A nap, amikor megláttuk a jövőt

2014.06.30. 22:25

ILYEN LESZ BUDAPEST 2030-RA

Vagy nem. Új hidak és gyalogoshidak, 5-ös metró, Gödöllői HÉV és a 3-as metró összekötése, összefüggő bicikliút-hálózat, új járművek, trolik, vasúti alagutak, a kisföldalatti és a 3-as metró meghosszabbítása, ez mind szerepel a BKK új koncepciójában. Lényegében minden, ami az előző koncepcióban is szerepelt. Alig 5844-et kell aludnunk, és meg is látjuk, mi teljesül belőle. Az első jó hír már meg is érkezett: a 3-as metró felújítására még legalább három évet kell várni.

HIHETETLEN SZEMÉLYCSERE A BARANYAI MSZP ÉLÉN

A dinamikus megújulás és az előretekintés jegyében az MSZP országszerte tisztújítást tart. A vérfrissítés jegyében a baranyai MSZP-t eddig vezető Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok helyére Puch László volt országgyűlési képviselő és MSZP-pártpénztárnok lép.

ORBÁN VIKTORNAK ÚJ, KOMOLY KIHÍVÓJA AKADT

Az ISIS iraki terrorszervezet önálló állam létrehozását jelentette be. A hatalmas iraki és szíriai területeket elfoglaló, az al-Kaidánál is szélsőségesebb szervezet vasárnap este jelentette be, hogy önálló országot hoz létre Iszlám Kalifátus néven. Az ISIS a bejelentést egy annyira durva videóval spékelte meg, hogy azt a Youtube gyorsan el is távolította. Az iszlám törvénykezést ígérő iszlám állam a keleti nyitást ezek szerint komolyan vevő arab barátaink szerint öt év múlva már Magyarországot is bekebelezi.

PISTORIUS MENTÁLISAN ÉP, BÜNTETHETŐ

Több mint egyhónapos szünet után folytatódott a per, a barátnőjét meggyilkoló műlábú futót a bíróság harmincnapos pszichiátriai megfigyelésre kötelezte, ennek az eredményét közölték hétfőn. A szakvélemény szerint Pistorius a gyilkosság idején nem volt mentálisan zavart.

MÉGIS FIZETHETI A REKLÁMADÓT EZ RTL 

Alig fogadták el, máris módosítják a reklámadóról szóló törvényt L. Simon László fideszes képviselő kiegészítéseivel. A javaslat kivételes eljárásban megy keresztül, szerda 9-ig lehet beadni hozzá a módosítókat, a vita és a zárószavazás pénteken lesz. A törvény legfontosabb része az, amelyik az RTL Klubot is adófizetésre kötelezi. Korábban ugyanis a TV2-vel együtt véletlenül őket is mentesítették a fizetés alól, kimondták, hogy az elhatárolt veszteséggel csökkenthető a reklámadó. A mostani módosítással viszont elérik, hogy az RTL-nek mégis kelljen adót fizetnie: az a cég nem alkalmazhatja majd az adócsökkentő szabályt, amelyik nyereséges volt. Az RTL klub szerint egyértelmű: Lex RTL született

LEHET, HOGY LAKHATÓ A MOST FELFEDEZETT GLIESE 832C

A University of New South Wales kutatói felfedeztek egy szuperföldet, amely a Gliese 832 nevű csillag lakható zónájában kering. Az új bolygót Gliese 832c-nek nevezték el a csillagászok. Keringési ideje 35,68 nap, tömege 5,4-szerese a Földének, nagyjából annyi energiát kap napjától, mint a Föld a Naptól. A bolygón valószínűleg a földihez hasonló hőmérséklet uralkodik, de sokkal extrémebben váltakoznak az évszakok. Légköre is sokkal sűrűbb lehet, mint Földünké így könnyen lehet, hogy túl forró az élethez, és inkább a Vénuszra hasonlít. Az eddigi adatok alapján azonban egyelőre a bolygó benne van a három, Földhöz legjobban hasonlító égitest között.

VESZÉLYBEN LEHET AZ ANDROIDOK 86 SZÁZALÉKA

Az IBM kutatói arra figyelmeztetnek, hogy biztonsági rés van az androidos telefonok nagyjából 86 százalékán: a támadók nagyon érzékeny adatokhoz férhetnek hozzá, például titkosítókulcshoz, banki szolgáltatásokhoz, pin-kódokhoz vagy a lezáráshoz használt mintákhoz. A Google csak a 4.4-es KitKat nevű Androidban javította a hibát, így a maradék, az eszközök 86,4 százaléka még mindig érintett. Szerencsére  a bugot nem könnyű kihasználni, alkalmazást is kell telepíteni hozzá.