Teljes a káosz minden fronton

2014.04.23. 19:24

AZ MSZP BEÁLLNA AZ LMP JELÖLTJE MÖGÉ

Az MSZP jól megkavarná a viszonyokat a baloldalon és Budapest visszaszerzéséért, beállnának az LMP főpolgármester-jelöltje mögé, habár külön fővárosi listát állítanának. A szocialisták szerint így bőven meg lehet a fideszes városvezetés leváltásához szükséges többség, és még a Horváth Csabát nyíltan elutasító Együtt-PM ambícióit is le tudnák törni. Az LMP-ben viszont egyelőre nem igazán lelkesednek az ötletért.

ITT A VÉGE A LEGSZOROSABB KÖRZETBEN

A Kúria döntése alapján a korábban már átvizsgált két szavazókör kivételével újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, összesen 394-et a XVIII. kerületet magában foglaló budapesti 15-ös egyéni választókerületben, ahol a baloldali összefogás jelöltje, Kunhalmi Ágnes így is 56 szavazattal kapott ki a fideszes Kucsák Lászlótól. Már nincs jogorvoslati lehetőség, ez a parlamenti választás végeredménye a legszorosabb választókerületben.

320 FORINTIG MEHET AZ EURÓ 

A kormány tudatosan gyengíti a forintot, a törekvés pedig nem eredménytelen, érzékelhetőek a leértékelés hatásai, mondta a Raiffeisen vezető elemzője szerdán egy budapesti sajtóbeszélgetésen. Török Zoltán év végére 320 forintos euróárfolyamot vár, szerinte tovább folytatódik az MNB kamatcsökkentése is, több lépésben egészen 2,4 százalékig vághatják a jegybanki alapkamatot. Szerinte jó esély van a 2 százalék körüli gazdasági növekedés elérésére idén és a következő években. Ugyan a tavalyi év első felében a növekedés szerkezete kevésbé volt egészséges, ebben is történt javulás az év harmadik negyedévére.

KREATIVITÁSBAN IS LEMARADTUNK

Kijött egy friss elemzés a magyar diákok teljesítményéről a PISA-teszten, és ez alapján nemcsak a fő tárgyakban, hanem még az általános problémamegoldásban is lemaradtunk a nemzetközi átlagtól. A szakértők nem számítanak gyors javulásra.

MAGYAR PISA

VALAMIT PARTRA MOSOTT A VÍZ

Az ausztrál hatóságok vizsgálnak egy olyan fémtárgyat, amit Ausztrália délnyugati csücskében találtak a partnál, és esetleg köze lehet az eltűnt maláj géphez. Ausztrália már jelezte, hogy a költségek nem számítanak, folytatják a kutatást a gép után, miután a malajziai hatóságok bejelentették, hogy az amerikai haditengerészet Bluefin-21-es mini-tengeralattjárója eddig eredménytelenül vizsgálta át a kijelölt keresési terület négyötödét az Indiai-óceán déli részén.

MEGKÖNYÖRÜLTEK A BARCELONÁN

A FIFA néhány hete megbüntette a nagyobbik barcelonai futballklubot, mert fiatalkorúak átigazolásával megsértettek egy rakás szabályt. A Barcát kizárták a nyári és a következő téli átigazolási szezonból, amivel nagy bajba került a bajnokcsapat. Azonban kedden felfüggesztették a döntést arra hivatkozva, hogy a klub fellebbezett, és az így indult új eljárást nem tudják befejezni a nyári átigazolásig.

VERESÉGGEL FOLYTATTA A MAGYAR HOKIVÁLOGATOTT

Magyar idő szerint reggel fél hatkor a szlovénekkel játszott a magyar jégkorong-válogatott a Divízió I/A-s világbajnokságon. A magyarok 2-0-ra kikaptak a szlovénoktól, ezzel két vereség és egy győzelem a mérleg a dél-koreai tornán.

EGY ÚJABB MAGYAR LAP SZŰNT MEG

Az ország harmadik legnagyobb bulvár napilapja, a 10 éve létező, nyomtatásban megjelenő Új Ász szűnik meg. Az Új Ász Online azonban nem, de sem a szerkesztőségben, sem a kiadóban nem volt átfedés a két cég között.

ELKÉSZÜLT AZ AKKUTÖLTŐ FEGYVER

A mágneses elven működő töltővel egyszerre negyven telefont fel tudnak tölteni, vagy akár egy óriástévét is ellátnak árammal, és mindezt öt méteres távolságból, vezeték nélkül. Arról nem nyilatkoztak a kutatók, hogy az egészségre ártalmas-e az új módszer.