no

Darabokra hull az MKB és az Antarktisz

2013.11.13. 19:19

A FIDESZES NŐK NEM SZERETIK A PARLAMENTI CIRKUSZT

Még akkor sem, ha nőtársuk védelmében, egy nőt bántalmazó képviselő ellen akcióznak ellenzéki képviselők. Két DK-s képviselőt 130 ezer forintra büntetett Kövér László házelnök, miután monoklival tiltakoztak amiatt, hogy a vak komondoros Balogh József még mindig a parlament tagja. A bírságot a kormánypárti nők is megszavazták. Ez a legmagasabb összegű bírság, amit eddig kiszabtak, még a zsidózás sem ér ennyit.

FELDARABOLJÁK AZ MKB-T

A BayernLB, az MKB Bank anyavállalata feldarabolja a magyar leánybankot, mert így nagyobb eséllyel tudja értékesíteni, közölte az MTI. " Kiderült, hogy az MKB egyben nem eladható" – közölte Stephan Winkelmeier, a BayernLB pénzügyi igazgatója Münchenben. A magyar leánybank egyes részeit ezért áthelyezik egy úgynevezett "rossz bankba" ezzel a bank "emészthetőbb" lesz –fogalmazott a német anyabank igazgatója. Mint mondta, a feldarabolás után bővülni fog az MKB iránt érdeklődő potenciális befektetők köre.


AZ MNB 6 MILLIÁRD FORINTOT KÖLTHET KOMMUNIKÁCIÓRA

Jó eséllyel minden idők legnagyobb keretösszegű magyar kommunikációs közbeszerzése is lehet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tendere a Tenders Electronic Daily -ben megjelent felhívás alapján. A feladatok a jegybank jövő évi általános kommunikációs feladataira, valamint a Növekedési Hitelprogram (NHP) kommunikációs feladataira terjednek ki.

GYURCSÁNY BAJNAIVAL KÁVÉZNA VAGY BOROZNA

A facebookon üzent a DK-elnök Gyurcsány Ferenc az Együtt 2014-et vezető Bajnai Gordonnak: "Nincs harag. Mi indulunk a választásokon, képviseljük politikánkat, szavazóinkat" – írta azok után, hogy Bajnai korábban feltételekhez kötötte a DK-val való tárgyalást.

MEGHALT SZŐR PÉTER

A világhírű magyar antivírus-szakember évekig volt a Norton Antivirus vezető fejlesztője. Váratlan halála az egész szakmát megdöbbentette. Két éve az Indexnek adott interjújában azt mondta, a vírusok írása és terjesztése egyre inkább a szervezett bűnözés kezébe kerül, így az antivírus-szakemberek krémje a maffia személyes ellenségévé válik.

Szőr Péter
Szőr Péter

GIGÁSZI JÉGHEGY SZAKADT LE AZ ANTARKTISZRÓL

700 négyzetkilométeres, kicsit nagyobb, mint a Balaton. Az Antarktisz legnagyobb gleccsere köpte ki, ami 5-10 évente választ le magáról egy ilyen méretű jégdarabot. Műholdakkal figyelik az útját, hogy ne okozzon veszélyhelyzetet a déli óceánok hajóforgalmában.

A TÉLI OLIMPIÁBA BELEÁLMODTÁK A FORMA1-ET

A hokicsarnokok és az Olimpiai Stadion között visz a látványos út, ahol Alonso és Vettel száguld majd Szocsiban.

KÓBOR KUTYA JUTOTT FEL A MOUNT EVERESTRE

A kölyköt egy szeméttelepen szedte össze mostani gazdája, magával vitte Nepálba. Joanne Lefson szerint a Rúpia névre hallgató állat az első kutya, ami feljutott a Csomolungma 5364 méter magasan fekvő alaptáborába.

FIZETŐS CSATORNÁT INDÍT A KÖZMÉDIA

MTVA m3 Anno néven retrócsatornát indít december 20-án, amin jövő január 5-ig bárki ingyen nézheti meg a régi Ki mit tud?-okat vagy a Zenebutikot, de utána már csak azok, akik előfizetnek rá a kábelszolgáltatójuknál.