Egy szolid júniusi hétfő

2015.06.08. 19:03

A KORMÁNY PLAKÁTJAIT JOBBAN UTÁLJÁK, MINT A BEVÁNDORLÓKAT

Hétfő reggelre szinte a teljes fővárost ellepték az átfestett és megrongált nemzeti konzultációs plakátok:

  • több csoport is járja a várost, az egyik scrabble-technikával és szürke festékkel alkot új, rendkívül vicces szöveget az eredetiből
  • egyik olvasónk a Kőbányai úton egy már megrongált plakátot felügyelő rendőrautót is lefotózott, a rendőrök, úgy tűnik, későn érkeztek
  • közben az Index egyik videójában szereplő menekültnek egy olvasónk állást ajánlott
  • Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a köztévében pedig arról beszélt, a határon felhúzott szögesdrót is jelenthet "egyfajta megoldást" a menekültáradat ellen.
nemzkonz
Fotó: Olvasónk, László

KIZÁRTÁK A JOBBIKOS NOVÁK ELŐDÖT AZ ÜLÉSRŐL

Heves volt a vita a parlamentben a kommunisták elszámoltatásáról és Biszku Béla peréről. Kövér László házelnök egy ritkán alkalmazott eszközt is bevetett Novák Előd jobbikos képviselő ellen: kitiltatta a képviselőt a parlamenti vitáról, mivel a jobbikos képviselő többször hangosan bekiabált Rétvári Bence Emmi-államtitkár felszólalása közben.

SZÉTVERIK A LÉGVÉDELMI MÚZEUMOT

Egy zsák pénzt költenek a látványosabb kiállítási darabok elköltöztetésére, holott minden szakértő szerint ennek a töredékéből lehetne helyben felújítani a gyűjteményt. Senki nem érti, miért a drága és logikátlan megoldás, de katonaságról beszélünk, a parancs az parancs, végrehajtják.

GÖRBICZ ANITA SZÜLT, JÓL VAN BOLDIZSÁR

A legjobb magyar kézilabdázó, Görbicz Anita hétfőn reggel megszülte kisfiát, Vincze Ottó Boldizsárt. A Győri Audi ETO KC gratulált a kisbabához.

VALAKIKNEK 50 MILLIÁRDOT HOZOTT ROGÁN ÖTLETE

Igen jól profitálhattak a közvetítőcégek a letelepedési államkötvények értékesítéséből: csak tavaly 50 milliárd forint folyhatott be a cégekhez, amelyért cserébe 172 milliárd forint névértékű magyar állampapírt értékesítettek. Májusban újabb 74 külföldi jegyzett le a közvetítővállalkozásokon keresztül magyar letelepedési államkötvényt, összesen 22,2 millió euró, vagyis 6,9 milliárd forint értékben, a múlt hónap volt az első, amikor már csak a drágább, 300 ezer eurós névértékű papírból értékesített az ÁKK. Ezzel május végére 2528 külföldi vásárolt letelepedési kötvényt.