Akkorát nyitottunk keletre, hogy rögtön huzat is lett

2014.11.11. 19:26

ORBÁN KINYITOTTA AZ AJTÓT AZERBAJDZSÁNRA

Mit kinyitotta, egyenesen kitárta. A Budapesten tartózkodó Ilham Aliyev azeri elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy sor megállapodást írt alá: stratégiai partnerség, légi közlekedési okmány, felsőoktatási együttműködés diákcseréről, sport-, ifjúsági és turisztikai egyezmény. 0Orbán szerint Azerbajdzsán szerénységre tanít minket, mert gazdaságuk nem három százalékkal növekszik, mint a miénk, hanem majdnem hattal.

EU-ZÁSZLÓ A PARLAMENTBEN? AZT MÁR NEM!

UFÓ szállt le Nyíregyházán?

Mutatjuk a döbbenetes videót! Ez már az invázió kezdete, vagy csak Pataky Attila arrafelé haknizik az Eddával?

Váratlan közjáték szakította meg a parlament mai ülését. Heringes Anita MSZP-s képviselő az ülésterembe bevitt egy EU-s zászlót, amit az ülést vezető Latorcai János nem hagyott szó nélkül. "Mi lenne, ha minden nemzetiségi szószóló behozná a saját zászlaját a terembe? – kérdezte a KDNP-s politikus.A zászló ennek ellenére még a helyén maradt.

ÁTVILÁGÍTÁSON BUKOTT A PÉCSI EGYETEM

121 közbeszerzést talált gyanúsnak az Állami Számvevőszék a Pécsi Tudományegyetem átvilágítása során. A számvevők az elmúlt hónapokban a felsőoktatási intézmények 2009 és 2013 közötti pénzügyi és vagyongazdálkodását ellenőrizték. Az eddig befejeződött vizsgálatok máshol is feltártak szabálytalanságokat, de még sehol sem akadt fenn annyi ügy, mint Pécsen.

BUZÁNSZKY ÉS NAGY TÍMEA HALHATATLAN LETT

Vida Ildikót megénekelte a nép

Az egész népi internet arról szól, hogy a NAV elnöke nem igazán beszél angolul. Gyűjtésünk erre nézheti meg!

tumblr neveqlGNg71qjlvaxo1 1280
Fotó: munchausenparokaja / Tumblr

Az Indexen is szavazhattak arra a két sportlegendára, akiket beválasztanak a Halhatatlanok Klubjába. Az öt név közül, Nagy Tímea, Buzánszky Jenő, Kovács István, Kovács Antal és Kásás Tamás, az utóbbi és Buzánszky kapta a legtöbb szavazatot, de a klubba aztán Nagy Tímeát választották Kásás helyett.

DÖNTÖTT AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DEVIZAÜGYBEN 

Értsülésünknek megfelelően az Alkotmánybíróság (Ab) kedden hozott határozatában elutasította a Fővárosi Törvényszék bírái által benyújtott indítványokat, és megállapította, hogy nem alaptörvény-ellenesek a devizahiteles törvény támadott rendelkezései. Az Ab szerint az egyoldalú szerződésmódosításoknak a kezdetektől fogva mindvégig korlátját képezte a jóhiszeműség és tisztesség általános törvényi követelménye.

LEKAPCSOLTAK EGY MAGYART, AKI A SÖTÉT WEB DROGPIACÁNAK EGYIK VEZETŐJE LEHET

Nemrég lekapcsolták a Tor nevű proxyhálózat mögött futó, sötét webes drogpiacot, az egy éve szintén lekapcsolt Silk Road egyik utódját. Az Europol, a helyi rendőrségek, az FBI és más szervezetek közös akciójában 437 oldalt állítottak le, ezek a drogkereskedelemtől a bérgyilkosságig elég sok illegális dologgal foglalkoztak. Most kiderült, hogy az akcióban a magyar rendőrség is részt vett, és terrorelhárítók segítségével elfogták a 2014 tavasza óta működő Hydra nevű feketepiac magyar üzemeltetőjét, egy 26 éves budapesti lakost. A Hydra az egyik legjelentősebb online drogpiac volt.

Onymous

FINISBEN EURÓPA TÖRTÉNELMI ŰRMISSZIÓJA

Magyar idő szerint kedd este kezdődik az Európai Űrügynökség (ESA) Rosetta küldetésének utolsó, legérdekesebb szakasza. A kétnapos program végén a Rosetta nevű űrszondáról lebocsátott Philae leszállóegység elméletileg stabilan a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös felszínébe fúrja magát. A tervek szerint a kedd este fél nyolckor bekapcsolt landolóegység tesztje után nagyjából fél kilenckor hozzák meg a go/no go döntést, vagyis hogy elindítják-e a folyamatot. A landolást szerda délután ötre tervezik. A Philae energiaellátó rendszerét magyar kutatók tervezték és építették a BME-n.

BONUS TRACK: NAPIRAJZ ARRÓL, MIT TETT ROGÁN TÓNI

430 megenyhul 16 9

Az összes képkockát ide kattintva nézheti meg!