(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Erzsébeten nyert az MSZP

Harmadik polgármesteri ciklusának futhat neki Szabados Ákos. Az MSZP-s polgármester a végleges adatok szerint a szavazatok több mint 54 százalékával nyert, a képviselőtestületben viszont alul maradnak a szocialisták.

()
2006. október 1., vasárnap 0:43



Harmadik polgármesteri ciklusának futhat neki Szabados Ákos. Az MSZP-s polgármester a végleges adatok szerint a szavazatok több mint 54 százalékával nyert.

A képviselőtestületben a 27 helyből 14-et szereztek a szocialisták, 1-et az SZDSZ, így biztos a koalíciós többség.

A 2002-es önkormányzati választás a szocialisták totális győzelmét hozta. A polgármester a szocialista Szabados Ákos maradt (1998-ban foglalta el a posztot), míg a képviselőtestületben 17 koalíciós és 9 jobboldali képviselő szerzett mandátumot. A 2006-os országgyűlési választáson Hiller István MSZP-elnök már az első fordulóban győzött.

A koalíciós pártok úgy vélik, hogy Szabados győzelmét még az SZDSZ-es Csillag László sem veszélyezteti. A Fidesz Kaiser Györgyöt, az MDF Hardy Lászlót indítja. Az elmúlt négy évben a kedélyeket Pesterzsébeten leginkább az borzolta, hogy állítólag szocialista városatyáknak utalt ki az önkormányzat szociális bérlakást.

Vége

az oldal tetejére