Mindent újra kell gondolni, mindent újra kell számolni

2015.06.03. 19:01

DÁN BALOS PLAKÁT VOLT A KORMÁNY MINTÁJA

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját! Az Index kedden megírta, hogy a fenti szöveggel a következő hetekben óriásplakátokon támogatja majd a kormány a bevándorlásellenes konzultációt. A mostani plakátnál hivatkozási alap egy, a jelenleg zajló dán választási kampányban használt plakát, amelyet a dán miniszterelnöknő, Helle Thorning-Schmidt és szociáldemokrata pártja használt áprilisban. A Szociáldemokrata Párt a miniszterelnöknő arcával plakátolta körbe Koppenhágát – a magyar kormányzati üzenettől jelentősen eltérő, de fogalmazásában hasonló – Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!

S fb-card ARBEJDE 1 922781a

A NÉZŐPONT SZERINT A FIDESZ A MÁJUS NYERTESE

Fidesz 39 százalék, Jobbik 25 százalék, MSZP 12 százalék, DK 10 százalék. Ezek a pártok jutnának be a parlamentbe, ha most lennének a választások a Nézőpont felmérése szerint, melyet május 16–22. között, 1000 fő telefonos megkérdezésével készítettek. A Fidesz-közeli intézet felmérésében a Fidesz most is látványosan jobban szerepel, mint például a Tárkinál vagy az Ipsosnál.

SZOLNOKON FOLYTATÓDOTT ORBÁN RALIJA

Meglesz a négysávos összeköttetés Budapest és Szolnok között, és pontosan ugyanazon a nyomvonalon, ahol Simcska Lajosék elkezdték építeni az M4-est. Csak nem autópályaként, hanem autóútként építik meg. Mindent újra kell gondolni, újra kell számolni, mondta Orbán Viktor Szolnokon.

HÉT ÉS FÉL ÉV A GÓLYATÁBORI ERŐSZAKOLÓNAK

Első fokon 7 és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság K. Szilárdot, aki tavaly augusztusban megerőszakolt egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában. A bíróság szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és a börtönbüntetés mellett 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, mondta az Indexnek a Kaposvári Törvényszék sajtótitkára. Az ügy a Kaposvári Törvényszékre kerül tovább másodfokra. 

KI KELL ADNI A QUAESTOROS PÉNZMENTÉS RÉSZLETEIT 

Szijjártó Péter Külügyminisztériumának ki kell adnia, hogy pontosan hogy is volt az, amikor épp a bukás előtt gyorsan kivették a pénzüket a bedőlő Quaestorból. Már az önmagában is nagyon szokatlan, hogy egyáltalán minek adott a Külügyminisztérium egy cégén (a Magyar Nemzeti Kereskedőházon) keresztül milliárdokat Tarsolyéknak kezelésre. De az igazán durva az az, hogy minden szabályos utat megkerülve

AZ UNICREDIT KÖZEL 30 FIÓKOT ZÁR BE 

29 fiókot bezár az Unicredit és kirúg 62 embert. Ezzel a 86 fiókjuknak gyakorlatilag harmadát bezárják, és nyolc városból kivonulnak, már ami személyes kiszolgálást illeti. A fő oknak azt jelölték meg, hogy inkább a netes bankolásban látják a jövőt, amit az ügyfeleik 79,7 százaléka jelenleg is használ. Ezért még pár milliárdért fejlesztik a netes rendszereiket és felpörgetnék a lakossági és a vállalti hitelezésüket is, összesen 7,5 százalékkal. A bezárt fiókok alkalmazottjainak egy része átmegy a megmaradó fiókokhoz, ezért négy fiókot ki is bővítenek.

EGYELŐRE MARAD A TIGÁZ A LAKOSSÁGI GÁZPIACON

Váratlan fordulat a gázpiacon: kijött a kötelező gázfelajánlásról szóló rendelet az egyetemes szolgáltatóknál, a Tigáz pedig elfogadta a felajánlott gázárat. Korábban az volt a mondás, hogy az olasz tulajdonú cég már csak erre a rendeletre vár, és ha az abban szereplő ár magasabb lesz, mint amennyiért neki megéri gázt venni, a GDP Suezhez és az E.On-hoz hasonlóan ők is itthagyják a magyar lakossági piacot.  Ez azonban még nem feltétlenül jelenti azt, hogy hosszú távon gondolkodnak a magyar lakossági gázpiacon, mindössze annyit, hogy a kivonulásról szóló döntést nem hozták meg, egyelőre nem adják vissza az engedélyüket.

RAFA BENÍTEZT KINEVEZTÉK A REAL MADRID EDZŐJÉNEK

Szerda kora délután bemutatták Madridban az új trénert, aki egy perc alatt el is érzékenyült nyitóbeszéde közben. Nagyon meg van tisztelve, Real-nevelés, húsz év után térhet haza. A beköszönését itt olvashatja bővebben.