Kivel ölelkezett Kovács László Brüsszelben?

2005.12.19. 20:32
Még ki sem hűltek a volt külügyminiszter szeretőjének, Endrényi Évának szókimondó interjúi a magyar lapokban, Kovács László magyar EU-biztos újabb afférjára derített fényt egy Brüsszelben járó alkalmi lesifotós vasárnap. Endrényi Éva szerint Kovács megtalálta utódját. Kovács elismerte, hogy járt arrafelé délután, és vásárolt, de intim kapcsolatra nem emlékszik.

Ismeretlen szőkeséggel kapta le egy alkalmi lesifotós Kovács László magyar EU-biztost vasárnap Brüsszelben. Az ismeretlen hölgy ugyan nem Endrényi Éva, de a páros mozdulatai intim kapcsolatról árulkodnak.


Nézegessen randizó Kovácsot!

Az Index feljelentője vasárnap délután kettő, három óra körül vette észre az utóbbi hetekben szeretőbotrányba keveredett egykori külügyminisztert, amint egy középkorú szőke nővel napszemüvegeket nézegettek a belga fővárosban, a Louise sugárúton.

Intimitásra nem emlékszik

A kettejük között lezajlott párbeszéd a képek tanúsága szerint nem volt minden érzelemtől mentes, de a láthatóan kiváló összhang ellenére sem tudtak napszemüveget választani, számolt be az Indexnek a véletlenül arra járó feljelentő.

Kovács László az Indexnek elismerte, hogy járt a Louise sugárúton délután, mert vásárolni volt és ismerősökkel is találkozott, de "intim kapcsolatra nem emlékszik". Az EU-biztos még úgy nyilatkozott, hogy az Index képeit nem látta, mert brüsszeli lakásában nincsen internetelérés.

Házasságán túl a magyar EU-biztosnak egy nőügyéről értesülhetett a nyilvánosság, amikor az öt éven át eltitkolt szerető, Endrényi Éva ősszel kipakolt a sajtónak a volt pártvezér-külügyminiszterrel ápolt intim viszonyáról.

A viszony a nő állítása szerint 2000-től 2005-ig tartott, Kovács felesége pedig tudott a dologról, csak szemet hunyt felette. Az EU-biztos az asszony állításait nem cáfolta, csupán egy közleményben tudatta, magánügyről van szó.

Endrényi Éva utóda?

Az MSZP-ben is nyílt titokként, elfogadott tényként kezelték a pártvezér afférját, amit olyannyira nem tartottak titokban, hogy Endrényi több hivatalos belföldi és külföldi útjára is elkísérte Kovács Lászlót.

Endrényi Éva korábban a Blikknek elmondta, ezeken az utakon az útiköltségeken kívül mint a politikus társa a külügyminisztérium vagy a meghívó állta a szállás- és egyéb költségeket.

A nőt külföldi politikusoknak, így többek között Jose Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének, illetve Dominique de Villepin-nek, volt francia külügyminiszternek, jelenlegi kormányfőnek is feleségeként mutatta be.

Endrényi Éva az Indexnek a képekről értesülve elmondta, november közepe óta nem találkozott Kovács Lászlóval. "Lehet, hogy megtalálta az utódomat" - találgatott Endrényi, és sokat sejtetően megjegyezte: tudomására jutott, hogy a vele való kapcsolata idején Kovácsnak több, párhuzamosan futó nőügye is volt.