Lemondott a káromkodó fideszes

2004.06.24. 19:48
Gyors, példamutató döntést hozott a Fidesz Pest megyei képviselője, amikor azután, hogy múlt héten ittasan káromkodott és gyalázkodott egy gyermekrajz-pályázat díjátadóján, lemondott képviselői mandátumáról, közölte az Indexszel T. Mészáros András, a képviselőcsoport vezetője.
Lemondott mandátumáról Alvincz József a Pest megyei közgyűlés fideszes képviselője -tájékoztatta az Indexet T. Mészáros András a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, aki a lépést példamutatónak értékelte.

"Méltatlanul viselkedett a képviselő úr, hat nap alatt példás megoldás született. Ő maga hozta meg döntését, amit a frakció elfogadott. Ezzel példát mutatunk többek között Medgyessy Péternek, aki bemutatott az embereknek" - mondta a frakcióvezető.

Alvincz János múlt héten pénteken egy gyermekrajz-pályázat díjátadó ünnepségén a közgyűlés 65 tagja és számos meghívott, köztük mintegy 40 gyerek és kísérőik előtt kezdett el ittasan kommunistázni, majd kurvaanyázni.

Németországi viziten is

A káromkodást frakciótársai csitítására sem hagyta abba, sőt közvetlenül az elnök, az MSZP-s Szabó Imréhez intézte szavait. Az elnök végül szünetet rendelt el, frakciótársai pedig kikísérték a képviselőt. A Fidesz frakció az eset után elnézést kért a történtekért.

A képviselőtársak egyébként azzal magyarázták társuk viselkedését, hogy nemrég esett át egy családi tragédián. A megüresedett képviselői szék betöltésére 30 nap áll a megyei Fidesz-frakció rendelkezésére.

Bukovszky István, az MSZP frakcióvezetője az Indexnek korábban azt mondta, arra számítanak, hogy a Fidesz visszavonja Alvincz EU-integrációs bizottsági tagságát.