no

Van-e tudományos magyarázat arra, hogy pénteken sok a balhé?

2014.02.14. 20:27 Módosítva: 2014.02.14. 20:29

VOLT ZSINAGÓGÁBAN KAMPÁNYOL A JOBBIK

Pénteken egy zsinagógából kialakított művelődési házba hirdetett lakossági fórumot Vona Gábor, civil és zsidó szervezetek kiakadtak. A fórum kezdete előtt száz tüntető várta a jobbikosokat, a rendőrség tripla sorfalat vont, felvonult velük szemben az Új Magyar Gárda. Vona szerint a megfutamodásuk azt jelentené, hogy elismernék, felelősségük van a holokausztért.

A moderátor, Pörzse Sándor pedig arról beszélt, jó lenne rendőri biztosítás nélkül lejátszani a tüntetőkkel, "mint nagyapáink idejében".

ÉLETVESZÉLYES VÁLASZTÁSI RENDSZER

Hétfőn már nyomtatni kellene az országgyűlési választás jelöltjei számára az aláírás gyűjtő íveket, de rengeteg önkormányzatnál még egyáltalán nem működnek a választás lebonyolítást végző hálózat számítógépei. Vannak helyek, ahol most jöttek rá, hogy nincs kapcsolat a megfelelő biztonságot nyújtó kormányzati gerinchálózattal sem, mert a vezetéket kikötötték, amikor az okmányirodák átköltöztek a kormányhivatalokba.

NAGYOT NŐTT A GAZDASÁG AZ UTOLSÓ NEGYEDÉVBEN

Tavaly a negyedik negyedévben 0,6 százalékkal volt nagyobb a gazdaság teljesítménye, mint a megelőző három hónapban. A naptárhatással igazított növekedés 2,7 százalék volt. Az elemzők előzetesen 2,3 százalékos GDP-bővülésre számítottak, vagyis az adat pozitív meglepetés volt. Utoljára 2006-ban volt ennél nagyobb negyedéves GDP-bővülés. A magyar gazdaság teljesítménye ezzel tavaly az utolsó negyedévben meghaladta a 1,5 százalékos szlovák és a 0,8 százalékos cseh növekedést is.

ZUGLÓ NEM FIZET KÖZÖS KÖLTSÉGET

Zugló az előző ciklusra hivatkozva nem fizeti a közös költséget az önkormányzati tulajdonú lakások után. A kerületi társasházak költségvetéséből egyes becslések szerint már százmilliót meghaladó összeg hiányzik a Papcsák Ferenc vezette önkormányzat hátralékai miatt.  

CSALÁSSAL VÁDOLJÁK AZ OROSZOKAT A TÉLI OLIMPIÁN

Először az ausztrál szkeletonosok jelentették a NOB-nak, hogy szerintük az oroszok egy titkos helyen lemásolták a szocsi Sanki pálya rajthelyeit, és ott gyakorolnak másokat elvágva ettől a lehetőségtől. Aztán a kanadai szánkósoknak lett gyanús, hogy a pálya egyes szakaszain túlságosan lelassultak. Wolfgang Staudinger szerint az oroszok a szabályozható a klímával trükköznek.

3600 ÉVES SZARKOFÁGOT ÉS MÚMIÁT TALÁLTAK EGYIPTOMBAN

Egy több mint 3600 éves szarkofágot, és benne érintetlen múmiát fedeztek fel Egyiptomban, Luxor ókori városának ásatásán dolgozó spanyol régészek. A ritka lelet körülbelül i.e. 1600-ból származhat, amikor a 17. dinasztia uralkodott Egyiptomban – jelentette be csütörtökön az egyiptomi régészeti miniszter.

KÉMKEDNI LEHET EGY GMAIL-KITERJESZTÉSSEL, DE KÖNNYEN KIVÉDHETŐ

Az elmúlt napban bejárta a sajtót egy Streak nevű Chrome-kiterjesztés, amelynek segítségével a felhasználók megtudhatják, hogy Gmailen küldött leveleiket mikor nyitja meg a fogadó fél. Maga a kiterjesztés néháűny hónapos, csak most kapták fel, és emiatt most értesült róla a felhasználók többsége. A Streakkel egy kis képet illeszt az üzenetbe, és onnan tudja, hogy ki olvasta a levelet, hogy az illető letölti a képet is. A fogadó félnél nem kell, hogy telepítve legyen a kiterjesztés. Ha valaki nem akarja, hogy bárki is megismerje emailolvasási szokásait, annyit kell tennie, hogy letiltja az automatikus képletöltést, itt leírjuk, hogyan.

DRÁMA, VÉR ÉS KATASZTRÓFA: EZEKKEL LEHETETT DÍJAT NYERNI

Megvannak a World Press Photo idei díjazottjai. Idén is a katasztrófák, a háborúk és a drámai pillanatok taroltak, ahogy az általában lenni szokott. A nyertes képen éppen mobiloznak, afrikai menekültek keresik a térerőt Dzsibutiban. Az összes nyertes képet itt lehet végignézni.