Korlát volt az, nem komondor

2013.11.04. 19:09 Módosítva: 2013.11.04. 19:16

KORLÁTBA VERTE ÉLETTÁRSA FEJÉT AZ EXFIDESZES

Beismerő vallomást tett élettársa, Sánta Terézia ütlegeléséről Balogh József. A parlamenti képviselő korábban a házukat őrző vak komondorra fogta, hogy a nő miért szerzett komoly fejsérüléseket. Rendőrségi vallomásában viszont az áll, hogy az ittas képviselő minden előzmény nélkül támadt élettársára, akit az ütlegelés után a hajánál fogva is bántalmazott: egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Több képviselőnő is odament a hír megjelenése után Baloghoz, elmondani neki, hogy szégyellje magát és nincs keresnivalója a parlamentben. Egyelőre nem tudni, hogy Balogh lemond-e.

ITT A FIDESZ ADÓSMENTÉSE

Az árfolyamgát teljes megnyitását és a kilakoltatási moratórium kiszélesítését javasolja a Fidesz -közölte Rogán Antal, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője egy parlamenti sajtótájékoztatón. A frakcióvezető azt szeretné, hogy a Kúria hozzon jogegységi döntést a hitelesek ügyében. Giró-Szász András kormányszóvivő szerint a Fidesz csomagja még nem a nagy csomag, csak egy átmeneti segítség, amíg a kormány konzultál.

STRABAG-MUTYIVAL MENTEK NEKI ORBÁNNAK

Kemény ellenzéki kérdésekre kellett ma Orbán Viktornak válaszolnia a parlamentben. Az LMP-s Schiffer András a Strabag-dossziéról kérdezte Orbán Viktort: az osztrák sajtó nemrég taglalta az osztrák építőipari konszern fideszes kötődéseit, például a Lakitelek Alapítványnak juttatott milliós támogatást, illetve Gyürk András fideszes képviselő Strabagnak való hálálkodását. Orbán a tisztességtelen pályázatok gyanújára nem reagált, de elmondta, azért dolgozik, hogy a közbeszerzések többségét magyar cégek nyerjék. Az ülést amúgy Ujhelyi István vezette volna, de Kövér László házelnök személyes döntése alapján mégsem az MSZP-s politikusé volt a feladat. Ujhelyi azt gyanítja, a kérdésekre válaszoló Orbánnak akartak kedveskednie egy kormánypárti levezető elnökkel.

ELKESEREDETTEN VÉDTÉK KISHANTOST

Ma érkeztek a Nemzeti Földalapkezelő emberei átvenni a kishantosi biogazdaság földjeit, illetve bejárni a területek új bérlőivel a területet. Civilek, politikusok tiltakoztak a biogazdaság szétverése ellen és mozgalmat indítottak annak megmentésére.

HA A CIVILEKEN MÚLIK, LEJÁR ORBÁN IDEJE

Népszavazással szabnának gátat civilek annak, hogy politikusok többszöri újraválasztással hosszútávra rendezkedjenek be egyes közjogi funkciókba. A napokban két kezdeményezést nyújtottak be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amelyek a miniszterelnöki poszt és a polgármesterség betöltését limitálná nyolc évben.

A TELEPÜLÉSEK MARADÉK ADÓSSÁGÁT IS ÁTVESZI AZ ÁLLAM

A 2014-es költségvetési évet mindenki adósság nélkül kezdheti el, február 28-ig ugyanis az önkormányzatok maradék adósságát is átvállalják, mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.A kormány korábban az 5000 fő alatti települések adósságát 100 százalékban, a nagyobbakét 40-70 százalékban vállalja át. Lázár János most azt jelentette be, hogy a maradék 420 milliárd forintnyi adósságot is átvállalja a kormány.

180 EMBERT KIRÚG A BAT

Csoportos létszámleépítést jelentett be hétfőn a British American Tobacco (BAT) Magyarországon: a cég átszervezés keretében várhatóan 180 munkatársától válik meg. A döntés nem érinti a Pécsi Dohánygyár működését. A hétfőn bejelentett létszámcsökkentéstől a vállalat működési veszteségei csökkenését várja.

VIZSGÁLTÁK, NEM BUNDA VOLT-E A 8-1

Sokan, nagy összegben, nagy arányú hazai győzelemre fogadtak a magyarok elleni vb-selejtező meccsen, írták holland lapok, amelyek szerint a helyi szövetség megvizsgálta, nem lehet-e, hogy a meccs 8-1-es eredménye manipuláció. A vizsgálat a gyanút nem igazolta.

ÉVEKRE KITILTOTTÁK A HONVÉD-SZURKOLÓT

Két évre kitiltottak minden Honvéd-meccsről egy szurkolót, írja az első osztályú futballbajnokság csapata, a Honvéd közleményében. A magáról megfeledkezett szurkoló már a Győri ETO elleni mecset sem nézhette meg: „A kitiltott személyt a kitiltásról értesítettük, (...) Klubunk vezetősége, játékosai, és edzői őszintén remélik, hogy szurkolóink megértik bizonyos elemi viselkedési szabályok betartásának szükségességét nem csak a Bozsik Stadionban, de idegenbeli mérkőzéseken is." 

MEGFEJTETTÉK TUTANHAMON FÁRAÓ HALÁLÁNAK REJTÉLYÉT

Bár uralkodóként nem volt jelentős, Tutanhamon fáraó mégis a legismertebb ősi egyiptomi uralkodó, köszönhetően az épségben megmaradt és feltárt sírkamrájának, és a színarany halotti maszkjának, ami a világ egyik leghíresebb ókori műtárgya. A fáraó rejtélyes halálával kapcsolatban több évtizede zajlanak már kutatások, és most sikerült választ találni szinte minden kérdésre. A vizsgálatok szerint Tutanhamon halálát az okozta, hogy elütötte egy harci szekér, a balesetben a szíve olyan súlyosan roncsolódott, hogy a balzsamozók nem is tették vissza a múmiába (az eltűnt szív számtalan legenda forrása volt).

FELVÁSÁROLNÁK A VODAFONE-T

Amikor a Verizon 130 milliárd dollárért kivásárolta a Vodafone üzletrészét a közös tulajdonú mobilszolgáltatóból, mindenki biztos volt benne, hogy ez az év, vagy talán az évtized telekombiznisze. Erre most jön az AT&T, a legnagyobb amerikai mobilcég, és meglebegteti, hogy megvenné a Vodafone maradékát. 250 milliárdos szupercég születhet, ha összejön az üzlet, világszerte félmilliárd előfizetővel.

1500, NÁCIK ÁLTAL ELRABOLT FESTMÉNY TALÁLTAK

A 80 éves férfi lakásában évtizedes konzervdobozok és régi élelmiszerek között bukkantak rá többek között Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Franz Marc, Max Beckmann és Max Liebermann alkotásaira. Az ügyet a hatóságok 2011 óta titokban tartották, amíg nem derítik fel, hogy a képeknek kik voltak az eredeti tulajdonosai.