no

Férfiatlan, vad és közel sem ingyenes

2013.12.05. 19:08 Módosítva: 2013.12.05. 21:37

NEM LESZ INGYENES AZ INGYENES PÉNZFELVÉT

A Sopron Bank az egyéb költségtételeken máris annyit emelt, amivel kompenzálta a készpénzfelvételekből származó kieső bevételt. A bank új számlahirdetménye jövő év februárjától érvényes, ekkortól lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni bankszámlánkról. Várhatóan több bank is így járr majd el.

ODA-VISSZA BESZÓLOGAT EGYMÁSNAK A FIDESZ ÉS A BÍRÓSÁG

A Kúria elnöke szerint fel kell lépni minden olyan nyilatkozattal szemben, amely alkalmas arra, hogy az eljárások befolyásolásának látszatát keltse, és Handó Tünde, a bírói hivatal vezetője is támadásokról és méltatlan megjegyzésekről beszélt. Mindketten Rogán Antal nyilatkozatára utalhattak, melyben a bíróságot kritizálta, amiért Rezesovát házi őrizetbe helyezték. Rogán hamar vissza is szólt: szerinte nem csak neki, hanem nagyon sokaknak az volt az érzése, hogy azért részesült más elbánásban Rezesova, mert a családja gazdag. Hozzá hasonlóan Navracsics is beszólt az igazságszolgáltatásnak: arról beszélt, hogy "a magyar igazságszolgáltatás korrigálta hibáját".

XAVER, AZ ÉVSZÁZAD VIHARA EURÓPÁBAN

Az utóbbi évtizedek legnagyobb és legveszélyesebb vihara közelít Németországhoz, miután lecsapott Skóciára, ahol halálos áldozata is volt az ítéletidőnek. Németország felkészült, de pénteken hozzánk is beköszönt Xaver, vagy inkább az, ami marad belőle. Azért akár 100-120 km/órás szélvihar is lehet Magyarország nyugati megyéiben.

EGY CSOMÓ VÍZ VAN A VÍZ ALATT!

Rengeteg, becslések szerint 500 ezer köbkilométernyi édesvizet találtak a tengerfenék alatt ausztrál kutatók. A víz a legutóbbi jégkorszak végén eshetett csapdába vízzáró rétegek alatt, de ha sikerülne hozzáférni, az sokat segítene a Föld lakosságára a következő évtizedekben-évszázadokban elkerülhetetlenül ráköszöntő vízhiányban.

NAVRACSICS SZERINT TOBIN FÉRFIATLAN

Tobin hajlandó Magyarországon börtönbe vonulni, de újabb feltételeket támasztott –jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azon a sajtótájékoztatón, amit a leányfalui gázolónak adott utolsó határidő lejártakor, csütörtök délben tartott. Navracsics szerint „ez egy emberi csőd", ráadásul nagyon férfiatlan, hogy az ír férfi nem tud szembenézni tette következményeivel.

FRANCIAORSZÁG MEGINT AFRIKÁBAN HARCOL

Legalább száz embert megöltek a véres összecsapásokban a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban. A fővárost Francois Bozize, a márciusban puccsal megbuktatott elnök támogatói támadhatták meg. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa este egyhangúlag jóváhagyta, hogy Franciaország és az Afrikai Unió beavatkozzon a káoszba süllyedt országban a rend helyreállítása és a civil lakosság védelme érdekében. A franciák már csütörtök este megkezdik az országban állomásozó erőik megerősítését.

ÚJRA LESZ TRAFIKPÁLYÁZAT

Újabb trafikpályázatot írt ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, összesen 992 felszabadult koncessziós jogra lehet pályázni. Azok helye szabadult fel, akik korábban ugyan nyertek koncessziót, de nem írták alá a szerződést, vagy nem nyitották meg a trafikjukat, esetleg elhunytak. Emellett azokra a településekre is lehet pályázni, ahol nem volt érvényes pályázat.

BESZAKADT A BITCOIN

A fél világ hetek óta azt várta, hogy a januárban még 10 dolláron árfolyamon vegetáló, és azóta száguldó virtuális pénz, a Bitcoin pályafutása mikor roppan meg. Az árfolyamnak végül mára virradóra az tett be, hogy a kínai központi bank utasította az ország pénzintézeteit, hogy ne kereskedjenek vele, mert kockázatos. Az 1200 dollár felett járó árfolyam szinte azonnal 870-ig zuhant, és azóta is vadul ingadozik, most 1000 és 1100 között mozog.

AZ MTK KAPJA A LEGTÖBB TÉVÉPÉNZT, A PAKS A LEGKEVESEBBET

Az idén 190 millió forintot osztott szét az első osztályú futballklubok között a Magyar Labdarúgó Szövetség, az alapján, hogy hány fiatalt szerepeltetnek a meccseiken. Az MTK kapta a legtöbbet, közel 36 milliót, őt követi a felcsúti Puskás FC, majd a Honvéd és a Videoton. A legkevesebbet, 2,5 milliót kapott a Paks.

A DOHÁNYBOLTOK A LAPPIACNAK IS BETETTEK

Alig van olyan újság, amelyik ne vesztett volna eladott példányszámából az elmúlt egy évben: a Népszabadság és a HVG a legnagyobb vesztes. Az újságok példányszámcsökkenése a válság óta megállíthatatlan, de a mostani számokhoz hozzájárulhattak a nemzeti dohányboltok is.

BONUS TRACK: VADMACSKÁT FOGTAK A PILISBEN

Rókát akartak fogni a vadőrök, de egy vadmacskát találtak a csapdában. Az állat jól van, csak néhány órát töltött a ketrecben, ahol vad fújással, csapkodással kísérte az emberek minden mozdulatát.