Pintér-, Dárdai+, Simicska-, Skócia?

2014.09.18. 19:07

SKÓCIA FÜGGETLEN LESZ. VAGY NEM

Csütörtökön csaknem ötmillió skót választó dönt az ország függetlenségéről. A felmérések az uniópártiak szűk többségét mutatják – a nők kevésbé akarnak válni, mint a férfiak. Ha mégis a az elszakadáspártiak nyernek, akkor 2016. március 24-én kiálthatják ki a független Skóciát. Percről percre közvetítésünket itt, az előzményekről és a következményekről szóló összefoglalónkat pedig itt találja.

KIRÚGTÁK PINTÉR ATTILÁT

Utóda az idei három Eb-selejtezőre Dárdai Pál lesz, aki télig vállalta el a megbízást. Az MLSZ felelősségéről, Dárdai fizetéséről, a néhány játékossal feszült viszonyban lévő Pintérről itt olvasható a teljes beszámoló.

EBRD: MAGYARORSZÁG HÚZZA A RÉGIÓT 

A bank szerint a magyar hazai össztermék (GDP) 2014 egészében 2,8 százalékkal, 2015-ben 2,2 százalékkal nő. Az előző, májusban kiadott EBRD-jelentésben 2014-re még 1,6 százalékos, 2015-re 1,2 százalékos magyar növekedési adat szerepelt. Az EBRD a magyar adatot javította a legnagyobb mértékben, elsősorban az erőteljes exportteljesítmény miatt. Az elemzésben ugyanakkor azt is megemlítik, hogy a magyar gazdaság erős lendületének számos átmeneti hatású tényezője is van.

FOLYTATÓDIK A SIMICSKÁTLANÍTÁS

A csütörtök fekete nap a kormányzati infrastrukturális cégeknél: Seszták Miklós fejlesztési miniszter lefejezte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. Mindkét cég vezérigazgatója még az előző fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné idején került a posztjára. A csak Laci néniként emlegetett Németh Lászlóné többi kinevezettje sem érezheti biztonságban magát.

LECSAPOTT A NAV A NORVÉGOS CIVILEKRE

Egy hete a készenléti rendőrök rohanták le a norvég pénzeket kezelő alapítványokat, és házkutatást tartottak a vezetőknél is. Ma az egyik alapítvány levelet kapott, miszerint felfüggesztik az adószámukat. A Kárpátok Alapítványtól a NAV vette el az adószámot, a Kehi utasítására. A döntés oka, hogy állításuk szerint nem működtek együtt a Kehivel.

NAGYON VISSZAESETT A MAGYAR VÁLOGATOTT

Az északírek elleni vereség húsz hellyel hátrébb, az 54.-re sorolta a csapatot.

NEM SOKÁIG LEHET MÁR PÁLYÁZNI AZ NKA PÉNZÉRE

A napokban lejár az  üreshordozói jogdíjak 25 százalékából létrehozott  Cseh Tamás Program első pályázati körének beadási határideje, pontosabban   szeptember 29-ig lehet jelentkezni arra a kétmillió forintos támogatásra, amit körülbelül 25-30 zenekar kap majd meg végül. Már ha vállaják a feltételeket, többek között azt, hogy kapnak egy mentort.

BÓNUSZ TRACK: SKÓT

398 skot