Mennyi minden záporozott ránk ma is!

2014.10.28. 19:11

KEMÉNYEN BESZÓLT AZ EU AZ INTERNETADÓ MIATT

A digitális ügyekért felelős biztos szóvivője szerint Magyarország az egyik leggyengébb láncszem: szerinte az összes digitális gazdasági mutatóban az EU-átlag alatt teljesítünk, ezért adót kivetni a digitális piacra különösen rossz ötlet. A javaslatot a magyar kormány nyugtalanító viselkedése és törvényhozási gyakorlata egy újabb elemének nevezte.

KISZÁMOLTUK: NEM LETT VOLNA MEG TARLÓS TÖBBSÉGE

Ha az októberi önkormányzati választást a régi rend szerint tartották volna, a fővárosi közgyűlésben valószínűleg az ellenzék jutott volna többséghez. A törvényt a tavaszi választások után, a budapesti pártpreferenciák ismeretében módosította a kormánytöbbség. És láss csodát, így már nekik lett többségük.

A NETADÓ KINYÍRJA A KISEBB SZOLGÁLTATÓKAT

A kisebb netszolgáltatók napjai meg vannak számlálva, ha megszavazzák a miniforradalmat kirobbantó internetadót, és nem tudják áthárítani a költségeket. Nem csak a kicsik háborogtak, a Telekom vezérigazgatója sokkolónak és érthetetlennek nevezte a terveket, ami csak árt Magyarországnak. Közben Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a CNN gazdasági műsorában igyekezett bizonygatni, hogy a netadóval nincs is semmi baj. 

AZ ORIGÓT KÉZIVEZÉRELNI PRÓBÁLÓ NOBILIS LETT A KORMÁNY FŐ KOMMUNIKÁTORA

Lázár János Nobilis Mártont nevezte ki a Nemzeti Kommunikációs Hivatal élére. Az NKH fogja irányítani szinte a teljes államigazgatás reklámköltéseit, alá tartoznak majd a minisztériumok, a központi államigazgatási szervek és azok irányítása alá tartozó országos, területi és helyi illetékességű költségvetési szervek. Nobilis volt az, aki az Origo azóta távozott főszerkesztője, Pethő András szerint a kormány politikai kéréseit a lap vezetése felé közvetítette.

ÁGYMOZI NYÍLIK BUDAPESTEN

November végén nyílik a Bed Cinema, ahogy kétszemélyes ágyakon mozizhatunk majd. Mindegyik ágynak lesz pohár- és ételtartó része, alattuk pedig egy fiók, ahová a cipőket lehet betenni. Az egész teremben kizárólag csak ágyak lesznek, összesen 35 darab. A mozi 3 óránként vetít majd, napközben könnyedebb, családi filmeket, este drámákat, akciófilmeket, éjjel pedig horrorfilmeket. 

ÚJ  ADATÁTVITELI REKORD SZÜLETETT

Holland és amerikai kutatók megdöntötték az adatátvitel világrekordját: egyetlen optikai kábelen 255 terabit per másodperces kapcsolatot értek el. Ez egyenlő 32 terabájt per másodperccel, elég ahhoz, hogy egy 1 gigabájtos filmet 31,25 mikromásodperc alatt áttöltsön.

VAN EVOLÚCIÓ, ÉS VOLT ŐSROBBANÁS – MONDTA A PÁPA

Az evolúció és az ősrobbanás elméletei valósak, és Isten nem egy „varázsló varázspálcával” – jelentette ki Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémián. A pápa szerint egyik tudományos elmélet sem inkompatibilis a teremtő létezésével, szerinte sokkal inkább igénylik azt. „Az ősrobbanás, amelyről ma úgy gondoljuk, hogy a világ eredetét magyarázza, nem áll szemben az isteni teremtő beavatkozásával, inkább igényli azt” – fogalmazott. Az evolúcióról ugyanezt mondta: valami kellett, ami később fejlődhetett.