ugatha Christie, és a Vidámpark frontembere. Őz Zsolt éppen riportot készült írni az Indexnek a csepeli Csillagtelep világáról, ám három hete szervezete ismét összeomlott, kórházba került. 44 éves volt.

BERLUSCONI MÉGIS TÁMOGATJA A KORMÁNYT

Silvio Berlusconi váratlanul bejelentette, hogy pártja a bizalmi szavazáson mégis támogatja a koalíciós társ Enrico Letta kormányát. Berlusconi szombaton jelentette be, hogy miniszterei kilépnek a koalícióból. Az ok hivatalosan a kormány adópolitikája elleni tiltakozás volt, valójában sokan úgy gondolták, hogy Berlusconi így akarja megúszni börtönbüntetését, amiről pénteken szavaz a római parlament mentelmi bizottsága.

CSALÁDTAGJAIK NEVÉBEN PÁLYÁZTAK A FÖLDRE ÉS NYERTEK BABÓCSÁN

Babócsán, egy földpályázaton a helyi téesz vezetői taroltak, azzal, hogy a családtagjaikkal, illetve a másik cégük nevében pályáztak. Pályázott a nagymama, és a budapesti egyetemista lány is nyert 50-100 hektárt. A pályázaton helyi gazda nem is jutott területhez.

HÁROM HEKTÁRNYI ERDŐ A TÉT A NORMAFÁN

A Normafa - természetesen Facebook-csoport oldalán közzétették a Belügyminisztérium terveit a Normafa átalakításáról. A csoport a térkép alapján kiszámolta, hogy körülbelül 3 hektáron kellene megtisztítani a Normafán az erdőt a tervezett sípályák, felvonók, és bobpálya kialakításához.

terkep1

BERKI KEZE LETAPADT, ELFOGYOTT A LENDÜLETE

Berki Krisztián kedden nagyot hibázott az antwerpeni világbajnokságon. Az olimpiai bajnok a lólengés selejtezőjében rontott és leesett a szerről, nem jutott döntőbe, a 24. helyen végzett. Nincs elkeseredve, nincs tragédia, ez nem Waterloo, de az új gyakorlatát még be kell versenyeznie.

NEM BÍRTÁK A SZERVEREK A GTA V ONLINE RÉSZE IRÁNTI ÉRDEKLŐDÉST

A Grand Theft Auto V internetes játékmódjának októberi indulása nem volt zökkenőmentes. Bár néhány szerencsés gond nélkül játszott, a játékosok nagy része világszerte arra panaszkodott, hogy rengeteget kell várni a bejutásra, de volt, akinek már a játékos által irányított karakter megalkotásánál letérdelt a rendszer.

A VILÁG ELSŐ MESTERSÉGES HASNYÁLMIRIGYE

Az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) engedélyezte a világ első mesterséges hasnyálmirigyét, amivel a cukorbetegek beállíthatják a szükséges inzulin optimális szintjét. A Medtronic hasnyálmirigye tulajdonképpen az inzulinpumpákat automatizálja, használatával a diabéteszes kóma is megelőzhető.

medtronic

MÉG EGYETLEN HAZAI BESZÁLLÍTÓJA SINCS A RÁBA-VOLVO BUSZNAK

Egyelőre nincs hazai beszállító a Rába-Volvo buszban, a Rába hozzájárulása a matricák felragasztásában ki is merülhet. A győri vállalat gyakorlatilag autóbuszimportőrként vesz részt az együttműködésében, pedig a kormány – a cég tulajdonosa – gyakran hangoztatja, hogy a hazai buszgyártás feltámasztása az együttműködés célja. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára például az együttműködés idén februári indításakor úgy beszélt: a Rába-Volvo szövetség lendületet ad majd a magyar buszgyártásnak.

ÁRPÁD-KORI TEMPLOM MARADVÁNYAIRA BUKKANTAK

A visontai Szent Kereszt Felmagasztalása templom padozatának felújítása közben egy Árpád-kori templom falmaradványaira, néhány sírra, és egy XVIII-XIX. századi, épen maradt ruhára bukkantak . Az Árpád-kori templom falai a XII-XIII. században épülhettek; egyhajós, félköríves szentélyű, nyugati oldalán két pillérrel ellátott román stílusú templomról van szóm, aminek a falait kváderkövekből, azaz négyszögletűre faragott kövekből emelték. A ma álló templom részben ezekre a falakra épült.