Rejtő otthon töltheti a karácsonyt

2003.12.04. 07:27
Háttéralku keretében házi őrizetbe kerülhet Rejtő E. Tibor a brókerbotrány egyik fő gyanúsítottja, miután a napokban lejár a volt bankvezér előzetes letartóztatásának ideje - írja a Népszava megbízható forrásra hivatkozva.
A lap szerint alku köttetett az ügyészség és Kulcsár, valamint Rejtő között, amelynek célja a szálak elvarrása, a K&H-ügy lezárása lenne.

Kulcsár a damaszkuszi úton?

A lap forrásai abból következtetnek erre, hogy Kulcsár "pálforduláson" ment át, miután Rejtőt az ügyészséghez októberben átszállították. Az álbróker tagadta például, hogy köze lenne ahhoz a 14 pontos, a sajtó birtokába került feljegyzéshez, amelyet állítólag Bácskai Jánosnak a maffiaellenes központ felfüggesztett vezetőjének adott át. Tovább korábbi magatartásával ellentétben, újabban Rejtőt is védelmébe vette.

A lap információi szerint az alku egyik része, hogy Rejtő kikerüljön az előzetesből. Rejtő sorsáról a bíróság dolga dönteni, mind az ügyészség, mind a rendőrség csupán javaslatot tehet az ügyben.

Elvarrnak, kivonnak, lezárnak

A Népszava forrásaira hivatkozva megemlíti még, hogy a háttéralku keretében hallgatatták el, és "vonták ki a forgalomból" Molnár Csaba alezredest, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság vezetőjét, valamint Bácskai Jánost is. Továbbá egyre inkább hallgat a rendőrség, és nem tervezi több gyanúsított bevonását az ügybe.

A lap szerint a következő áldozat Csaba József lehet, a K&H Bank biztonsági főnökeként a pénzintézetben belső ellenőrzést végez, és emiatt több lépéssel a nyomozás előtt jár.