Már most kapkodjuk a fejünket, pedig csak jövő februárban lesz igazán izgalmas

2014.11.26. 19:00

ŐRÜLET, MEKKORA VÁLASZTÁS LESZ VESZPRÉMBEN

A Népszava megírta, majd maga az érintett, illetve sajtósa sem cáfolta: Simicska Lajos elgondolkozott azon, hogy Veszprémben elinduljon Navracsics Tibor mandátumáért. Közben a Jobbik bejelentette, hogy nem indítanak saját jelöltet, hanem beállnak Török Gábor politológus mögé, aki tegnap erősítette meg az Indexnek, tényleg elindulhat függetlenként. Közben azt is mondta, ha Simicska indul, ő nem fog.

VISSZAFELÉ FOROG AZ IDŐ BUDAPESTEN

A fővárosi közgyűlés megszavazta a BKK szétdarabolását és beolvasztását egy gigaholdingba, ami egyúttal azt is jelenti, hogy véget ér Budapesten a Vitézy-éra. Hogy mi mindent köszönhet a főváros az elmúlt négy év BKK-s vezetésének, azt itt szedtük össze. De azt is elolvashatja nálunk, hogyan mérgesedett el a két fővárosi vezető viszonya, illetve szavazhat is, marasztalná vagy inkább menesztené Vitézyt. És azt mondtuk, hogy a fiatal fővárosi főépítészt is kirúgják? Pedig így van.

A NAV NEKIMENT  HORVÁTH ANDRÁSNAK, DE NAGYJÁBÓL HIÁBA

1200 oldalban foglalta össze az adóhivatal, hogy miért nincs igaza a NAV-ot korrupcióval vádoló Horváth András volt adóellenőrnek. De ahogyan az egykori adóhivatali dolgozó sem állt a nyilvánosság elé megdönthetetlen bizonyítékokkal, úgy a NAV néhány nap alatt készült belső átvilágítása sem cáfol érdemben semmit. Horváth szerint komolytalanok és nevetségesek a NAV-dokumentumok. 

NÉPSZAVAZÁS LEHET A VASÁRNAPI ZÁRVA TARTÁSRÓL

Ha megszavazzák a vasárnapi zárva tartást, akkor a VOSZ népszavazást kedvezményez A szervezet azt is ígéri, ha a törvényjavaslatot visszavonják, akkor a hétvégén dolgozóknak több pihenőnapot biztosítanak, és emelik a fizetéseket. Ehhez a munka törvénykönyvét is módosítanák, ami kimondaná, hogy aki vasárnap is dolgozik, annak magasabb pótlék jár, plusz mindenki számára legalább két szabad vasárnapot kell biztosítania a munkaadójának. 

PERT NYERTÜNK A GYEREKKÍNZÁSI ÜGYBEN

Közérdekű adat a Budakörnyéki Járásbíróság szerint, hogyan, mennyire alaposan folytatta le a gyermekvédelmi rendszer működését ellenőrző belső vizsgálatot a szigetszentmiklósi önkormányzat annak a három kisgyereknek az ügyében, akiket éveken át képtelenek voltak megvédeni bántalmazó szüleiktől. Ez az a vizsgálat, amelynek alapján senki ellen nem indult fegyelmi. Elsőfokon nyert az Index.

ELINDULT A MOBILTÁRCA

Műszaki szempontból már a nyáron bevezetésre kész volt az okostelefonokba épített bankkártya, de majdnem fél évet kellett várni arra, hogy nyilvánosan is elérhetővé tegyék az új szolgáltatást. A MobilTárcát egyelőre csak azok vehetik igénybe, akik a Telekomnak és az OTP-nek is ügyfelei. A Vodafone azt ígéri, hogy 2015 elején indítja el a saját mobilos pénztárcáját.

ÚJ DINOSZAURUSZFAJT TALÁLTAK EGY MÚZEUMBAN

75 éve porosodtak egy dinoszaurusz csontjai egy kanadai múzeumban, mire kiderült, hogy egy eddig ismeretlen faj maradványairól van szó. Az állatot azonosító kutató szerint az őslény a Pentaceratops nevű rendszertani család egy új fajához tartozik, amelyet a kutató Pentaceratops aquiloniusnak nevezett el. A Pentaceratops a jóval ismertebb Triceratops unokatestvére, annál valamivel kisebb, nagyjából bivalyméretű volt, és 75 millió évvel ezelőtt élt a mai Egyesült Államok délnyugati részén.

79260748 79258978

A STUART LITTLE, KISEGÉRBŐL KERÜLT ELŐ EGY ELVESZETTNEK HITT MAGYAR FESTMÉNY

A magyar avantgárd meghatározó alakjának, Berény Róbertnek világhírű festménye az Alvó nő fekete vázával az ismert gyerekfilmből került elő. A festmény több éves szövevényes kutatómunka egy magyar művészettörténész és egy megbabonázott egykori kellékes kutatómunkájának köszönhetően visszakerült Magyarországra. Meg is lehet nézni, meg is lehet venni.

LUXEMBURGBA KÖLTÖZIK AZ RTL

Az RTL-csoport a zászlóshajó RTL Klubon kívül minden más csatornáját, azaz a teljes kábelportfóliót Luxemburgba költözteti. "A magyarországi kedvezőtlen gazdasági helyzetet átértékelve úgy döntöttünk, hogy költséghatékonyabbá tesszük a kábelportfólió működését, és Luxemburgba költöztetjük a tévéket, ahol megfelelő infrastruktúrával és stábbal rendelkezünk." - írják közleményükben

MEGHALT AZ OLIMPIA BAJNOK KONRÁD JÁNOS

A 74 éves vízilabdázót szerda hajnalban érte a halál. Tagja volt az 1964-ben, Tokióban olimpiai aranyérmes csapatnak, az 1962-es Európa-bajnokságon szintén győzött a válogatottal. Pályafutását 1976-ban fejezte be, edzőként és állatorvosként dolgozott tovább, 1985-ben a női válogatott szövetségi kapitánya lett. A csapattal három Eb-ezüstérmet nyert, majd 1990 és 1992 között a férfiak kapitánya volt, 1991-ben világbajnoki harmadik helyig vezette a válogatottat.