Dehogy megyek szakmunkásnak, ha így fizet a politológia

2014.11.24. 18:59

KIAKADTAK A NŐJOGI SZERVEZETEK A RENDŐRSÉGRE

Nőjogi civil szervezetek tiltakoznak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmjei ellen, amelyek a szexuális támadások megelőzésére készültek. Közleményük szerint a filmek káros és veszélyes üzenetekkel járulnak hozzá a nők elleni erőszak előfordulásának amúgy is kedvező társadalmi légkör fenntartásához, az áldozatok megalázásához és megfélemlítéséhez, valamint az elkövetők felmentéséhez és büntetlenségéhez. A női szervezetek tiltakoznak a terv ellen, hogy a káros sztereotípiákat közvetítő, közpénzből készült kisfilmeket Pécs összes középiskolájában levetítsék. 

teh

ÚJPESTEN PÖRÖG AZ ELLENZÉK

Alaposan meglepte a Fideszt és az MSZP-t is az újpesti időközi választás eredménye: arra senki nem számított, hogy az MSZP-s határőr 50-30-ra legyőzi a fideszes kórházigazgatót. A Fidesznél becsődölt a mozgósítás, azoknak a fele sem ment el szavazni, akik pedig megígérték. Az Index stábjának eltérően értékelték fideszesek a vasárnapi újpesti bukásukat, volt, aki szerint figyelmeztető jel az MSZP-s jelölt győzelme. Úgy tűnik, ha Veszprémet is elbukja a jobboldal februárban, oda a kétharmad. 

MÉGSEM LESZ SZOCIÁLIS TEMETÉS, LEGALÁBBIS JÖVŐRE

A költségvetés megalapozásáról szóló 194 oldalas törvényjavaslatban bújt el az a paragrafus, amely egy évvel elhalasztaná, 2016. januárra tolná a szociális temetések elindítását. A Belügyminisztérium szerint a települések kapacitásproblémákat jeleztek, az önkormányzatoknak kell még egy kis felkészülési idő, ezért halasztották másodszor is a sokat vitatott intézkedést. 

MILLIÁRDOS GIRÓ-SZÁSZ ANDRÁS

750 millió forinttal tartozik volt cége, a Strategopolis Giró-Szász Andrásnak. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfőn megjelent vagyonnyilatkozata szerint eladta Normafánál lévő házát, ezért a céges pénztől függetlenül is van 140 milliós megtakarítása. És van egy 25-30 milliós jachtja is. Összességében egymilliárd közelében jár már a fideszes politológus.

D SOS20121025012
Fotó: Soós Lajos

AZ ÉV ELKAPÁSÁNAK NEVEZIK BECKHAM KÉTUJJASÁT

Magyar idő szerint hétfőre virradóra játszották az NFL-ben a New York Giants és a Dallas Cowboy-meccset, amelyet az utóbbi nyert, mégis mindenki a New York-iak újoncáról, Odell Bekcham Jr.-ról beszél. Az elkapó egy hihetetlen mozdulattal felugorva, maga mögé nyúlva két újjal kapott el egy 43 yardos passzt szedett le a levegőben, ezzel touchdownt elérve.

ÉVEKIG ÉSZREVÉTLENÜL GARÁZDÁLKODOTT EGY REJTÉLYES TRÓJAI VÍRUS

Igen kifinomult trójai vírust találtak a Symantec kutatói, és azt feltételezik, hogy a netszolgáltatók és távközlési cégek rendszereit megfertőző kód állami megrendelésre készült. Származási helye még rejtély, de a jelöltek listája nem túl hosszú: az Egyesült Államok, Izrael vagy Kína lehet a kód forrása. A Regin névre keresztelt trójai annyira ügyesen rejtőzködik, hogy még ha fel is fedezik egy rendszeren, nem tudják pontosan megállapítani, éppen mit csinál. A Symantec szerint egy 2008-ban elkezdett kémkedési műveletben vetették be először a Regint, főleg internetes cégek ellen.

ÓKORI VÁROS ROMJAIT TALÁLTÁK A GÖRÖG PARTOKNÁL

A görög Délosz partjainál búvárkodó régészek megállapították, hogy egy időszámítás előtti első évszázadbeli település romjait borítja a tenger. Korábban azt hitték, hogy csak egy régi kikötő maradványai vannak ott. A Görög Kulturális Minisztérium megbízásából elvégzett kutatás során sziklákat, oszlopokat, agyagedényeket és egy égetőkemencét találtak.

l 15360

NEM TETSZIK AZ EBRD-NEK A BANKRENDSZER MAGYARÍTÁSA

Nem nagyon tetszik  az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnökének,  Suma Chakrabartinak a magyar kormányzat azon szándéka, hogy  60 százalékban magyar tulajdonú bankrendszert hozzon létre.

MEGINT OLCSÓBB LESZ A BENZIN

Bruttó  3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.  Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

A RISING STAR A HÉT LEGNÉZETTEBB MŰSORA

Másnak viszont nem örülhet a TV2, mert bármilyen más napon megelőzte az RTL Klub, még akkor is, ha nagyon durván esik az X-faktor nézettsége, és a VV7 sem hozza azokat a számokat, amiket elvárnak tőle