Pont, mint a filmekben

2014.02.13. 19:08

SIMON GÁBORT NEM VITTÉK EL A NYOMOZÓK

Egyelőre csak a volt MSZP-elnökhelyettes pestszentlőrinci házánál jelentek meg a nyomozók, miután a politikus reggel lemondott országgyűlési képviselőségéről, ezzel megszűnt a mentelmi joga. Ügyészségi nyomzók jelentek meg az MSZP Jókai utcai székházában is. Onnan egy borítékot vittek el, melyben Simon Gábornak a pártnak külön leadott vagyonnyilatkozata szerepel. Délelőtt kétszer is követtük az otthonából autóval távozó Simont, hogy megtudjuk, honnan van az osztrák számláján pihenő negyedmilliárd forint, de lerázott minket. A facebookról is töröltette magát.

Simon Gábort újságírók várták a háza előtt
Simon Gábort újságírók várták a háza előtt

ÖT HELYEN OSZTHATNAK ÉTELT BUDAPESTEN

Déli pályaudvar, Árpád út, 56-osok tere tere, Soroksári út, Galvani utca. Itt lehet majd ételt osztani, közölte Tarlós István főpolgármester. A XIII. kerülettel nem tudtak megegyezni, mert ők inkább meg akarták őrizni a magas presztizsűnek tartott területük nyugalmát.

CINKOTAI MARAD AZ MNB-BEN 

Cinkotai János a Napi Gazdaságnak cáfolta az Origo értesülését, amelyek a lemondásáról szóltak. Az MNB monetáris tanácsának külsős tagja a Napi Gazdaságnak elmondta: 2017-ig biztosan marad a testületben. A Origo információja szerint Cinkotai, aki a közgazdászok körében közkeletű vélekedés szerintaz országban a legpontosabban meg tudja becsülni a várható inflációt, azért tervezte a visszavonását, hogy megírja az infláció magyarországi történetét, amelyet élete legfőbb művének szán.

MEGINT NAGYOT ZUHANT A FORINT - 313

Nem sokat profitált a forint az elmúlt napokban a javuló nemzetközi befektetői hangulatból, csütörtökön rövid idő alatt újra nagyot gyengült. Örülhet viszont az, aki euróban tartja a megtakarításait: délután már a 312,97 forintos szinten is járt az euró árfolyama. Nem sokkal négy után 311-312 forint között mozgott az árfolyam. A forintot elsősorban az alacsony kamatszint és az újabb csökkentés lehetősége tartja nyomás alatt.

NEM LESZ MAGYAR A TOKAJ

Elutasította az Európai Bíróság a magyar fellebbezést a "Tokaj" márkanév ügyében,kimondva azt: nem minősül megtámadhatónak a "Vinohradnícka oblast' Tokaj" szlovák névnek a nyilvántartásba való bejegyzése. Az ügy előzménye, hogy Magyarország Tokajra változtatta a Tokaji bor elnevezést, azt 2009 júliusában bejegyeztette, és az Európai Bizottság mindezt jóváhagyta. A szlovákok azonban ezt kifogásolták, szerintük Budapest önkényesen járt el, és ők is kérték a bizottságot, hogy szlovák részről vegye fel a jegyzékbe.

EGYRE TÖBB VILÁGSZTÁR SZAVAL MAGYARUL

Napok óta Boldizsár Péter videóin röhög a fél internet: a mémgyáros összemixelte a Rambo 4 néhány jelenetét a Nagy László Ki viszi át a szerelmet című versét szavaló Gáti Oszkár hangjával, aki évtizedek óta Sylvester Stallone állandó szinkronhangja. De készült hasonló videó Al Pacinóval és Samuel L. Jacksonnal is.

KISZIVÁRGOTT, MILYEN LESZ A SAMSUNG GALAXY S5, ÉS MILYEN NEM AZ IPHONE 6

A Samsung két hét múlva mutatja be legújabb csúcstelefonját, a Galaxy S5-öt, de már netre kerültek a mobil paraméterei, és a fotója is. A készüléknek 2K-s Super Amoled kijelzője lesz, négymagos processzora 2,5 gigahertzes, 3 gigabájt RAM, húsz megapixeles kamera és egy két megapixeles előlapi kamera is kerül bele. Egy másik telefonról, az iPhone 6-ról is bejárták a netet állítólagos kémfotók, ezekről viszont az derült ki, hogy hamisak.

samsung-galaxy-s5-concept-1

AZ OLIMPIA FEKETE NAPJA

Eltört mind a két lába annak a pályamunkásnak, akit egy négyesbobbal ütöttek el, miközben lámpát javított. A legnagyobb dráma a női 5000 méteres gyorskorcsolyában jött össze, amelynél a kínai Li Csien-zsou úgy lett olimpiai bajnok, hogy az első körben még utolsó volt, de mindhárom ellenfele elesett, onnantól csak végig kellett korcsolyáznia a távot. A legsokkolóbb viszont az orosz sztárkorcsolyázó és győzelemesélyes Pljuscsenko fájdalma, a jégről levonult, és egyben bejelentette, hogy visszavonul.