no

Ülj le, egyes!

2014.02.10. 18:56

SIMON NEM TALÁLT RUBRIKÁT A 240 MILLIÓNAK

Ezért nem írta be vagyonnyilatkozatába a szocialista Simon Gábor azt a 240 millió forintnyi valutát, amit egy bécsi számlán parkoltat (pedig nem olyan bonyolult ez). A politikus hétfőn nem jelent meg a parlament mentelmi bizottságának ülésén, maga helyett csak egy magyarázkodó levelet küldött. Később felkerült a parlament honlapjára az új vagyonnyilatkozata, amiben szinte alig egyeznek a számok a január végén leadott bevallásban szereplő adatokkal.

TIZENNYOLC ÉV UTÁN TIZENEGY ÉV A PRISZTÁS-GYILKOSSÁGÉRT

Tizenegy év fegyházbüntetést kapott első fokon Portik Tamás, akit azzal vádoltak, hogy ő ölette meg Prisztás József vállalkozót 1996-ban. Az éjszakai életben is ismert Prisztást 1996. november 1-jén, az óbudai Ladik utcában, egy ingatlaniroda előtt, fényes nappal lőtte fejbe gyilkosa. A vállalkozó éppen a terepjárójába szállt be, amikor hozzálépett a gyilkos, és közvetlen közelről tüzelt.

FELMENTETTÉK A VOLT FŐTÁV-VEZÉRT

A csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Kovács Lajost első fokon nem találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék. Az ügyészség többek közt azzal vádolta Kovács Lajost, hogy a vezérigazgató rábírta a Főtáv igazgatóságát, adják hozzájárulásukat a Csepeli Hőszolgáltató Kft. üzletészének megvásárlásához. A kft.-nek azonban a vád szerint sem anyagi lehetősége, sem technikai tudása nem volt a társasház fűtési rendszerének kiépítésére.

MAGYARORSZÁGRA JÖHET A NETFLIX

Az online videotéka, ami fenekestül felforgatta az amerikai tévépiacot, európai terjeszkedésbe kezd. Bulgáriában már bejelentették, ki lesz a helyi partner, ez pedig azt jelenti, hogy jó eséllyel a magyar piac is ott van a tervek között.

FELVÁSÁROLHATJÁK A MAGYAR TELEKOMOT

A korábbi értesüléseknek megfelelően, a DeutscheTelekom megállapodott arról, hogy megvásárolja a cseh T-Mobile részvényeinek további 40 százalékát, 800 millió euróért. Ez a hír feltüzelte a MagyarTelekommal kapcsolatos kivásárlási spekulációkat. A hírre a cég papírjainak az árfolyama gyorsan emelkedett, ugyanis egyre valószínűbb, hogy a Deutsche Telekom összevonja európai tevékenységeit, és nem csak csoporton kívül vásárol, de a leányvállalataiban is megszerzi a 100 százalékos tulajdonrészt. A papír 6,2 százalékot emelkedett, 324 forinton zárt. Napközben egyébként a forint tovább gyengült.

    15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

    AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG MÉG NEM DÖNT A DEVIZAHITELEKRŐL

    Az Alkotmánybíróság (AB) keddi teljes ülésén folytatja a kormány devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésre irányuló indítványának tárgyalását– közölte az AB főtitkára hétfőn az MTI-vel. A Magyar Nemzet hétfőn azt írta, hogy már az AB keddi ülésén végleges döntés születhet. Bitskey Botond kérdésre hozzátette: egyelőre nem lehet megmondani, hogy pontosan mikorra várható döntés az ügyben.

    RÁK ELLEN C-VITAMIN

    Már a 70-es években kimutatták, hogy a nagy dózisú C-vitamin hatékonyan pusztítja a rákos sejteket, de akkor a gyakorlatban nem tudták megismételni a laboratóriumi eredményeket. Most intravénás megoldással igen: az injekcióban beadott C-vitamin öli a rákos sejteket, de sértetlenül hagyja az egészségeseket.

    FEBRUÁR 22-ÉN TEMETIK JANCSÓ MIKLÓST

    A 93 évesen meghalt Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőt február 22-én, szombaton 12 órakor kísérik utolsó útjára a Fiumei úti Sírkertben.  Jancsó Miklós hosszan tartó súlyos betegség után január 31-én halt meg.  

    MIKLÓS EDIT TÖRTÉNELMET ÍRT

    16. lett Szocsiban a női alpesi sízők szuperkombinációjában. Ennél jobbat még egyetlen magyar alpesi síző sem ért el olimpiai játékokon. „A legjobb 15-be szerettem volna kerülni, de ezt a 16. helyet is elfogadom, tekintetbe véve, hogy rendkívül nehéz volt a szlalompálya".

    MARAKODNAK A MAGYAR KORCSOLYÁSOK

    Ez már nem az a váltó, amelyikkel bronzérmet nyertem a januári Európa-bajnokságon, előtte pedig megnyertük az Universiadét. Nem csak az összeállításra gondolok, hanem egyénekre lebontva sem. Az okokról nem nekem kell beszélni, hanem azoknak, akik kijelölték ezt a négyest, nem fertőzöm a fejem ilyen gondolatokkal, hiszen még egyéniben is indulok, és a jövő keddi B-döntőben a minél jobb helyezés még mindig elérhető” - mondta Heidum Bernadett, a magyar csapat legjobbja, zászlóvivője.