Tíz hónap felfüggesztett a szoci képviselõnek

2008.01.25. 13:27
Sikkasztás miatt tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselõt, akit a város polgármestere jelentett fel. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette, az ítélet nem jogerõs.

Karakasev Annát bûnösnek mondta ki a salgótarjáni városi bíróság egy rendbeli, jelentõs értékre elkövetett sikkasztás bûntettében.

A volt képviselõt tíz hónap börtönre és mellékbüntetésként 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, de a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.

A bíróság elõzetes mentesítésben részesítette Karakasev Annát, vagyis mentesül a büntetett elõélethez fûzõdõ hátrányok alól. Az ítélet nem jogerõs, az ügyész három napos gondolkodási idõt kért.

Karakasev Anna 1994-tõl dolgozott Salgótarjánban önkormányzati képviselõként, az elõzõ ciklusban az MSZP frakcióvezetõje és a pénzügyi bizottság elnöke volt.

A vádirat szerint az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (OIGSZ) igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, és a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel késõbb tette vissza.

A szocialista politikus és intézményvezetõ ellen a Fidesz-többségû közgyûlés polgármestere tett feljelentést tavaly márciusban egy önkormányzati vizsgálat után.

Karakasev Anna múlt év februárjában lemondott vezetõi megbízásáról, majd képviselõi mandátumáról is.