(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Kispesten a szocialista alpolgármester előrelép

A koalíció az előző választáson nyertes Steinerné helyett az alpogármester Gajda Pétert indítja, Fidesz színeiben a tavasszal az MSZP-től nagy verést kapó Tarnai Richárd indul. Tarnai megint kikapott, Gajda biztos befutó.

()
2006. október 2., hétfő 1:00



Az MSZP-SZDSZ koalíció az eddigi alpolgármesterrel, Gajda Péterrel is győzött. Hajnali egyre sem sikerült ugyan összeszámlálni a szavazatokat, de 91 százalékos feldolgozottság mellett már kijelenthető, Tarnai Richárd közel tíz százalékos hátránya behozhatatlan, Gajda Péter a voksok 48,5 százalékát begyűjtve tudott nyerni.

A képviselőtestületben már komplikáltabb a helyzet: a szavazatok 25 százaléka alapján a Fidesz a voksok 43 százalék feletti részét megszerezve 11 képviselői helyett szerez, az SZDSZ és az MSZP együtt is csak négy hellyel bír.

Az MSZP-SZDSZ-es Steinerné Török Katalin polgármester meggyőző baloldali többséggel vezethette végig a XIX. kerületi önkormányzatot az elmúlt négy éven; a Fidesz vezette pártszövetség hét mandátumával szemben a koalíciós pártok tizennyolc képviselői helyet szereztek. Az országgyűlési választáson Burány Sándor már az első fordulóban győzött.

A polgármester helyett a koalíció az eddigi alpolgármestert, Gajda Pétert indítja, akinek bemutatkozó sajtótájékoztaóján maga Steinerné Török Katalin is részt vett, azt üzenve a választóknak, hogy nincs harag. A Fidesz színeiben a tavasszal Buránytól nagy verést kapó Tarnai Richárd indul. Rajtuk kívül még ketten gyűjtötték össze a kellő számú ajánlószelvényt: Béres András (Zöld Demokraták-Centrum-KDP) és az 1994 és 2002 között Kispestet irányító és most visszatérésre készülő Timár Béla (Kispestért).

Vége

az oldal tetejére