no

Erősebb a kínai piac, mint a Winamp

2013.11.21. 19:28

BOMBA AZ ORCZY PARKNÁL

Kiürítik a Szent István kórház egy részét, számos lakóházat és a Bárka Színházat, lezárhatják a Nagyvárad teret is amiatt a 116 kilós szovjet betonromboló miatt, amit egy építkezés közben találtak a budapesti VIII. kerületi az Orczy park mellett. A 3-as metró leállt a Deák tér és a Népliget között, nem közlekedik egy szakaszon a 24-es villamos sem, és ezeket nem is pótolják. Az Üllői utat és több más utcát lezártak, a Kőbányai és a Soroksári utakon lépésben lehetett haladni.

A NÉGYES METRÓVAL VALAMI GÁZ VAN

Súlyos biztonsági rés derült ki csütörtök hajnalban a négyes metróban. Éjjel baknak ütközött egy automata szerelvény, nagy kár nem történt. A legfrissebb informális jelentések szerint a vonat a beállásnál valamiért a rövidebb vágányra váltott, ezért ment neki a baknak. Tarlós István két órára berendelte magához a BKV és a BKK vezérigazgatóját.

A KOMONDOR MEGVÉDTE A NÉGY TIGRIST

Elvileg 21-én csütörtökön zárt volna be a józsefvárosi piac, ha a MÁV, mint a terület kezelője által adott határidőt betartotta volna a Komondor Kft., a piac üzemeltetője. Reggel hatkor azonban, ahogy mindig, ma is kinyitott a piac. A terület kezelője, a MÁV Zrt. júniusban felmondta a piac bérleti szerződését egy közjegyzői okiratban. Ez a Komondor Kft. szerint jogtalan lépés volt, és emiatt bírósághoz is fordult. 

13 éve is azt mondták, hogy be fog zárni

EZ VOLT MA A MAGYAR BELPOLITIKA

  • Ismét Horváth Csaba az MSZP főpolgárpester-jelöltje, aki hiába ígért 2010-ben ingyenes BKV-t, Tarlós István ennek ellenére tönkreverte a választáson.
  • Mesterházy Attila beszólt Ádernek, amiért szerinte a fideszesek már tudják, mikor lesz a választások időpontja, mai válaszában pedig a köztársasági elnök szolidan visszaszólt az MSZP elnökének.
  • Nem volt jó napja a Jobbiknak sem, szegedi önkormányzati képviselőjüket 10 hónap felfüggesztettre ítélték, mert részegen zaklatott egy nőt és verekedett. Novák Elődtől pedig a cigánybűnözőzés miatt Ujhelyi István vette el a szót.
  • A Fideszben meg Tiffán Zsolt szomorkodhat, akit a HVG szerint belülről akarnak megpuccsolni.

ÚJ SZIGET SZÜLETETT JAPÁN DÉLI RÉSZÉN

Víz alatti vulkánműködés következtében kétszáz méter átmérőjű sziget keletkezett Japán déli részén, a Nishino-shima szigettől mintegy 500 méterre délkeletre. A helyi szakemberek szerint a vulkáni működés akár hónapokon keresztül is folytatódhat, ami azt jelenti, hogy a most keletkezett új szárazföld akár nagyobb is lehet. A japán parti őrség videóra is vette az új sziget születését.

A Niijima 200 m átmérőjű Ogasawara szigetek közelében, Nishinoshima

60 MILLIÁRDOS OSZTOGATÁSI HULLÁM JÖN

Mintegy 60 milliárd forinttal növeli a 2014-es költségvetési hiányt a kormány csütörtökön benyújtott költségvetési módosító csomagja. Az intézkedések többségére ráhúzható a választási osztogatás: többletpénzt kap BKV, de jut pénz a csepeli hidak felújításra is. A nagy jutalomosztás fedezetére ravasz tervet eszeltek ki: egyszerűen több áfabevételt fogunk beszedni, és kész.

AZ NGM IS ELHATÁROLÓDOTT A KÍNOS SZJA-TANULMÁNYTÓL

Csütörtökön az NGM is beállt a sorba: Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón tett hitet az egykulcsos szja mellett és kritizálta a Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmányt. A kutatást a Századvég egyik munkatársa készítette, és megállapította, amit mindenki tudott: a jól keresők nyertek az egykulcsossal. Tegnap már a Századvég is elhatárolódott.

MEGSZŰNIK A WINAMP, VÉGE EGY KORSZAKNAK

2013. december 20. után megszűnik a winamp.com, és a netkorszak meghatározó médialejátszója, a Winamp sem lesz többé letölthető az oldalról. A Winamp első változata 1997-ben jelent meg, sikerét egyebek mellett az akkoriban elterjedő fájlmegosztó hálózatokon feltűnő, hatalmas mennyiségű mp3 hozta meg, illetve az, hogy ingyenes, illetve shareware verzióban tették elérhetővé. A program fejlesztőjét az AOL vásárolta fel 1999-ben, a Nullsoft akkor 80 millió dollárt ért. Ahogy a Winamp fellendülését, úgy a hanyatlását is a digitális zenehallgatási szokások megváltozása okozta.

BUDAPESTEN LESZ A KÉZI-BL-DÖNTŐ

Az Európai Kézilabda Szövetség döntése szerint Budapesten rendezik az idei női kézilabda-Bajnokok Ligája négyesdöntőjét. A 2014 május 3-4-i eseményt a Papp László Budapest Sportarénában tartják, ha minden klappol, a Győri ETO is ott lehet, és a legesélyesebbként meg is nyerheti.

KÓRHÁZBA KERÜLT KERTÉSZ IMRE

A Nobel-díjas író ma reggel elesett otthonában, és eltört a csípője. Délelőtt a Honvédkórházban megműtötték, állapota jelenleg stabil. Az író régóta beteg, Parkinson-kórja van.