(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Hajnalra is nyitott a XVII. kerület

Kapós a Rákosmente polgármesteri posztja, hatan is jelentkeztek a tisztségre, de valós esélye csak az 1998 óta polgármesterkedő koalíciós jelöltnek, Hoffmann Attilának és a Fidesz-KDNP-s Riz Leventének van. A befutó szoros, hétfőn hajnali fél kettőkor sincs végeredmény.

()
2006. október 2., hétfő 1:43



Vasárnap este fél tizenegykor a fideszes Riz Levente alig fél százalékkal, 62 százalékos feldolgozottság mellett kevesebb, mint száz szavazattal vezetett a szocialista Hoffmann Attila előtt. Órákkal később, hétfő hajnalban még mindig nem volt végeredmény: a szavazatok 98 százaléka alapján is Riz a befutó, az 15 510 szavazatát már aligha hozhatja be 15 218 vokson álló Hoffmann Attila.

A képviselőtestületben is nyitott maradt a helyzet, 52 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz 13, az MSZP 11, az Itthon nevű szervezet 2 mandátummal bír.

Az MSZP és az SZDSZ tizenhét képviselőjével szemben a Fidesz vezette pártszövetség nyolc mandátumhoz jutott, és a polgármester-választást is elveszítette, itt az MSZP-SZDSZ-es Hoffmann Attila lett a nyertes. A 2006-os országgyűlési választáson az MSZP-s Alexa György szerzett mandátumot.

Kapós a Rákosmente polgármesteri posztja, hatan is jelentkeztek a tisztségre, de valós esélye csak az 1998 óta polgármesterkedő koalíciós jelöltnek, Hoffmann Attilának és a Fidesz-KDNP-s Riz Leventének van, akit tavasszal Alexa győzött le. Egyébként az említett pártszövetségek mellett az Aranyhegyi Szövetkezet, az Itthon, az MDF és az FPSZ 17 is indított jelöltet.

A kerület legnagyobb gondja a tömegközlekedés, a belső kerületek csak busszal és a főirányon kissé kívül eső vonattal közelíthető meg, de megoldás eddig nem született . Vége

az oldal tetejére