no

Ez egy kiábrándító nap volt

2014.01.22. 19:34

KOPORSÓBAN SZABADULHAT CSAK A FEKETE SEREG VEZÉRE

Elutasította a Fővárosi Törvényszék a jogerősen életfogytiglani börtönre ítélt Magyar Róbert perújítási kérelmét. A emberölésért elítélt Magyar a kérelmét arra alapozta, hogy a korábbi ítélet a Vizoviczki-ügyben eljárás alatt álló, korrupt rendőrök vallomásán alapult. Az bíróság szerint azonban nem merült fel olyan új körülmény, ami alapot adna a perújításra.

A NÉMET KÖVETSÉGNEK NEM TETSZIK A MEGSZÁLLÁSI EMLÉKMŰ

A budapesti német képviselet közleményben sajnálkozik, amiért a Szabadság téri „emlékművel kapcsolatos aktuális döntést nagyon gyorsan és széles vita nélkül hozták meg”. A követség utal rá, hogy bár a holokauszt-emlékév előkészületeiben egy éve részt vesznek, az emlékmű ötlete csak most merült fel. Orbán Viktor ugyanakkor ma a Mazsihisznak írt levelében megvédte az emlékművet.

MÁR HALÁLOS ÁLDOZATAI IS VANNAK A KIJEVI ÖSSZECSAPÁSOKNAK

Kijevben a rendőrök agyonlőttek egy tüntetőt, amikor a hatóságok felszámolták az ellenzék egyik utcai táborát. Egy másik tüntető a Dinamo stadionjának egyik bejárati oszlopáról zuhant le. Estére öt halálos áldozatot említettek az ellenzékiek. A hatóságok szerint eddig 35 újságíró, 119 rohamrendőr, és 122 tüntető sérült meg.

 MOB: KAMU VOLT A TERRORFENYEGETÉS

A Magyar Olimpiai Bizottság fenyegető üzenetet kapott a közelgő szocsi játékok előtt, csakúgy, mint féltucatnyi más ország is. Pár óra izgalom és többlépcsős elemzés után kiderült, hogy az ebben a cikkben olvasható levél nem jelent komoly fenyegetést.

2000 MILLIÁRDDAL TÖBBET KÖLTÖTTÜNK TAVALY

Az államháztartás 929,2 milliárd forintos hiánnyal zárta a 2013-as évet – erősítette meg a korábbi előzetes adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán. A kiadások összesen közel 2000 milliárd forinttal növekedtek, amit részben a kormány költekezése is magyaráz. Persze sokkal több bevétele is volt a költségvetésnek, összesen 1564 milliárd forinttal: az áfa-, az szja, a regisztrációs adó-, valamint a bankadó bevételekből volt több, mint 2012-ben. 

LECSAPOTT A NAV A SOVEREIGN CUKORRA

Néhány héttel cikkünk megjelenése után a NAV lecsapott a cukros áfacsaló társaságra. Mint kiderült, az osztrák és szlovák hatóságokkal összefogva már régóta rajta voltak az ügyön, most jutottak odáig, hogy autókat, lakásokat, pénzt is lefoglaljanak. A cégcsoport 3,5 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek 50 millió kiló cukorral és 3 millió liter olajjal. A Lidlnek nem volt gyanús, a Penny sajnos nem nyilatkozhat, a CBA nem tud róla, a Tesco szerint csak a NAV adhat választ.

FEDERER ELINTÉZTE MURRAY-T, JÖN NADAL

Federer zsinórban 11. alkalommal jutott be az Australian Open elődöntőjébe, a negyeddöntőben 6:3, 6:4, 6:7, 6:3-ra legyőzte a negyedik kiemelt Andy Murray-t. A másik negyeddöntőben a világelső Nadal vízhólyagos kézzel győzte le szintén négy szettben a Bébi Federernek is nevezett Grigor Dimitrovot, így egymással játszik az elődöntőben a két régi nagy rivális.

MAGYARORSZÁG KIÁBRÁNDULT AZ IPHONE-BÓL

A Microsoft statisztikái szerint 24 országban, köztük Magyarországon előzték meg a Windows Phone-os telefonok eladásai az iPhone-okét. Ez persze nem feltétlenül annak köszönhető, hogy jobbak lennének, annak is lehet köze hozzá, hogy olyan olcsó készülékek is vannak a windowsos kínálatban, amilyenek iPhone-ból sose lesznek.

KIDERÜLT, MIÉRT ROSSZ A GYEREKE

Legyen erős: öntől örökölte. kanadai kutatók felderítették a gyerekkori viselkedési problémák hátterét, és komoly genetikai összefüggéseket találtak. Persze a rossz nevelés is nagy hatással lehet erre. Viszont annak is a szülő az oka.

MEGNYÍLT A CSEH TAMÁS ARCHÍVUM

A Magyar Nemzeti Levéltár Úri utcai épületében, az egykori Majláth-palotában látogatható mától a Cseh Tamás Archívum. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 85 millió forintos támogatásával létrejött gyűjteményt a magyar kultúra napján, Cseh Tamás 71. születésnapján adták át