no

Nem csoda, hogy titkolóztak

2014.02.25. 19:07

NEM HATÉKONY, ALKALMATLAN, ELHIBÁZOTT

Az Index közreadta a volt miniszteri biztos három eltitkolt, a Klebelsberg Intézménykezelő Központ működéséről kiadott jelentése közül az egyiket. Az iskolák központi fenntartójának gazdálkodását, szervezeti működését, külső-belső kommunikációját és informatikai fejlesztéseit elemző dokumentum lesújtó képet fest a milliárdos megtakarítás helyett 50 milliós veszteséget termelő Klik-ről és vezetőjéről, Marekné Pintér Arankáról.

RENDŐRÖKKEL VITETNÉK KI ŐSSZEL A TANKÖNYVEKET AZ ISKOLÁKBA

Lapértesülések szerint a következő tanév előtt a kormány rendőröket is bevetne a tankönyvek kiszállításakor, az Állami Tankönyvellátó (Kello) és a felelős miniszteri biztos erejét ugyanis meghaladja a feladat. A rendőrkapitányságokat ezért megbízták, hogy mérjék fel, hány diákja lesz a környékbeli iskoláknak, hogyan lehet az épületet teherautóval megközelíteni, és mikorra időzíthető a tankönyvek átadás-átvétele.

NEM TALÁLJÁK JANUKOVICSOT

Bár már hétfőn bejelentették Viktor Janukovics körözését, a dokumentumot a hatóságok mégsem kapták meg, így aztán nem is keresik a távozott államfőt. Janukovics ennek ellenére a fél országon át menekül, utoljára a Krím-félszigeten látták, ahonnan testőrei többségét hátrahagyva, autóval menekült tovább. Az új, ideiglenes ukrán kormány megalakulását csütörtökre halasztották, ami arra utal, hogy Kijevben kezd megbomlani a Janukovics-ellenes erők együttműködése. A keleti országrészben közben az oroszpárti tüntetők demonstrálnak. A hatalomból elmozdított ukrán elnök a véres tüntetések idején sok ezer rendőrrel fojtotta volna el a tiltakozásokat, derült ki egy, a rezidenciáján előkerült dokumentumból.

900 FŐ ÉPÍT LE A BKV

Lapértesülés szerint a buszágazatban dolgozók negyede távozhat még idén a fővárosi cégtől a finanszírozási nehézségek és a buszjáratok kiszervezése miatt. A Volánbusz 320 sofőrt átvesz, de a többiek az utcára kerülhetnek. A hír szerint a cégvezetés az üzemanyag-megtakarítás premizálásával növelné a buszvezetők bérét és a cég hatékonyságát. A BKV alaptalan hisztériakeltésnek nevezte a hírt.

LEVÁLTOTTÁK DOUBRAVSZKY GYÖRGYÖT 

LeváltottákDoubravszky Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi Központjának (PFK) vezetőjét. A biztos gyors távozása azért meglepő, mert Matolcsy György bizalmi emberének számított. A mostani jegybankelnök korábban sokak szerint Doubravszky unszolására hozta létre a pénzügyi jogok biztosának pozícióját: a mindenkori nemzetgazdasági tárca alá tagozódott ombudsmani hivatalt ugyanakkor a posztra kinevezett Doubravszkynak sem Matolcsy, sem utódja, Varga Mihály minisztersége idején nem sikerült felállítania.

TÖRÖK KORI ÉPÜLETEK MARADVÁNYAIT TALÁLTÁK MEG EGERBEN

Az egri Dobó tér felújításánál kitűnő állapotban megmaradt török kori épületek maradványaira bukkantak. A téren szökőkutat akartak építeni, az épületeket alapozás közben fedezték fel. Többek között előkerültek egy török kori kőépület maradványai, egy tímárműhely cserző- és áztatógödreit, illetve két faszerkezetes épület nyomai.

A SAMSUNG BEMUTATTA A GALAXY S5-ÖT

A barcelonai MWC-n a Samsung bemutatta a Galaxy sorozat új telefonját, helyszíni tudósítónk pedig ki is próbálhatta. A készülék nehezen merül le, mert ha kevés az akkumulátorában az energia, fekete-fehér üzemmódra vált. A kütyü vízálló, egyszerre tud wifin és mobilneten letölteni, és van benne pulzusmérő. A hardvere viszont nem lett lényegesen erősebb az előző modellnél.

AZ ÚJ FTC-STADIONBAN LESZNEK AZ EB-SELEJTEZŐK

Tavasszal, de legkésőbb nyár elejére átadják az Üllői úton az új Albert-Stadiont. A 22 ezres létesítményt az UEFA ellenőrei májusban nézik meg, ha addigra nem lesz kész, akkor sincs baj, még júniusban is hozhat az MLSZ olyan döntést, hogy az Albertben legyenek az első Eb-selejtezők: szeptemberben Észak-Írország az ellenfél, november közepén pedig Finnország. Ha mégsem ott, akkor Debrecenben rendezik a mérkőzéseket.