Itt a tíz legfontosabb szerdai hírünk

2015.06.24. 19:07

TELJES A KÁOSZ A MENEKÜLT-KOMMUNIKÁCIÓBAN

Néha az az ember érzése, hogy a kormányzat különböző szintjein se tudják, mi épp a hivatalos álláspont. Felmondjuk Dublin III.-at és nem fogadunk vissza menekülteket! Nem mondjuk fel, csak nem tartjuk be! Nem mondjuk fel, be is tartjuk, csak időt kérünk! De mire is?

ÓRIÁSRAZZIA VOLT SZEGEDNÉL

Bár a kormány szerint iszonyatosan leterhelik az államigazgatást a menekültek, a rendőrség kiterjedt ellenőrzésbe kezdett a déli határon. Talán abban bíznak, így hamarabb elfogynak.

HIBÁZOTT A GRIPENT A FŰRE VEZETŐ MAGYAR TÁBORNOK

Még a harci repülőkön sem elég fékezni: ha meg akarunk állni, a gázt is el kell venni.

TOVÁBBRA IS TITOK, KI FIZETTE ORBÁN ÚTJÁT A BL-DÖNTŐRE

Orbán hű fegyverhordozója, Semjén Zsolt ma közölte, hogy a kormányfőt az UEFA elnöke hívta meg Berlinbe. Az utat szerinte nem közpénzből fizették, de hogy ki állta a cechet, azt továbbra sem tudni.

AZ USA LEHALLGATTA A FRANCIA ELNÖKÖKET

Chirac, Sarkozy és Hollande is érintett, utóbbi összehívta az ENSZ BT-t.

A TRÓNOK HARCA SZŐKE CSAJÁT AKARTA VÁMPÍRNAK A SONY

Emilia Clarke lett vona Kate Beckinsale helyettese az Underworld-franchise feltámasztásában, de az ázsiai piacokon nagyot buktak volna a filmmel, így maradt a dögös barna, testhez feszülős bőrruhában. Bővebben erre>>>

14 MILLIÓ FORINTOS BÜNTETÉST KAPOTT A TV2 AZ ÉDEN HOTEL MIATT

Emberi méltósághoz való jog, valamint a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tilalmazó rendelkezések megsértése miatt 14 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t az Éden Hotelben látott erőszakoskodó jelenet miatt. Itt folytatódik>>>

A ROSETTA BELECSAPÓDIK MAJD AZ ÜSTÖKÖSBE

A Csurjumov-Geraszimenko üstököst kergető Rosetta űrszonda kapott még egy kis munkát az Európai Űrügynökségtől, és az eredetileg 2015 decemberére tervezett leállás helyett csak 2016 szeptemberében ér véget a küldetése. A Rosetta valószínűleg leszáll majd az üstökösre, ami inkább egyfajta becsapódást jelent; a Rosetta már képtelen lesz arra, hogy adatokat küldjön vissza a Földre, mert távolodni fog a Naptól, és nem lesz energiája a műszerek működtetésére.

A FÁN ROHAD A MAGYAR MEGGY

A nagyobb szövetkezetek és gazdák pénteken úgy döntöttek, hogy elhalasztják a meggy leszüretelését, miután a felvásárlók 55 forintos induló meggyárat ígértek. Az 55 forint a döntő többségnek elég kevés, szerintük 100 forint körüli az átlagos önköltségi áruk. Ez a meggy egyébként nagyrészt német nyelvterületre megy, döntően konzervként. Azt is mondják a konzervgyárak, hogy az ottani csökkenő kereslet a ludas. Csak ebből a termelők szerint nem látszik semmi, a konzevrmeggy ára nem csökkent. Ha nem jön megállapodás, az viszont mindenkinek rossz, mert jön az eső, és megrohad a fán a termés.

SÁNTA BEVÁSÁROLTA MAGÁT A NAPI GAZDASÁGBA

Sánta János, a Continental Dohányipari Csoport elnöke lett a Napi Gazdaság kiadójának 49 legújabb tulajdonosa. A hódmezővásárhelyi, Lázár Jánossal is jó viszonyt ápoló üzletember június 11-én szerezte meg a napilap 49 százalékos tulajdonrészét Liszkay Gábortól, 69,76 millió forintért.