Szeretne kapni egymillió forintot?

2014.06.19. 19:52

III/II-ES TISZT VOLT AZ ÚJ RENDÉSZETI ÁLLAMTITKÁR

Az talán megfordult a fejében, hogy egyszer miniszterelnök lesz, de hogy a mai napot előre lássa, annyira azért nem lehetett élénk Orbán Viktor fantáziája, amikor 25 éve épp élete beszédét tartotta Nagy Imre temetésén a Hősök terén. A nemrég megalakult 3. Orbán kormány rendészeti államtitkáráról ma derült ki, hogy a rendszerváltás egyik csúcspontjának számító eseményről jelentő ügynököket épp ő koordinálta. Tényleg az élet a legnagyobb tréfamester.

MÉSZÁROS LŐRINC IS KITETTE A VAGYONNYILATKOZATÁT

Közzétette vagyonnyilatkozatát Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere. Eszerint Mészárosnak 2014-ben van egy Audi A5-öse, korábban egy Mercedese volt. Takarékbetétben 400 millió forintja van, 2013-ban még csak 200 milliója volt. 2012-ben ugyanitt még csak 20 milliót tartott, 2011-ben egymilliót. Készpénzben 20 millió forintja van. 2012-ben még 30 milliója volt így, 2011-ben 20 milliót tüntetett fel. 1,7 millió forintot fizet havonta a Mészáros és Mészáros Kft., ezenkívül eseti, időszakos jelleggel is kap pénzt a cégtől. 2013-ban csaknem 350 milliós osztalékot vett ki, 2014-ben 943 milliót. Ha mind ilyen jól teljesítenénk, néhány év alatt leelőztük volna az egész világot.

ÚJ KORSZAK KEZDŐDÖTT SPANYOLORSZÁGBAN

Nem, most kivételesen nem a focivébéről értékelhetetlen teljesítménnyel kihulló világbajnokról van szó. Apja, János Károly két héttel ezelőtti lemondása után ma 0 óra óta VI. Fülöp Spanyolország új királya. A 46 éves Fülöp saját bevallása szerint ugyan nagyon rossz a labdajátékokban, viszont mindent megkapott szüleitől, hogy tökéletes uralkodó legyen. Most már csak az a kérdés, hogy mit tud tenni a példátlanul alacsony népszerűségű monarchia tekintélyének helyreállításáért.

SÚLYOS HIBA VAN A MICROSOFT VÍRUSIRTÓJÁBAN

A sérülékenység lehetővé teszi, hogy egy támadó távolról kikapcsolja az egész védelmi rendszert. A Microsoft szerint nem használták ki szélesebb körben a hibát hekkerek, a javításra viszont még két napig várni kell. Akkor majd automatikusan települ minden Windowsra.

980 EZRET KAPHAT VISSZA AZ ÁTLAGOS DEVIZAADÓS

A Kúria hétfői döntése óta mindenki arról találgat, mennyit kaphatnak vissza a frankhitelesek a bankjuktól.  Most kiszámolták , hogy mennyit kaphat egy átlagos devizahteles. Nagyjából 980 ezer forintot.

MEGVALÓSULT LOVASI RÉMÁLMA

A Fishing on Orfű fesztiválon újra magyar színpadon játszott a feloszlott Kispál és a Borz. Sziget-hangulatú tömeg, slágeregyveleg, generációs élmény – az együttes tehát megvalósította Lovasi rémálmát, és Nagy Magyar Rockmasztodonná vált. De mindezt jól csinálja, még akkor is, ha a kilencvenes évek elejének klasszikus felállását meg kellett erősíteni egy védekező középpályással.

EZ A SORSOLÁS ÍGY NAGY SZÍVÁS

Magyarország és Horvátország rendezi decemberben a női kézilabda-Európa-bajnokságot, és úgy alakult a csütörtöki sorsolás, hogy a magyarok a legnehezebb ágra kerültek, a norvégokkal, a dánokkal és a várhatóan a románokkal kell megküzdeniük az elődöntőért. A győztes kijut a riói olimpiára.