Közmunka! Új trolik! Forint! iPad!

2014.10.09. 19:11

NAGY SIKER A KÖZMUNKA

Orbán Viktor szerint a közmunka a legnagyobb jótétemény, amit az elmúlt négy évben adhattak a cigányságnak. A miniszterelnök erről Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével tartott sajtótájékoztatóján beszélt. További siker, hogy az elmúlt négy évben 35 ezer roma fiatalnak adtak segítséget az érettségihez. A miniszterelnök amúgy az önkormányzati választás másnapján a parlamentben beszél majd napirenden kívüli felszólalásában.

KOCSIS MÁTÉ TARLÓS KISZEMELT UTÓDJA

Információink szerint Tarlós István győzelme esetén azt szeretné, hogy Kocsis Máté legyen a Fővárosi Közgyűlés új Fidesz-frakciójának vezetője. A ciklus letelte után, 2019-ben azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis legyen az utódja a főpolgármesteri székben (persze ehhez még Kocsisnak is el kell nyernie újra a polgármesteri posztot a Józsefvárosban.)

ÚJ TROLIK JÖNNEK

A Solaris-Skoda konzorcium nyerte a BKK által 24 darab új, légkondicionált, alacsonypadlós trolibuszra kiírt közbeszerzési eljárást. 2014. október 3-án érkezett meg az európai uniós források szabályos felhasználását ellenőrző Miniszterelnökség közbeszerzési szabályossági tanúsítványa, amely lehetővé tette az eredményhirdetést a tenderen. Az új trolibuszok 4 km folyamatos felsővezeték nélküli közlekedésre, azaz áramellátás nélküli működésre lesznek alkalmasak.

A BORKONYHA LETT AZ ÉV ÉTTERME

Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, az év étterme nem nagy meglepetésre a nemrég Michelin-csillagot is bezsebelt Borkonyha lett. Egyéb kategóriában azonban születtek meglepetések, a díjak listája itt

KISZIVÁROGTAK AZ ÚJ IPAD RÉSZLETEI

Az Apple elvileg a jövő héten jelenti be a táblagép új verzióját, de más most kikerült a netre minden technikai részlet. A neve iPad Air 2 lesz, és szinte csak az árát nem sikerült kiszivárogtatni. Aztán persze az is lehet hogy csak egy nagy félrevezető akció az egész, és az Apple marketingesei harsányan röhögnek, ahogyen elképzelik, hogy ön éppen ezt olvassa.

ipad-air-2-lead
Fotó: tinhte.vn

NEGYEDÉVES CSÚCSRA ERŐSÖDÖTT A FORINT

    15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

    AZ ÁLLAM SZABHATNÁ MEG AZ ÉLELMISZERÁRAKAT OROSZORSZÁGBAN 

    Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy Oroszországban befagyaszthatják a lakosság szempontjából alapvető termékek egy részének az árát, ha tovább gyorsul az infláció. A rubel gyengülésének, a Moszkva elleni nyugati szankcióknak, valamint az erre válaszként hozott orosz élelmiszerimport-tilalom hatására durván felpörgött az infláció: szeptemberben egyebek között a hús 16,8 százalékkal volt drágább, mint tavaly.

    HAMAROSAN FELSZÁLL AZ ORION ŰRHAJÓ

    Decemberben indul első próbaútjára a NASA új űrhajója, az Orion. Rettenetesen sok pénzbe került, és ez lesz majd az űrsiklók utóda, ha a részletekre kíváncsi, kattintson ide, ha meg a névről ön is arra asszociált, amire mi, jöhet a videó, és annak felemlegetése, hogy a nyolcvanas (hetvenes?) évek tévékultúrája mennyivel jobb volt, mint a mai.

    ENNEK LÁTTÁN GARANTÁLTAN VISSZATÉRÜNK A MOZIBA

    Elkészültek azok a reklámszpotok, amelyeket a Magyar Nemzeti Filmalap felkérésére Geszti Péter talált ki és Antal Nimród készített, hogy a magyar nézőket visszacsábítsák a mozikba. Az eredeti koncepció szerint az újonnan mozikba kerülő magyar filmeket, és úgy általában, a magyar filmet népszerűsítették volna, de hirtelen váltással az egészet a közelgő Magyar Filmhéthez igazították

    Gyere, ülj mellém! - a Magyar Filmhét moziszpotja

    ELVESZI A FERENCVÁROS A LÁZADÓ SZURKOLÓI CSOPORTOKTÓL A FRADI NEVET

    30 oldalt blokkolt a Ferencváros vezetőinek kérésére a Facebook. Ezt lapunknak védjegymenedzsmentként említették, mivel a Fradi bejegyzett védjegy, amely a klubé. 

    FIATALON VISSZAVONULT A TOUR-GYŐZTES BRINGÁS

    2010-ben az ölébe pottyant a győzelem, miután Alberto Contadortól dopping miatt elvették a címet. Andy Schleck most 29 évesen bejelentette a visszavonulását, mert 2010-es csípőtörése óta nem talált magára.